3. 12. 2016 | Věra Novotná

Domácí zápas s Třebíčí očima Ondřeje Mikliše

V aktuálním ročníku WSM ligy a jejího 30. kola nastoupili hráči HC Benátek nad Jizerou proti celku SK Horácká Slavia Třebíč, s nímž měli v letošní sezóně kladnou bilanci. Předchozí dvě vzájemná střetnutí pokaždé vyhráli. Nyní se karta obrátila. Na domácím ledě se nepodařilo najít recept na překonání Pavla Jekela. Třebíčští našli svého spasitele v podobě Richarda Kristla, který vstřelil oba dva góly hostů a Třebíč si tak odvezla z Benátek tři body. Utkání z benáteckého pohledu hodnotil Ondřej Mikliš.

Jak mladý obránce zhodnotil zápas? „Určitě bych ho hodnotil záporně. V prvních dvou třetinách jsme měli velký problém se dostat ze třetiny, soupeř nás dobře napadal,“ shrnul Mikliš zásadní body střetnutí, v němž Benátečtí první dvě třetiny marně hledali recept na hokejisty Třebíče. „První dvě třetiny byly hodně podobné. Třetí třetina byla už lepší, našli jsme způsob, jak soupeře přehrát v obranném pásmu, abychom dobře rozehráli. Třetí třetinu hodnotím rozhodně kladněji, než ty dvě předtím.“

Hosté se ujali vedení šest minut po začátku prostřední části utkání. Před třebíčskou radostí bylo odpískáno zakázané uvolnění domácích, a následně byl benátecký hráč z buly vykázán. Po vhození puku na ledovou plochu přišla rychlá souhra a gól od nebráněného Richarda Kristla. „Bohužel jsme si s Václavem Kočím špatně rozebrali hráče po buly. Tenhle moment bych řekl, že rozhodl,“ určil klíčovou situaci zápasu Mikliš. Ve druhé dvacetiminutovce však našel i jednu akci, která podle jeho slov mohla dát utkání jiný ráz. “Ve druhé třetině jsme mohli srovnat na 1:1, kdy Venca Kočí dával přihrávku na Čahiho (Adam Dlouhý – pozn. red.) , bohužel gól nepadl, ale tenhle moment mohl hodně změnit průběh utkání.“

Středočeši potvrdili svou dobrou hru v oslabení a Třebíč do ničeho velkého nepouštěli, ačkoliv usedli na trestnou lavici jen v jednom případě. „Oslabení jsme zahráli dobře, nedostali jsme gól. Ale bohužel ve hře 5 na 5 a bezprostředně po vhazování jsme byli horší,“ připustil Ondřej, který ale přesto dokázal najít kladné body ve hře Středočechů. „Myslím, že jsme hráli dobře v obraně. Soupeř nás v první třetině hodně motal, ale nedovolili jsme mu dát gól.“

Ve třetí třetině hosté pečetili tři body. Sedm minut před závěrečnou sirénou dopravil puk za brankovou čáru opět Robert Kristl. Na tento zápas a celkově třízápasovou šňůru budou chtít Benátečtí zapomenout hned v pondělí, 5. prosince, kdy vyjedou na led Mostu. „Tam rozhodně musíme vyhrát, jinak se propadneme zase na desáté místo a to už je špatný,“ uzavřel po-zápasový rozhovor Ondřej Mikliš.

FOTO v článku: Zdeněk Langšádl/PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.