25. 10. 2016 | Věra Novotná

Přetrhne Most sérii čtyř porážek v řadě? Středočechy čeká souboj s jedním z posledních celků tabulky

V minulé sezóně bojoval tým z Mostu o příslušnost ve WSM lize. Bohužel ani v letošní sezóně se celku ze severu Čech nedaří vydrápat se do klidnějších umístění v tabulce. Mostu patří poslední příčka, o kterou se dělí s dalšími dvěma celky (Havířovem a Kadaní). Této nelichotivé příčce pomohla i série čtyř porážek v řadě, jíž se pokusí Severočeši utnout 26. října v 17.30 na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou. První vzájemné klání dopadlo lépe pro Mostecké, jak vyzní druhé střetnutí? To sledujte již tradičně prostřednictvím textové reportáže. K dispozici bude také internetový online přenos.

Most vyhrál v pěti případech, jednou i proti Středočechům

Most odstartoval letošní sezónu šňůrou čtyř zápasů, z nichž odjížděl vždy jako poražený. První bod si připsal v úvodním utkání proti Ústí nad Labem (3:4sn), a ten byl z této série jediným. Následovaly porážky od Přerova (5:1), Prostějova (3:4) a Českých Budějovic (7:0). V pátém kole zavítaly na mostecký led Benátky nad Jizerou, které podlehly Severočechům 1:2. Tato světlá chvilka však Mostecké nedokázala nakopnout, neboť další dva zápasy opět nepřinesly ani bod. Na ledě Havířova padli 4:1 a doma nestačili na Kladno, s nímž prohráli 2:4. Druhé tři body přibyly na konto Mostu v zápase se Slavií, kterou Severočeši přehráli 4:1. Tato výhra odstartovala sérii střídající prohry a výhry. Duel s Jihlavou ztratili Mostečtí v poměru 3:4, ale v Třebíči uspěli (2:3). Následovaly dva domácí zápasy. V prvním z nich si z Mostu odvezly tři body Litoměřice (2:4), ve druhém zůstaly body již doma na severu Čech. V duelu s Kadaní zvítězil Most 3:2. V posledních pěti zápasech si Mostečtí připsali tři body pouze jedenkrát, a to na ledě Frýdku-Místku, kde zvítězili 4:2. Zápasy s Ústím nad Labem, Přerovem, Prostějovem a s Českými Budějovicemi, skončily pro Severočechy bez bodového zisku.

Poslední zápas HC Most – 22. října

HC Most vs. ČEZ Motor České Budějovice 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Rod (Charousek, Slavíček), 16. Kubinčák (J. Doležal), 43. J. Šimeček (Hora) – 12. Čermák (Nouza), 13. Heřman (Chovan), 22. Čermák (Suchánek, Fillman), 46. Nouza (Heřman).

Sestava týmu HC Most: Pinc – K. Černý, Charousek, Šesták, Strejček, Rulík, Hora, Bednárik – Rod, Alinč, Slavíček – J. Doležal, T. Doležal, Kubinčák – Řehoř, J. Šimeček, Dufek – Mical, Trübenekr.

První vzájemné utkání

Zápas pátého kola otevřel v páté minutě Matouš Bělohorský. Domácí se dočkali vyrovnání v přesilové hře zásluhou Kamila Černého a osmdesát sekund před koncem dokonal obrat Tomáš Rod.

Poslední vzájemný zápas – 14. září

HC Most vs. HC Benátky nad Jizerou 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 49. K. Černý (J. Novák, Havlíček), 59. Rod (Alinč, Smolka) – 5. Bělohorský (A. Dlouhý, Kočí).

Sestava týmu HC Benátky nad Jizerou: Kváča (Hosnedl) – Kolmann, Krejčí, Kurka, Pyrochta, Kočí, Mikliš, Havlín – Prokeš, Plodek, Hrníčko – Bittner, Volf, Víšek – Janele, Hrabík, Havel – Dlouhý, Bělohorský, Ďurač – Musliu.

Sestava týmu HC Most: Pinc (Spěšný) – Černý, J. Novák, Strejček, Hora, Kokeš, Cvrk, Šefl – Kubinčák, Divíšek, Havlíček – Rod, Alinč, Smolka – Stříbrný, Válek, Řehoř – Havelka, Trübenekr, Mráz.

Most je posledním nejen v tabulce WSM ligy, kde však je ještě mnoho bodů ve hře, ale je také nejhorším mužstvem v počtu ubráněných oslabení. Severočeský tým je mezi třemi celky s největším počtem inkasovaných gólů na zápas poté, co pustil do své branky 15 gólů ze 71 oslabení. Ani přesilovky nejsou v podání Mosteckých žádnou slávou. Ze 71 případů, kdy měli na ledě o jednoho muže navíc, dokázali soupeřovo vyloučení potrestat pouze pětkrát.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!