2. 11. 2016 | Martina Nová

Po dramatické koncovce berou Benátky tři body

20., středa 2. 11. 2016
Benátky n.J. - Frýdek-Místek BEN - JFM
Benátečtí se jako první ujali vedení v první třetině, i když v ní také inkasovali, po dvaceti minutách vedli 2:1. Jenže druhá třetina se nevydařila a hosté otočili vývoj utkání na 2:3. Ve třetím dějství Frýdek - Místek navýšil rozdíl na dvě branky, ale ve strhující koncovce Středočeši nastříleli tři góly. Na konečných 5:4 se dvě vteřiny před zazněním sirény trefil Lukáš Volf.
Benátky n.J.: Kváča (Hosnedl) – Mikliš, Holub, Pyrochta, Kočí, Štich, Zeleňák, Havlín – Hrníčko, Plodek, Dlouhý – Ordoš, Mikyska, Víšek – Havel, Volf, Chlapík – Svoboda, Musliu, Bittner – Havlas.
Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Roupec, Kania, Matyáš, Jank, Zahradníček, Jeník – Klimša, Kanko, Sýkora – Franek, Cienciala, Luka – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Lacka – Christov, Samiec, Meidl.
Branky a nahrávky: 4. Víšek (Pyrochta, Mikyska), 18. Pyrochta (Svoboda, Havel), 54. Volf (Plodek, Štich), 55. Pyrochta (Mikyska, Víšek), 60. Volf (Plodek, Ordoš) - 16. Klimša (Kania, Kanko), 24. Sýkora (Kanko, Kania), 38. Sýkora (Zahradníček, Klimša), 53. M. Kovařčík (O. Kovarčík, Jank). Rozhodčí: J. Jílek – Malý, Šimán. Vyloučení: 4:4, navíc TS Kania (FRM), TS Ciencala (FRM). Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 245. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 1:0. 1:1, 2:1, 2:4, 5:4.

Komentář

Zápas začal v poklidu, až ve 3. minutě se musel Kváča více koncentrovat, když hosté udělali zmatek před bránou a pokoušeli se dostrkat puk do sítě. Jenže zanedlouho přišla nebezpečná akce i z repertoáru Benátek a ty se z gólu radovaly. O celou situaci se zasloužil Jan Víšek, který nejprve zavezl puk do útočné třetiny, a poté se i prosmýkl do mezikruží, odkud přesně zamířil a prostřelil Šimbocha. Jako první usedli na trestnou lavici domácí, ale úspěšně se bránili. Naopak po návratu Pyrochty ujel do brejku Dlouhý, kterému jeden z bránících hráčů nedovoleně překazil zakončení, proto rozhodčí nařídili trestné střílení. Jenže benátecký útočník zkusil střelu nad vyrážečku, kterou gólman rysů vykryl. Benátečtí si neodpustili další fauly, nejprve ještě ustáli početní nevýhodu, jenže další trest již hosté zužitkovali. Kania přihrál zprava na střed osamocenému Davidu Klimšovi, jenž střelou po zemi prostřelil Kváču a vyrovnal stav zápasu na 1:1. Frýdek – Místek se dlouho z gólu radovat nemohl, v úniku křižnou přihrávkou Svoboda přesně našel najetého Filipa Pyrochtu, ten z pravého kruhu napřáhl a naprosto precizně vyprášil levý roh Šimbochovy svatyně. V závěru první třetiny ještě Středočeši zahrozili v přesilovce, nakonec se však hostující mužstvo ubránilo a Benátky šly do druhého dějství s jednogólovým náskokem.

Úvodem prostřední dvacetiminutovky mohl podruhé v zápase skórovat Víšek. Přestože byl faulován a dostal druhý pokus v podobě trestného střílení, jeho střela se odrazila od pravé tyče. Benátkám následně uškodilo další vyloučení. Ve 24. minutě vyrovnal na 2:2 Ján Sýkora střelou z levé strany. Hra nabízela svižný hokej, při kterém měli příležitost ujmout se vedení jak domácí, tak hosté. Jenže oba brankáři nedopustili další změnu skóre na světelné tabuli. Po polovině zápasu začali být vylučovaní i rysové. Krátce po sobě navštívili trestnou lavici dokonce dva zástupci Frýdku – Místku. Benátečtí i přes několik nebezpečných střel nevyužili ani dvojnásobnou početní výhodu, ani klasickou. V závěru druhé třetiny hosté vytvořili tlak na domácí v jejich třetině a také z něj vytěžili kýženou branku. Již podruhé během večera se prosadil Ján Sýkora po nedůraznosti Benáteckých u pravé tyče Kváčovy brány. Do zaznění sirény ještě oba brankáře prověřili střelci obou táborů, další gól nepadl, a tak Frýdek – Místek odcházel do kabiny s vedením 3:2.

Středočeši započali třetí dvacetiminutovku aktivněji. Bylo na nich znát, že chtějí vyrovnat a tlačili svého soupeře v jeho třetině. Benátky stále útočily a vybojovaly si také přesilovou hru. Většinu času strávily v pásmu protivníka, na Šimbocha vyslaly několik nebezpečných střel, ale ani jedna do sítě nepropadla. Naopak počtvrté kapituloval Kváča. Ondřej Kovarčík našel najíždějícího Michala Kovařčíka, jenž zavěsil do pravého rohu benátecké brány. Avšak jakoby další inkasování domácí nakoplo. Rychle odpověděl Lukáš Volf, který přesně tečoval nahození na Šimbocha. Snížení na 3:4 Benátecké ještě více nabudilo, neboť za 92 sekund bylo vyrovnáno. Středočeši opět vybojovali tlak v pásmu rysů, hosté si špatně rozdělili hráče a neuhlídali Filipa Pyrochtu v levém kruhu. Ten neměl potíže s trefou prázdné brány přesunujícího se gólmana hostů. Znovunalezení benátečtí hráči neustále tlačili a snažili se vybojovat plný počet bodů. Strhující třetí třetinu dovršil Lukáš Volf dvě sekundy před koncem třetí třetiny, kdy vstřelil pátý gól díky důrazu v předbrankovém prostoru. Benátky porazily Frýdek – Místek 5:4 po šedesáti minutách.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Trošku infarktový zápas, ale myslím si, že jsme opět hráli náš hokej. Trošku jsem trnul, když jsme nedali dva samostatné nájezdy a neproměnili přesilovku pět na tři. Takový zápas se v podstatě nevyhrává, ale výjimka potvrzuje pravidlo. Jsme za vítězství samozřejmě rádi. Už když jsme dotáhli zápas z 2:4 na 4:4, tak jsem si říkal, že snad sedm nepovedených prodloužení zlomíme. Možná to někde nahoře bylo napsané, že jsme to ty dvě tři vteřiny před koncem uhráli.

Mgr. Jiří Juřík (Frýdek-Místek): Do 52. minuty jsme hráli velmi slušně. Výsledek 4:2 z našeho pohledu v té době hře odpovídal. Nechápu naši hru v posledních osmi minutách. Někteří hráči si dokazují, že umí hrát hokej ještě lépe. Pak to skončí tak, že prohrajeme brankou z posledních dvou vteřin.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.