4. 12. 2016 | Věra Novotná

Benátečtí jedou do Mostu, přetrhnou šňůru tří porážek v řadě?

Hokejisté Benátek vyjedou v pondělí k dalšímu utkání aktuálního ročníku WSM ligy! V době, kdy většina dětí bude vyhlížet Mikuláše a čerta, zabojují Benátečtí o tři body do tabulky proti celku HC Most. Mosteckým se v poslední době nedaří, změna trenéra však přinesla impuls v podobě dvou výher. V posledním kole se Severočeši snažili obrat o body favorizované České Budějovice, kterým ale těsně podlehli. Středočeši hostili ve 30. kole Třebíč, které podlehli 0:2 a prohráli tak třetí zápas v řadě. Jak dopadne souboj mezi Benátkami a Mostem, sledujte 5. prosince prostřednictvím textové reportáže . Boj o tři body začne v 17:30.

Posledních jedenáct kol přineslo sedm bodů

Listopad začal pro Mostecké zápasem na ledě Rytířů Kladno, kde prohráli vysoko 7:1. Následovala další čtyři kola, ze kterých odjížděli Severočeši s nepořízenou. Doma podlehli pražské Slavii 1:2. V následujícím duelu na ledě Jihlavy nenašli Mostečtí střelecké štěstí a připsali si další porážku v poměru 3:0. Světlejší okamžik přinesl domácí zápas proti Třebíči, kde rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž však Mostečtí padli a přidali do tabulky bod. Po nevydařeném utkání v Litoměřicích a prohře 3:1 odstoupil z pozice hlavního trenéra Jiří Doležal, jehož od 25. kola nahradili Ondřej Weissmann a Zdeněk Zíma, stávající asistent trenéra.

Ani utkání na ledě Trhačů z Kadaně, ani následné domácí utkání proti Frýdku-Místku však nepřineslo radost Mostu, neboť přišly další porážky, tentokrát 4:2 a 1:5. Šňůru osmi zápasů bez výhry přetrhl Most ve 27. kole, kdy doma přivítal silné Ústí nad Labem. Tři body a vítězství 3:2 zařídil Severočechům ve 42. minutě Adam Rulík. V Přerově Mostečtí na tuto výhru nedokázali navázat, a podlehli Zubrům 0:4. Náladu si vylepšili opět doma proti Jestřábům z Prostějova, které porazili 3:2. V dosavadním posledním zápase potrápil most favorizované České Budějovice, ale Jihočeši dokázali zvítězit poměrem 2:3.

Poslední zápas HC Most – 3. prosince

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Most 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Chovan (Vráblík, Pajič), 35. Chovan (Nouza, Pavlin), 42. Škoda (TS) – 8. Kubinčák (Divíšek), 46. Divíšek (K. Černý).

Sestava Č. Budějovic: Kváča – Suchánek (A), Vráblík, Pavlin, Žovinec, Mazanec, Mucha, Zíb – Walker, Rob, Čermák – Nouza, Pajič, Chovan – Šulek, Škoda, L. Květoň (C) – Točík, Babka, Guman.

Sestava Mostu: Pinc – K. Černý, Rulík, Strejček, Šesták, Hora, Šefl – Kubinčák (A), Divíšek (C), Dufek – Rod, Alinč, J. Šimeček – Smolka, Řehoř, Stříbrný – Mical, R. Veselý, Trübenekr.

Dosavadní vzájemná utkání

Poprvé se Středočeši setkali s hokejisty Mostu v 5. kole. Severočeši byli doma úspěšnější zásluhou Tomáše Roda, který, minutu před koncem základní hrací doby, pečetil výhru 2:1. Další střetnutí těchto dvou celků nabídlo 19. kolo probíhajícího ročníku, a ani tentokrát nepadlo mnoho gólů. Na ten rozhodující a jediný si diváci museli na benáteckém stadionu počkat až do samostatných nájezdů, kde druhý bod pro Severočechy zajistil Lukáš Válek.

Poslední vzájemný zápas – 26. října

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Most 0:1sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: rozh. náj. Válek.

Sestava Benátek: F. Novotný – Husa, Zeleňák, Pyrochta, Mikliš, Havlín, Kočí, Krejčí, Holub – Černoch, Plodek, D. Špaček – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Ďurač, Volf, Bittner – Janele, Chlapík, J. Havel.

Sestava Mostu: J. Hübl (Spěšný) – Charousek, K. Černý, Šesták, Strejček, Rulík, Hora, Bednárik – Smolka, Alinč, Rod – Válek, J. Doležal, Kubinčák – Dufek, J. Šimeček, Řehoř – Slavíček, Mical.

Kádr Mostu opustil Bohumil Slavíček

Od prosince nebude dres mosteckého klubu oblékat útočník Bohumil Slavíček, který odešel na hostování do klubu SK Kadaň. Slavíček odehrál v letošní sezóně 24 zápasů a připsal si sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. Mostecké barvy hájil od sezóny 2011/2012 a do dnešního data svítí v kolonce kanadských bodů číslo 101.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.