30. 10. 2016 | Věra Novotná

Sedm benáteckých hráčů v reprezentačních bojích

Pomalu se blíží listopadový měsíc, ve kterém odstartují také turnaje české reprezentace ve všech věkových kategoriích. Své zastoupení mají v týmech do osmnácti, devatenácti i dvaceti let také Benátky nad Jizerou, z nichž se hned sedm hráčů účastní přípravných kempů a oblékne reprezentační dres. A to není jediná dobrá zpráva pro město Benátky. Benátecký stadion se také stal základnou pro reprezentaci do dvaceti let, která právě u řeky Jizery rozbije svůj tábor. Dovolte nám tedy představit nominované.

Jako první se do bojů pustí česká osmnáctka

Druhý listopadový den odstartuje Turnaj pěti zemí v americkém městě Playmouth, na němž se představí také česká reprezentace do osmnácti let. Ve dnech 2. – 6.11 budou na programu zápasy s celky Švýcarska, Finska, Švédska a USA. Hráči do osmnácti let zahájili soustředění 26. 10. ve Slaném.

Z hráčů, kteří v letošní sezóně hájí v rámci WSM ligy barvy Benátek nad Jizerou, byl nominován Kryštof Hrabík. Ten v předchozím rozhovoru vyřkl přání, že by rád znovu hájil český dres, a nyní má šanci se o něj poprat, neboť 29. října bude na kempu odhalena konečná nominace na Turnaj pěti zemí. Hrabík, který u Středočechů nosí číslo 53, nastoupil ke čtrnácti zápasům a připsal si tři asistence. V letošní sezóně naskočil nejen do liberecké juniorky, kde jej zdobí jedna branka ze tří zápasů, ale také do extraligy mezi Bílé Tygry, se kterými odehrál dvě utkání.

Reprezentace do devatenácti let letí do Finska

Finská města Kaunianinen, Vantaa a Espoo se stanou dějištěm třech utkání mezi reprezentací České republiky a Finska. Na tyto tři zápasy se budou hokejisté připravovat ve Slaném, stejně jako jejich kolegové do osmnácti let. Nominováni byli Jakub Husa a Matouš Bělohorský. Mezi náhradníky byl zařazen Albert Janele.

Obránce Jakub Husa odehrál patnáct utkání za středočeský klub a byl vždy vidět. Ačkoliv do statistik zatím nezapsal body, je vždy včas u každého souboje a svědomitě odebírá puky protihráčům. Kromě benáteckého dresu hájí i ten Liberecký. V extralize juniorů si Husa připsal dva góly a čtyři asistence. Útočník Matouš Bělohorský má na svém kontě dva kanadské body, za jeden gól a jednu asistenci. Stejně jako Husa naskakuje i Matouš v juniorské lize za Liberec, kde si zatím připsal sedm bodů. Mezi náhradníky byl zařazen Albert Janele, který je tak třetím tygrem do party. Ani on bodově nezahálí. V dresu Benátek nasbíral zatím čtyři body, které doplnil dalšími sedmi v dresu liberecké juniorky.

Dvacítka rozbije tábor v Benátkách

Turnaj čtyř zemí ve Švédsku, konkrétně v Gothenburgu, má na programu reprezentace do dvaceti let. V rámci tohoto turnaje změří síly s celky Švédska, Ruska a Finska. Poslední říjnový den rozbije dvacítka svůj kemp právě v Benátkách nad Jizerou, kde proběhne soustředění a následně se tým přesune do Švédska. Ani v této reprezentační kategorii nechybí zástupci středočeského týmu.

Také další liberecký hráč Dominik Lakatoš vypomůže, stejně jako loni, české dvacítce. V letošní sezóně jej v součtu zápasů ve WSM lize, spolu s českou extraligou, zdobí čtrnáct kanadských bodů. Své zastoupení bude mít také Mladá Boleslav. Útočník Ivan Ďurač, který již působil ve všech reprezentačních kategoriích, se pokusí přidat další body do svých statistik. Trojici benáteckých zástupců v kategorii do dvaceti let doplní brankář Petr Kváča. Kváča hájil tři tyče benátecké branky v pěti zápasech a jeho čísla jsou velmi dobrá! Úspěšnost zákroků je těsně pod 93% a průměr obdržených gólů na zápas má 2,37.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!