4. 11. 2016 | Věra Novotná

Ústí se pokusí přetrhnout šňůru venkovních porážek, Benátky budou chtít přidat další body

Souboj dvou sousedících celků v tabulce WSM ligy nabídne duel jedenadvacátého kola. Benátečtí v něm přivítají hokejisty Ústí nad Labem. Hostující tým má motivaci v podobě pěti nevydařených venkovních utkání, Benátečtí naproti tomu budou chtít navázat na předchozí úspěšný duel s Frýdkem-Místkem. První vzájemné střetnutí zvládl Slovan v prodloužení, jak dopadne druhé utkání těchto dvou týmů, můžete sledovat pomocí online reportáže, internetového přenosu či osobně na zimním stadionu. Buly bude vhozeno v sobotu 5. listopadu v 17 hodin.

Ústí boduje hlavně na domácím ledě

Pokud si sezónu rozdělíme na čtvrtiny, tak ta první přinesla Ústí čtyři výhry v základní části a tři v nastaveném čase. Ve druhé čtvrtině, do jejíhož konce zbývá ještě šest utkání, si Severočeši připsali plný počet bodů ve třech případech.

Začátek druhé čtvrtiny zavedl na led Ústí hokejisty Mostu, kteří zde neukořistili ani bod a odjeli s prohrou 4:1. Slovan následně ztratil utkání v Kadani (4:3), ale doma, v duelu s Frýdkem-Místkem, opět plně triumfoval po výhře 3:1. O další vítězství na domácím ledě připravily Severočechy Litoměřice, které Slovan porazily v prodloužení 3:4. Černá bilance Ústeckých, co se týká venkovních utkání, pokračovala na ledě Přerova. Tento duel byl již čtvrtým v řadě, v němž Slovan nezískal ani bod. V celkovém součtu si Severočeši připsali z deseti venkovních klání pouze tři výhry v prodloužení. Body tedy sbírá Ústí hlavně doma, a to se potvrdilo i v duelu devatenáctého kola, v němž tentokrát odjížděl s prázdnou tým Prostějova po prohře 3:2. Ani v prozatím posledním zápase neprolomili Severočeši zakletí venkovních kluzišť, Českým Budějovicím podlehli vysoko 8:2.

Poslední zápas HC Slovan Ústí nad Labem – 2. listopad

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slovan Ústí n. Labem 8:2 (3:0, 1:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 9. Čermák (Suchánek, Zíb), 10. Pavlin (Pajič, Vráblík), 11. Rob (Chovan, Čermák), 31. Heřman (Pavlin, Vráblík), 41. Čermák (Chovan, Rob), 50. Škoda (Babka), 51. Chovan (Pajič, Žovinec), 56. Mazanec (Chovan) – 25. Kloz (Husák, Brož), 38. Loskot.

Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – Vl. Brož, Kasík, Husák, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Zajíc, Macek – Vrdlovec, Roubík, J. Kloz – Z. Doležal, Melka, Poulíček – Dalecký, Loskot, Gengel – Markulinec, Macek, Moučka. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

První vzájemné utkání

Úvodní střetnutí na benáteckém ledě přineslo góly až od druhé dvacetiminutovky. Byli to Benátečtí, konkrétně Josef Mikyska, kdo se radoval jako první, avšak v poslední minutě srovnal na 1:1 hostující Gengel. Ve druhé třetině šli Ústečtí do rychlého vedení, neboť dvě minuty po začátku třetí třetiny zvyšoval na 2:1 David Merta. Ve 45. minutě odskakovali Severočeši již na rozdíl dvou branek. Na 3:1 upravil skóre opět Gengel. Středočeši se však nevzdali, díky trefám Dominika Hrníčka a Jana Ordoše poslali zápas do prodloužení. V nájezdech však byli úspěšnější hostující hráči. Druhý bod zařídil Slovanu Patrik Poulíček.

Poslední vzájemný zápas – 26. září

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slovan Ústí nad Labem 3:4sn (0:0, 1:1, 2:2 – 0:0)

Branky a nahrávky 35. J. Mikyska (Pyrochta), 51. Hrníčko (Lakatoš, Prokeš), 57. Ordoš (Krejčí, Lakatoš) – 40. Gengel (Melka, Přindiš), 42. Merta (Z. Doležal, M. Vágner), 45. Gengel (Moučka), rozhodující nájezd Poulíček.

Sestava týmu HC Benátky nad Jizerou: Will – Pyrochta, Kolmann, Kurka, Havlín, Mikliš, Kočí, Krejčí, Husa – Hrníčko, Lakatoš, Prokeš – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Ďurač, Bělohorský, J. Havel – Bittner, Hrabík, A. Dlouhý.

Sestava týmu HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, Kasík, Husák, M. Vágner, Vl. Brož, Přindiš, do 40. Hes – Loskot, Vrdlovec, J. Kloz – Z. Doležal, Poulíček, D. Merta – do 40. Komárek, Melka, Moučka – do 40. Markulinec, Gengel, do 40. Navarra.

Statistické okénko

Na pomyslné bedně kanadského bodování najdeme na bronzovém stupínku ústeckého Jana Kloze, jehož zdobí jedenadvacet bodů ve dvaceti odehraných zápasech. Do svých statistik si tento útočník zapsal třináct branek a osm asistencí. Stejný hráč se dělí o první místo mezi střelci, stejný počet branek má i přerovský Dostálek. Druhým nejlepším střelcem Slovanu je s deseti góly Zdeněk Doležal.

Maskovaný muž ve službách Slovanu, Jakub Soukup, je druhým brankářem v počtu zásahů. Z celkového počtu 511 střel zastavil 466. Záda Soukupovi kryje Martin Volke, který si v utkání na ledě Frýdku-Místku připsal ve 28. minutě asistenci na gól Vladimíra Brože.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!