23. 12. 2016 | Věra Novotná

Ohlédnutí za soubojem Benátek s Bethel University

Duel v duchu souboje fair-play a předvánoční atmosféry nabídl benáteckým ochozům skvělou podívanou. Oba celky předvedly výborný hokej. I přestože se členové amerického týmu museli sžít s rozdílným kluzištěm, než na které jsou zvyklí, bavili přítomné diváky velmi pohlednými akcemi. Po utkání jsme vyzpovídali Radka Prokeše spolu s jeho spoluhráčem v dnešním utkání, Justinem Bonannem.

Jednadvacetiletý útočník Radek Prokeš byl u dvou gólů z celkových jedenácti. Jeho přesné přihrávky zužitkovali Jan Víšek a Ladislav Bittner, který díky tomu zkompletoval svůj hattrick.

Justin Bonanno se rovněž zapsal do statistik jako asistující hráč, a to v případě branky Dana Svobody. O minutu později však sám ujel americké obraně a navýšil náskok benáteckého týmu. Justin vede kanadské bodování svého univerzitního týmu, a proto byl druhou volbou právě on.

Jako první se k mikrofonu postavil Radek Prokeš, který hodnotil utkání pozitivně. „Vánoční přátelská utkání jsou vždy ošemetná, ale myslím si, že tohle dopadlo dobře,“ odpověděl, a okomentoval také herní styl amerického univerzitního týmu. „Hráli rychlý hokej, který byl nahoru-dolu,“ řekl Radek, podle něhož ale měli Royals problém s dodržováním pokynů. „Hlavní rozdíl vidím v dodržování našeho systému. To oni moc nedělali, a díky tomu jsme je přehrávali.“ Byl tento zápas pro Prokeše novou zkušeností? „Já si myslím, že to je hlavně o tom, že jsme dnes nemuseli trénovat a mohli si zahrát hokej. Jinak bych řekl, že to zas taková zkušenost dneska nebyla,“ připustil mladý útočník.

Utkání si užil i Justin Bonanno, který v něm neoblékl dres své univerzity, ale nastoupil na straně Benátek. „Bylo to fajn. Hrál jsem s klukama, s kterými jsem nikdy dřív nehrál. Bylo to trochu těžší, když neznáte jazyk, ale byla to zábava,“ neskrýval radost nejproduktivnější hráč minnesotské univerzity, který našel rozdíly ve hře oproti běžným zápasům, na něž je zvyklý. „V porovnání s našimi normálními zápasy se v tomto mnohem více držel puk na holích a také kluziště je mnohem širší.“ A jaká viděl Justin pozitiva? „Prostě a jednoduše zábava! Jako tým jsme zažili spoustu zábavy a já jsem si to moc užil. Mohli jsme vidět, jak se hraje na širokém kluzišti, a to byla asi ta největší výzva,“ uzavřel rozhovor Bonanno, který se spolu se svými americkými spoluhráči přesunul k utkání ve Vrchlabí.

FOTO: http://athletics.bethel.edu/, Zdeněk Langšádl - PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!