26. 4. 2007 | Mirek Ondra

Valná hromada klubu HC Benátky nad Jizerou

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Ve čtvrtek 26. dubna se konala valná hromada hokejového klubu HC Benátky nad Jizerou. V "poločase" funkčního období vedení klubu, byla komplexně zhodnocena uplynulá sezóna. Výroční zpráva byla poprvé přednesena v útulné restauraci hotelu Sport u Zimního stadionu. Předseda klubu PhDr. Bohumil Bartoň představil novou trenérskou dvojici, Luďka Škalouda a Antonína Nečase. Místa šétrenéra mládeže se místo odcházejícího Aleše Vladyky ujme Martin Novák. V článku naleznete podrobný průběh valné hromady.

Program byl rozčleněn do následujících bodů, z nichž nejdůležitější byly:

- Zpráva o činnosti
- Zpráva o hospodaření
- Hodnocení sportovních výsledků jednotlivých družstev
- Vyhodnocení nejlepších hráčů a trenérů
- Diskuse
- Usnesení
- Závěr

Zpráva o činnosti

Tu přednesl předseda klubu PhDr. Bohumil Bartoň a začal kontrolou loňského usnesení valné hromady:
- pokračovat v koncepci rozvoje ledního hokeje v nastávajícím funkčním období: „Já se domnívám, že koncepce nastolena je a že přináší první výsledky,“ nastínil spokojenost s výsledky všech mužstev předseda klubu.
- Spolupráce s Fanklubem: „I zde bych řekl, že došlo k posunu s příchodem lidí, kteří dali myšlenku Fanklubu. Projevilo se to i v letošní sezóně, protože diváci nás výrazným způsobem podpořili. Za to patří poděkování zejména klukům, kteří to vzali za své.“
- Zavést evidenci členské základny. Vystavení členských legitimací: „Tohoto úkolu se ujala iniciativně paní Sloupová. K dnešnímu dni máme zaregistrováno na bázi členských legitimací asi sto členů. Tady trošku zůstává dluh zejména u mládežnického hokeje a to bychom chtěli do příští sezóny napravit. Protože i na bázi členské základny dostáváme dotaci od ČSTV. Je to naprosto důkazní materiál, když máme vedle evidence i doloženy i členské legitimace.“

Při hodnocení výsledků A mužstva nezapomněl pan Bartoň zdůraznit, že se podařilo naplnit předsezónní očekávání a zopakovat úspěšný ročník 2005/06. V základní části skončilo mužstvo na výborném druhém místě. V play-off Benátky hladce přešly přes pražskou Kobru (3:0) a Klášterec nad Ohří (3:0).

Poté svedly naprosto vyrovnanou finálovou sérii v Mostě: „Rozhodovalo se v pátém utkání na ledě soupeře. Myslím si, že to bylo naprosto vyrovnané. Vyhrál trochu šťastnější tým, HC Most. Samozřejmě jsme Mostu hned na místě popřáli, aby se jim dařilo i v I. lize. Je to umocněno tím, že náš úspěšný trenér Láďa Kolda právě do Mostu odchází. Tady bych chtěl říct, že to nebylo domluvené předem, i takové otázky jsem dostal. Vyhrát jsme chtěli, ale shoda okolností nahrála tomu, že náš úspěšný trenér odchází do Mostu“ vyvrací předseda klubu některé smyšlenky a pokračoval: „Řekl bych, že se nám podařilo skloubit několik věcí. Předně mužstvo bylo citlivě doplňováno. Přišli hráči, kteří se v drtivé většině projevili velice pozitivně. Zejména Milan Beránek, který přišel z Vrchlabí, tady odehrál závěr sezóny parádně. Přišel Petr Jaroš z Kladna. Tady bych chtěl vyjádřit poděkováni Rabatu jak přistoupilo ke spolupráci s Benátkami. Přišli oba Krupkové, Štrach, navrátil se Lukáš Zajíček. Pomalu to mužstvo krystalizovalo a myslím si, že jsme našli ideální složení mužstvo pro závěr sezóny. Já bych ocenil koncepční práci realizačního týmu, projevilo se to i v závěrečných utkáních, kdy i naše hra byla našimi soupeři oceněna.“

V současné době se bude řešit fungování benáteckého „B“ mužstva, jelikož se v příští sezóně opět založí juniorská kategorie. Právě junioři tvořili kostru druhého benáteckého týmu, který hrál Krajskou soutěž mužů.

K dalšímu posunu došlo na poli propagace. Klub umístil dva velké poutače, jenž upozorňovaly na nadcházející domácí utkání. Pravidelně se vydával Zpravodaj na každé domácí utkání, kde dostal prostor i mládežnický hokej. Díky Pavlu Petrovi měly Benátky své místo v Boleslavském deníku, zásluhou paní Sloupové se objevily v Benáteckém zpravodaji, v regionální televizi a rádiu. Tam všude byly zmíněny výsledky benáteckého hokeje.

V průběhu sezóny došlo k výraznému vylepšení Zimního stadionu. Hala byla odvlhčena, plochy stadionu jsou nyní bezprašné, byl otevřen obchod se sportovními potřebami. Výraznou měrou se na tom podílelo město a oddíl rychlobruslení, Středočeský kraj a MŠMT. Klub by chtěl ještě pro starší diváky vylepšit prostor a kapacitu míst k sezení.

„My chceme ještě prohloubit spolupráci s fanklubem. Dnes tu máme i mladé spolupracovníky, kteří se pozitivně projevili i v play-off, kdy jsme například vysílali on-line veškeré domácí zápasy ve vyřazovací části. Chtěl bych ocenit i to, že chování fanoušků se výraznou měrou zlepšilo a už nedochází k takovým excesům jako dřív. Díky lidem, kteří přišli do Fanklubu, nejen z Benátek, protože jsou tu u lidi z Brandýsa a okolí. Je to jedině dobře, poněvadž to klima se tu zjevně vylepšilo ve prospěch benáteckého hokeje,“ řekl směrem k fanouškům Bohumil Bartoň.

Díky tomu, že benátecký stadion už má svoji kvalitu, koná se zde spousta mezinárodních akcí. Zejména pak v mládežnických kategoriích.

Rozpočet byl poměrně vysoký a proto je na místě poděkovat všem partnerům klubu, městu a starostovi Jaroslavu Královi, který sportu fandí a má pochopení pro potřeby hokejového klubu. Pro sponzory je připraveno setkání po sezóně, naplánováno je na 18. května. Bude jim představen analytický materiál od přípravky až po A tým, aby měli zpětnou vazbu viděli co vše se za jejich prostředky v benáteckém hokeji podařilo.

Předseda klubu ocenil spolupráci partnerských klubů. Na úrovni mládeže díky kontaktům Petra Antala, Aleše Vladyky a dalších trenérů s pražskou Spartou a Slavií. Co se týče dospělého hokeje, byl pan Bartoň nadšen spoluprací s extraligovým Rabatem Kladno. Když prezident kladenského klubu vybral hráče, kteří vypomůžou Benátkám. Pomáhali tady zadarmo, což je ojedinělý jev co se týče výkonnostního hokeje.

Dál si pochvaloval spolupráci s oběma řediteli základních škol, panem Dostálem a panem Novotným, a podotkl, že ne vždy vynikající žáky uvolní ve středu, kdy se hraje liga. Do budoucna by chtěl prohloubit spolupráci v tom směru, aby byl led žáky hojněji využíván především v dopoledních hodinách.

"V závěru mi dovolte abych poděkoval panu starostovi, radě, zastupitelstvu, všem partnerům, kteří pomáhají naplňovat naše představy. Trenérům od přípravky až po „áčko“ a samozřejmě všem kteří pracují v realizačních týmech, členům fanklubu, potažmo divákům, kteří při těch rozhodujících akcích benáteckému hokeji výrazně pomáhali," ukončil zprávu o činnosti předseda klubu.

Zpráva o hospodaření

Tuto zprávu zpracoval ing. Miloslav Kučera, který byl pracovně mimo republiku a tak byla čtena sportovním ředitelem klubu, Janem Slivkou.

Příjmy:
Nosnou položkou příjmu klubu je příjem z reklamy, který v roce 2006 představoval částku 6.777.175,- Kč. Od města obdržel klub částku 1.063.777,- Kč. Dotaci od Středočeského kraje dostal klub stejnou jako v roce 2005 a to 500.000,- Kč. Příspěvky ČSTV a ČSLH byly ve výši 128.378,- Kč, na členských příspěvcích se vybralo 206.300,- Kč. Finanční dary činily 20.000,- Kč. Příjmy z přestupů a hostování hráčů v jiných klubech byly ve výši 47.933,- Kč. Ostatní příjmy (vstupné, pronájem ledu, tržby prodejen,…) se vyšplhaly na 228.925,- Kč. V roce 2006 dosáhnul klub celkových příjmů 8.982.488,- Kč.

Výdaje:
Na odměny hráčů a trenérů A mužstva vynaložil klub 2.418.293,- Kč. Na odměny trenérů mládeže uvolnil klub 322.106,- Kč. Náklady na dopravu činily 420.450,- a na cestovné 87.230,- Kč. Za přestupy a hostování hráčů zaplatil klub 1.031.982,- Kč. Dalších 620.210 resp. 875.511,- Kč zaplatil HC Benátky za hole a hokejové výstroje. Výdaje na rozhodčí se rovnaly 258.405,- Kč. Na DPH zaplatil klub 446.616,- Kč, stravné hráčů na venkovních zápasech vyšlo na 59.800,- Kč. Výdaje na služební vozidla a pohonné hmoty pak přišlo na 362.845,- Kč. Propagace klubu přišla na 432.349,- Kč. Ostatní výdaje (lékařské zajištění mužstev, masérské služby, bezp. agentury, pořadatelé, bankovní poplatky, kancelářské potřeby,…) přišly na 717.905,- Kč. Celkové výdaje tak činily 8.188.051,- Kč. Oproti roku 2005 došlo ke zvýšení výdajů o 21%. Toto navýšení se podařilo pokrýt zejména zvýšenými příjmy z reklamy.

Rozpočet na rok 2007 je nastaven jako vyrovnaný a na straně příjmů i výdajů se počítá s částkou 8.104.000,- Kč.

Hodnocení sportovních výsledků jednotlivých družstev

První si slovo vzal Mgr. Ladislav Kolda, bývalý trenér A mužstva: „Chtěl bych poděkovat za to, že jsme měli vytvořené tak dobré podmínky a mohli jsme s tím manšaftem něco dokázat. Myslím si že se nám to povedlo. Když se vrátím k přípravě, ve druhé lize není pravidlem, že by měli letní přípravu, většinou se připravují individuálně. Tady byly podmínky perfektní. Tým se nám podařilo vhodně doplnit a dotáhnout to s mužstvem hodně daleko. Měli jsme cíl hrát hodně vysoko, i když některá domácí utkání nebyla ideální. My jsme potom v tom závěru chytili slušnou formou a podařilo se nám dojít až k tomu poslednímu s Mostem, který jsme opravdu řádně potrápili. Jsme spokojeni s tím, čeho jsme dosáhli. Jelikož tady končím, tak věřím, že se bude dál dařit a přeji prvnímu mužstvu, aby bylo dál tak dobře složené jako letos, že se posílí a příští sezóna bude ještě lepší než ta letošní, hlavně co se týče průběhu samotné soutěže. Chtěl bych z tohoto místa poděkovat fanouškům. I když jich nechodilo tolik, kolik bychom si přáli, ale ti chodili tak nás povzbuzovali perfektním způsobem a atmosféra byla vynikající. Já budu vzpomínat na účinkování v Benátkách jen v dobrém a byla to perfektní sezóna a půl pro a věřím, že to tu bude takhle dál pokračovat.“

Odcházející šéftrenér mládeže Mgr. Aleš Vladyka poté zhodnotil výsledky kategorie od přípravky až po dorost: „V mládežnických mužstvech působí na 150 žáků v 9 kategoriích. V přípravce pod vedením trenérů Najmana a Vaněčka působí ti nejmladší hokejisté od ročníku 1998 až 2002. Zatím se neutkávají v nějaké dlouhodobé soutěži. Je to soutěž, která se hraje turnajovým způsobem a je řízena svazem. Přípravka v nich odehrála více jak 80 utkání. Svými výsledky a svými pokroky nám jistě udělali velkou radost. Rád bych zdůraznil, že od minulého roku se nám podařilo zdvojnásobit počet mladých hokejistů v této kategorii. To je nesporně taky úspěch.“

„4. a 5. třída pod vedením Karla Šimka a Artura Budače působí v dlouhodobější soutěži řízené svazem. Kategorie 4. třídy se umístila 8. místě a 5. třída na 9. místě. K těmto výsledkům je nutné dodat, že v této kategorii u nás působí výrazně mladší žáci, než v ostatních klubech. O to je tento výsledek cennější.“

„Šestá a sedmá třída hraje žákovskou ligu, což je v podstatě nejvyšší soutěž v naší republice rozdělena do jednotlivých oblastí. Benátečtí žáci hráli skupinu E, spadající pod Královéhradecký kraj. Jak 6. tak 7. třída skončila na velice pěkném pátém místě. Šestá se ziskem 34 bodů a sedmá třída se ziskem 36 bodů, což je jak bodový tak i výsledkový posun oproti loňské sezóně. K této kategorii bych chtěl zmínit ještě jednu věc. Podařilo se nám díky úsilí rodičů vyjet na hokejový zájezd do Švédska, který se podařil nejen výsledkově, ale i společensky. Za to patří rodičům mladých hokejistů obrovský dík a věřím tomu, že to byl takový první krok k poznávání dalších hokejových krajin.“

„Co se týká osmé a deváté třídy, tuto kategorii můžeme trošičku rozdělit na více úspěšnou a méně úspěšnou. Tou méně úspěšnou byla kategorie 8. třídy, která se umístila na osmém místě se ziskem 17 bodů, tou úspěšnější byla kategorie 9. třídy, jenž se ziskem 47 bodů obsadila třetí místo a nebyla daleko účast na mistrovství republiky.“

„Největší dík patří kategorii dorostu, který jako ligový nováček skončil na velice pěkném a výborném 4. místě se ziskem 40 bodů za 17 vítězství a 6 remíz. Věřím tomu, že nejen to celkové umístění, ale i dílčí výsledky, jako jsou dvě domácí vítězství s Chomutovem, účastníkem baráže o extraligu dorostu, nebo remíza v Mladé Boleslavi, jenž se nakonec stala účastníkem extraligy dorostu, svědčí o tom, že jsme hráli velice výraznou roli v letošní první lize dorostu. Pevně věřím, že tomu v dalších sezónách nebude jinak.“

„Závěrem mi dovolte abych poděkoval všem, kteří se podíleli na zajištění této sezóny. Hráčům, trenérům, celému realizačnímu týmu a hlavně rodičům, bez jejichž pomoci by to nešlo nikde. Tím spíše v Benátkách, kde mladí hokejisté dojíždí z okolních měst a obcí a dokonce i z Prahy. Za tohle patří rodičům velké díky,“ ukončil svoji řeč šéftrenér mládeže Aleš Vladyka.

Vyhodnocení nejlepších hráčů a trenérů

Po zhodnocení sezóny napříč všemi družstvy, byli to nejlepší ze svých kategorií odměněni věcnou cenou. Jména oceněných hráčů ohlásil Aleš Vladyka, mládežníci pak převzali ceny z rukou Petra Antala a Jaroslava Krále, starosty města.

Přehled oceněných hokejistů:

Přípravka: Petr Vaněček, Petr Šebor, Václav Haspeklo
4. a 5. třída: Martin Hošek, Filip Semrád, Petr Kváča, Lukáš Šípek, Václav Matoušek, Kačka Bukolská
6. a 7. třída: David Petrák, Jakub Bukolský, Evžen Bašus, Vojta Havlas, Dominik Zumr, Dan Budáč
8. a 9. třída: Kamil Zvěřina, David Pospíšil, Michael Formánek, Vláďa Jambor, Martin Drahoš
Dorost: Martin Šimek, Pavel Štajner, David Peikrt
Nejlepší trenéři: Mgr. Ladislav Kolda, Martin Novák

Diskuse:

„Vždy to bylo tak, že klub děkuje městu. Já bych to dnes obrátil a za město poděkoval klubu za vzornou reprezentaci města. Když se řešilo zastřešení ledové plochy převážně z prostředků města, byly určeny požadavky, které jsou už v této době splněny. Aby byla tato činnost systematická, konsolidovaná, odborná a hlavně aby se jednalo o rozvoj mládeže. To, co jsem tu dnes slyšel, mi opravdu dává i naději do budoucna. My ještě nepovažujeme areál ZS za dokončený. Chceme ještě zlepšení podmínky pro starší občany, zejména rozšířit místa k sezení,“ slíbil podporu benáteckému hokejovému klubu starosta města, Jaroslav Král.

V dalším příspěvku do diskuse, představil předseda klubu Bohumil Bartoň změny na trenérských postech. Poděkoval Aleši Vladykovi za spoustu skvělé práce, kterou pro klub odvedl a popřál mu hodně štěstí do nového působiště. Zároveň představil nového trenéra A týmu, jímž se stal Luděk Škaloud. Šéftrenérem mládeže se stal úspěšný trenér dorostu, Martin Novák. Zároveň nechal spousty otevřených otázek (podoba kádru pro příští sezónu, trenérské obsazení mládežnických kategorií, nasazení juniorů buď do krajské nebo ligové soutěže,…). Odpověď na tyto otázky naleznete průběžně na oficiálních webových stránkách klubu a v médiích.

Na závěr se do diskuse přihlásil Jan Folprecht, čestný předseda klubu. Velmi chválil úroveň benáteckého hokeje v kontextu malého města. Zároveň přivítal návrat srdcaře Luďka Škalouda na trenérskou lavici.

Usnesení:

Jedním z posledních bodů valné hromady byl návrh usnesení a jeho následné schválení. Jednohlasně byli všichni pro a zde jsou body onoho usnesení:
Valná hromada
a) schvaluje zprávu o hospodaření a návrh rozpočtu na sezónu 2007/08 a příchod Karla Krinwalda do výkonného výboru HC
b) bere na vědomí zprávu o činnosti za uplynulé období, hodnocení sportovních výsledků A týmu a mládežnických mužstev
c) prohloubit spolupráci s fanklubem, přihlásit juniorský tým do soutěže, dokončit evidenci členské základny

Závěr:

Poslední slovo měl PhDr. Bohumil Bartoň, který poděkoval všem za účast, popřál všem hodně zdraví a úspěšný vstup do další sezóny.

Nejpozději do konce víkendu přineseme jednotlivé pasáže valné hromady v audio záznamech.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.