16. 10. 2016 | Martina Nová

Lukáš Volf: Za tři body jsme velice rádi!

V zápase 15. kola WSM ligy předvedli v Edenu Benátečtí chvalitebný výkon. Byli dostatečně nebezpečným soupeřem a díky vstřeleným třem brankám a bezchybnému brankáři Romanu Willovi si odvezli plný počet tří bodů. „Byl to těžký průběh zápasu, slávisté dobře bruslili, napadali nás, byli nepříjemní a jsme rádi, že jsme to zvládli za tři body,“ hodnotí po utkání výhru svého týmu autor vítězné trefy Lukáš Volf, který se v aktuální sezoně prosadil v benáteckém dresu již podruhé.

Zápas měl obrovské tempo i náboj, od prvních sekund do toho šly Benátky naplno, z čehož vytěžily i první gól ve 4. minutě, jež byl nakonec také vítězným. „Hrnec výborně zatahoval puk, zařval jsem na něj, ať mi to nechá v tandemu,“ nastiňuje gólový moment Lukáš Volf. „ Nechal mi to, vystřelil jsem a spadlo to tam. Jsem rád, že mi to tam konečně taky padlo, a doufejme, že to takhle půjde dál,“ říká autor zmíněné branky, který ve dvanácti utkáních v dresu Středočechů nasbíral čtyři kanadské body (2+2).

Kromě zmíněné trefy na 1:0 byl také u závěrečné momentky Jana Plodka při hře Slavie bez brankáře. Právě Lukáš byl asistentem u této branky. „Napadl jsem hráče, ten to dával za sebe, puk se odrazil od mantinelu, Ploďák si na mě zařval, tak jsem mu to dal,“ přibližuje situaci ze závěru třetí třetiny. „Říkal, že to měl jednoduchý, ale nevím,“ poznamenává s úsměvem hráč, jenž nosí číslo 21 na svém dresu.

V posledním domácím utkání i přes výborný výkon Benáteckých se museli smířit s další porážkou v nastavení, o to více mohl tříbodový zisk na ledu Pražanů těšit. „Pro nás je to důležité vítězství. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání, a za tři body jsme velice rádi,“ přiznává Volf, odchovanec píseckého hokeje.

Během první a druhé třetiny vypadala hra velmi vyrovnaně, ve třetí dvacetiminutovce měli opticky navrch domácí hokejisté a gólmana Willa zasypávali několika nebezpečnými pokusy. Jak vypadala závěrečná třetina z pohledu hráče v poli? „Snažili jsme se určitě vedení udržet, nechtěli jsme inkasovat, protože jsme věděli, že by se mohli slávisti dostat na koně. Ale myslím si, že jsme nechtěli jenom bránit,“ objasňuje Lukáš Volf.

„Možná to tak vyplynulo, ale chtěli jsme stále hrát svoji hru ze zabezpečené obrany, a když jsme mohli, tak jsme chtěli jít dopředu. Myslím si, že jsme se nijak nezatáhli,“ říká jednadvacetiletý útočník, který neopomíjí skvělý výkon Romana Willa. „Měli nějaké šance, nás výborně podržel Roman a jsem rád, že jsme to takhle zvládli.“

Právě úžasných 42 zákroků benáteckého gólmana se výrazně podepsalo na sobotním triumfu v hlavním městě. „Z Romana nevypadl za celý zápas puk, což je obdivuhodný. Předvedl neskutečný výkon. Myslím si, že jsme věděli, když ujedou dva na jednoho, tak je tam prostě Roman a to nás hrozně drželo nad vodou,“ nepopírá psychickou pohodu Benátek proti Slavii. „Myslím si, že proti Slavii fantastický výkon, z 80 procent za Romanem, zbytek samozřejmě za týmovým výkonem, ale on byl neskutečný,“ zakončuje Lukáš Volf.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!