17. 10. 2016 | Věra Novotná

Návrat k výhře v Edenu očima Romana Willa

V prozatím posledním utkání se střetl středočeský celek s týmem HC Slavia Praha. Na pražském stadionu v Edenu padly celkem tři branky a všechny do sítě sešívaných. Pražané vyslali celkem 42 střel, avšak brankář Roman Will měl svůj den. Za svá záda nepustil jediný pokus a připsal si tak nulu do svých statistik. Willovy výkony jsou výborné a statistická čísla to jen potvrzují. Průměr obdržených gólů na zápas je pod 1,5 a úspěšnost zákroků se zastavila na 96,23%.

Své první vychytané čisté konto si připsal v 15. kole na ledě pražské Slavie. V tomto zápase skvěle fungovala obrana, která zastavila několik střel jdoucích na branku benáteckého maskovaného muže. „Podali jsme skvělý týmový výkon. Bylo tam hodně zablokovaných střel. Zápas byl výborně odmakaný,“ okomentoval prozatím poslední střetnutí benáteckých hokejistů. Jak sám Roman přiznal, nějak moc před zápasem výsledek odhadovat nezkoušel.„Abych řekl pravdu, tak jsem nad tím nijak nepřemýšlel. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání.“

První dvacetiminutovka přinesla celkem čtyři vyloučení, z toho ve třech případech byli vylučováni Středočeši.„Bylo to hodně vyhecované utkání. Ze začátku jsme výborně ubránili oslabení, což možná rozhodlo,“ domnívá se čtyřiadvacetiletý brankář. Do třetí třetiny šli Středočeši s dvoubrankovým náskokem, a domácím proto nezbývalo nic jiného, než zvýšit střeleckou aktivitu a snažit se dvoubrankové manko dohnat. „Sice měli hodně střel, ale kluci je drželi daleko od předbrankového prostoru, takže to byly střely z delší vzdálenosti,“ hodnotil Will poslední dějství. „Před zápasem jsem se snažil myslet na to, abych podal dobrý výkon a pomohl týmu vyhrát. Po zápase jsem měl obrovskou radost, že jsme zvládli těžké utkání,“ zhodnotil svůj stav mysli po závěrečné siréně, kdy mohl slavit svůj první „shoot-out“ v sezóně. „Určitě to povzbudí, ale není to jenom moje zásluha. Je to zásluha celého týmu a výhra je ohromně důležitá. Ta nula už je pouze třešnička na dortu.“

Will však nepůsobí jen v týmu Benátek nad Jizerou. Je také členem týmu Bílých Tygrů z Liberce, kteří slaví postup mezi osmičku nejlepších v hokejové CHL. V postupu se jim snažil zabránit švédský tým Färjestad BK, který v prvním vzájemném utkání na ledě Liberce podlehl Tygrům 1:4. Při této výhře byl mezi třemi tyčemi právě Roman Will. „Jsme hrozně rádi, že jsme nakonec postoupili. Hráli jsme opravdu výborně ani jsem neměl moc práce,“ připustil Will. Bílé Tygry nyní čeká další dvojzápas s Vítkovicemi, a kdo ví, třeba i na dalších výhrách bude mít podíl mladý brankář Roman Will, jehož spoluhráče hájící barvy Benátek čeká další domácí zápas již ve středu 19. října proti týmu Jihlavy.

Foto: Jirka G. Novák - http://www.hc-slavia.cz/

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.