19. 10. 2016 | Martina Nová

Jiří Říha: „Vrátil jsem se sem rád!“

V zápase 16. kola WSM ligy zavítal do Benátek nad Jizerou tým z Jihlavy. Jako první se vedení ujali hosté, ale trefou Daniela Špačka domácí ještě srovnali. Nicméně po inkasování ve vlastní přesilovce se rozpoutala jihlavská kanonáda. Ve středu na straně vítěze byl i obránce Jiří Říha, který po pěti sezonách trávených ve středočeském mužstvu působí od aktuální sezony právě v Dukle. „Poprvé jsem tady na stadionu hrál proti svému bývalému týmu, takže to bylo takové zvláštní,“ přiznává čtyřiadvacetiletý bek, jenž se zapsal do statistik proti Benáteckým gólem a asistencí.

Před utkáním byly obě mužstva sousedy v tabulce, i proto vítězství Jihlavy Říha hodnotil jako důležité. „Jelikož Benátky byly za námi o dva body, tak je to pro nás určitě důležitá výhra. Dobře jsme se na zápas připravili, nenechali jsme nic náhodě a zkrátka jsme celé utkání odmakali a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli,“ říká urostlý obránce.

Oproti předešlým zápasům Benátek se to proti Dukle opravdu nepovedlo. Nedařilo se takřka nic. „Chtěli jsme hrát na nás až moc velký hokej na krásu. Chyběla tam naše jednoduchost, přímočarost a kvůli tomu, že jsme nebyli ochotní hrát takový hokej, tak se to otočilo zády k nám,“ nachází jasnou příčinu vysoké porážky trenér Benátek – pan Jiří Čelanský.

„Neodehráli jsme dobrý zápas. Trošku jsem z toho cítil jakýsi nerespekt nebo nepokoru k soupeři, který byl dnes velice kvalitní,“ hledá příčiny špatného herního projevu a zároveň uznává kvality středečního soupeře trenér Čelanský. „ Nicméně jdeme dál, samozřejmě si to musíme vyříkat a chceme se vrátit k těm výkonům, které jsme doteď podávali, a na těch by to mělo stát,“ říká s výhledem k dalším zápasům.

Mužstvu z kraje Vysočina se naopak podařilo do utkání vstoupit koncentrovaně a především dokázal zužitkovat početní výhody, kterých nebylo málo ze strany Jihlavanů. „U nás si myslím, že dnes velkou roli hrály přesilovky. Dokázali jsme je využít, naše lajna dvakrát a kluky musím pochválit, že jsme si to dneska dobře dali a dokázali jsme to proměnit. Myslím si, že jsme Benátky zlomili v té druhé třetině.“ připouští Jiří Říha. Hosté v prostřední dvacetiminutovce zvýšili ze 3:1 na 5:1 ve dvou přesilovkách.

Koncem druhé třetiny přišel ještě jeden nepříjemný moment pro domácí celek, když se na ledě ocitl útočník Ivan Ďurač a spoluhráči mu museli pomoci na nohy a podepřít ho v přesunu ke kabině. Jak vypadal zdravotní stav mladého forvarda krátce po zápase? „Nic dobrého. Čekáme na vyšetření, jel do nemocnice do Boleslavi. Dostal ránu do obličeje a motá se mu hlava, takže uvidíme, jak to bude,“ objasňuje hlavní trenér Benátek.

Jiří Říha se střetl na ledě s několika bývalými spoluhráči a nepopírá, že nějaké drobné pošťuchování proběhlo. „Před utkáním ne, ale během zápasu tam určitě proběhlo pár legračních slov.“ A jaké to bylo pro něj navrátit se jako hráč hostujícího týmu? „Bylo to pro mě poprvé, ale vrátil jsem se sem rád. Mám tady dobré vzpomínky a vždycky se sem budu rád vracet,“ uzavírá Říha.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.