8. 11. 2016 | Věra Novotná

Do Benátek na Zubry! Srovná Přerov sérii vzájemných zápasů na 1:1?

V rámci třetího domácího zápasu v řadě svedou Benátečtí souboj s hokejisty Přerova. V prvním vzájemném zápase byli úspěšnější Středočeši díky dvěma gólům Jana Ordoše v poslední minutě. Zubři se však nyní vezou na vítězné vlně, která se přetrhla po pěti vítězných zápasech. Herní pohodu Přerova dokazují také statistiky, ve kterých najdeme jeho zástupce na předních pozicích. Jak dopadne utkání dvaadvacátého kola mezi HC Benátky nad Jizerou a HC ZUBR Přerov sledujte ve středu 9. listopadu od 17:30 hodin na zimním stadionu. K dispozici bude také textová reportáž a přímý internetový přenos.

Posledních 10 zápasů = 20 bodů

S druhou čtvrtinou sezóny můžou být Přerovští prozatím spokojeni. Úvodních třináct utkání zakončili Zubři vítězně na domácím ledě, kdy si poradili s Jihlavou 2:1. Pak sice přišlo domácí zaváhání a porážka 1:5 od týmu Horácké Slavie Třebíč, ale následně se již Přerovští vezli na vítězné vlně.

V pěti po sobě jdoucích utkáních byli Zubři vždy lepším týmem, a ve všech těchto soubojích dovolili svým soupeřům vstřelit maximálně dvě branky. Pozitivní bilanci nastartovalo utkání v Mostě, odkud si Zubři odvezli tři body a výhru 1:4. Na tento zápas navázali doma při střetnutí s Trhači z Kadaně (3:2). Na ledě Frýdku-Místku přišly další tři body a to za vítězství 2:6. Stejný počet branek nadělili Přerovští také Ústí nad Labem (1:6) a ani Litoměřice nedokázaly rozjeté Zubry zabrzdit. Z Přerova odjely s porážkou 4:1.

Co se nepovedlo pěti předchozím soupeřům, to dokázal Prostějov. Jestřábi na domácím ledě udolali Zubry v prodloužení poměrem 3:2. V prozatím posledním utkání svedl Přerov souboj s Českými Budějovicemi, kterým se zatím velmi daří (za celou sezóny prohrály pouze šestkrát) a ani tentokrát nezaváhaly. Z Přerova si Jihočeši odvezli vítězství 2:4.

Poslední zápas HC ZUBR Přerov – 5. listopadu

HC ZUBR Přerov vs. ČEZ Motor České Budějovice 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 22. Sikora (Kovařík, Ferenc), 50. Kovařík (Novotný, Goiš) – 20. Žálčík (Zíb, Babka), 41. Čermák (Rob, Chovan), 48. Zíb (Škoda, Heřman), 60. Nouza (Bláha).

Sestava týmu HC ZUBR Přerov: Horčička – Chmelíř, Šnajnar, Novotný, Ferenc, Zbořil, Vágner, Pala – Procházka, Podešva, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Sýkora, Sikora – P. Kratochvíl, Král, M. Kratochvíl.

První vzájemné utkání

V rámci 9. kola zavítali Benátečtí právě do Přerova a zápas to byl velmi těžký. Již od třetí minuty dotahovali Středočeši ztrátu poté, co se trefil přerovský Dostálek. Gólem do šatny ve 20. minutě srovnával na 1:1 Ivan Ďurač. Utkání se pomalu ale jistě blížilo do nastavení. To však nechtěl připustit Jan Ordoš, a dvěma góly v poslední minutě utkání rozhodl o třech bodech pro Benátecké.

HC ZUBR Přerov vs. HC Benátky nad Jizerou 1:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Dostálek (Chmelíř, Milan Procházka) – 20. Ďurač (Bělohorský, J. Havel), 60. Ordoš (Víšek), 60. Ordoš (Kočí, Víšek).

Sestava týmu HC ZUBR Přerov: Horčička – Chmelíř, Pala, Zbořil, Malina, M. Novotný, Ferenc, L. Vágner, Šnajnar – Milan Procházka, Pšurný, Dostálek – Sikora, Goiš, F. Dvořák – Kovařík, Plášek, Tadeáš Král – M. Kratochvíl, Šťastný.

Sestava týmu HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný – Havlín, Kolmann, Krejčí, Mikliš, Kočí, Husa, Kalina – Hrníčko, Prokeš, J. Havel – Ordoš, Hrabík, Víšek – Ďurač, Janele, A. Dlouhý – Bělohorský, Volf, Bittner.

Zubři kam se podíváš

Dvaadvacet kanadských bodů, přesně toto číslo najdeme u dvou hráčů, kteří se před nadcházejícím kolem dělí o druhé a třetí místo v rámci kanadského bodování. Roman Pšurný se o pomyslnou bronzovou medaili přetahuje s ústeckým útočníkem Janem Klozem. Pšurný prozatím naskočil k devatenácti utkáním a připsal si osm branek a čtrnáct nahrávek.

O dva zápasy více má další hráč ve službách Přerova, Vlastimil Dostálek, jenž také uzavírá s dvaceti body TOP5 kanadského bodování, avšak na záda mu dýchá prostějovský Matouš Venkrbec, který ztrácí jediný bod. Dostálek přispěl do klubových statistik Zubrů třinácti góly a sedmi asistencemi.

Co se týče nejlepšího střelce, zde má Přerov hráče dokonce na první pozici! Je jím opět Vlastimil Dostálek, který se v aktuálním ročníku trefil již třináctkrát. Ani ve statistikách nejlepších nahrávačů nemusíme hledat dlouho! Hned dva z Přerovských najdeme na pátém a šestém místě. Roman Pšurný i Milan Procházka zaznamenali prozatím shodně čtrnáct asistencí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!