2. 11. 2016 | Martina Nová

Vítězný gól v závěru zápasu? „Ten si budu pamatovat asi hodně dlouho,“ říká Lukáš Volf

Utkání proti Frýdku – Místku nabídlo nervydrásající podívanou. Přestože po první třetině vedli domácí 2:1, po druhém dějství měli navrch hosté – 2:3. Ve třetí dvacetiminutovce ještě rysové navýšili svůj náskok, jenže gólová smršť Benáteckých rozhodla o třech bodech ve prospěch středočeského mužstva. „Potřebovali jsme to urvat, výborně jsme se zvedli, zkrátka fantazie. Nemám slov,“ hodnotí bezprostředně po zápasu autor vítězného gólu z času 59:58 Lukáš Volf.

Obrovská radost vypukla nejen na ochozech stadionu, ale především mezi benáteckými hráči, kterým se podařilo za necelých sedm minut otočit skóre z 2:4 na konečných 5:4. „Je to fantastický. Takový obrat jsme potřebovali, kolikrát nám zápas utekl o gól,“ hodnotí Lukáš Volf, který nejprve vsítil třetí gól Benátek, a pak v poslední minutě dovršil famózní obrat.

„ Ten gól si budu pamatovat asi hodně dlouho. Nejdřív Honza Ordoš fantasticky vybojoval puk. Ploďák ukázal zkušenosti, neskutečná hra od něj a já už to měl lehké - zakončit do prázdné brány,“ popisuje skromně situaci u vítězné branky. „Zaplaťpánbůh, že jsem to trefil. Měl jsem z toho trošku strach, ale velké dík patří klukům, byl to jejich gól,“ nešetřil chválou na své spoluhráče Volf.

Přestože Benátky podaly celkově kvalitní výkon, druhá třetina se neřadí zrovna k pozitivnímu bodu středečního utkání. Co se změnilo v prostřední dvacetiminutovce? „Nevím, celkově druhá třetina byla dost rozkouskovaná. Na obě strany byly přesilovky i oslabení. Jak kdybychom vypadli z tempa, nehráli jsme to, co jsme chtěli,“ hledá odpověď Lukáš.

Benáteckým zasadil tvrdou ránu Ján Sýkora, který dvakrát skóroval ve druhé třetině. „Nebyla to dobrá třetina, Frýdek nás potrestal. Jsme rádi, že jsme se ve třetí třetině vrátili do zápasu,“ říká s úlevou hráč s číslem 21. Třetí dějství bylo jasně bojovnější a aktivnější ze strany Středočechů, jenže nejprve inkasovali, aby pak mohli otočit skóre. „Je možné, že nás to inkasování ještě více nakoplo. Asi jsme si řekli, že nemáme co ztratit, tak jsme do toho šli po hlavě a podařilo se, zaplaťpánbůh,“ hodnotí Volf.

Středočeši završí trojici domácích duelů v sobotu od 17 hodin proti Ústí nad Labem a opět budou chtít podat co nejlepší výkon. „Víme, že to bude velmi těžké utkání. Určitě ho budeme chtít znovu zvládnout. Máme sérii tří zápasů doma, chceme vybojovat co nejvíce bodů,“ připouští mladý forvard.

„Musíme jít zápas od zápasu, budeme se připravovat na Ústí a věřím, že vyhrajeme i proti nim,“ vyhlíží sobotní duel Volf. „Doufám, že bychom mohli mít hladší průběh utkání, že by to nemusely být takové nervy. I když je to pěkný,“ uzavírá s úsměvem dvougólový střelec zápasu.

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!