3. 1. 2017 | Věra Novotná

První zápas roku 2017 odehrají Benátečtí v Litoměřicích

WSM liga se po Silvestru vrací na zimní stadiony a posední čtvrtina sezóny pomalu nastává. V rámci 38. kola zavítají Benátečtí do Kalich arény, kde půjde o velmi důležité body! V posledním zápase roku nestačili Benátečtí na České Budějovice, Litoměřice naproti tomu zakončily rok 2016 výhrou. Tým okolo trenéra Čelanského se nyní nachází na desátém místě a rád by do předkola play-off z klidnějších pozic. Litoměřice jsou o příčku výše a mají stejný cíl. Souboj mezi těmito celky vypukne ve středu 4. ledna a vy jej můžete sledovat pomocí textového přenosu. Zápas začíná v 18:00.

Prosinec přinesl Kališníkům 13 bodů

Poslední měsíc tohoto roku byl pro Litoměřice jako na houpačce. Ve 30. kole přivítaly na svém ledě celek Ústí nad Labem, který zde padl a odjel jen s jedním bodem za prohru 3:4 v prodloužení. Stadionu se za tři body dařilo hlavně doma. Tuto bilanci odstartovalo ztracené utkání na ledě Slavie poměrem 2:3. Doma proti Přerovu si však Stadion připsal další tři body za výhru 4:2. Kališníky, stejně jako v Ústí, čekalo i na ledě Jihlavy nastavení. Tentokrát však úspěšní nebyli a prohráli 1:2. Ztracené dva body však Litoměřičtí hodili za hlavu a v domácí aréně rozstříleli Prostějov 8:3. Po vydařeném domácím klání je čekal souboj v Třebíči. Ani zde nestačili na svého soupeře a v nastaveném čase podlehli Horácké Slavii 4:5. V rámci 36. kola přijeli do Litoměřic České Budějovice, lídr aktuálního ročníku WSM ligy. Kališníci byli bezzubí a Jihočeši odjížděli s výhrou 3:0. Náladu si Litoměřice zlepšily na ledě Mostu, který porazily těsně 2:1.

Poslední zápas HC Stadion Litoměřice

HC Most vs. HC Stadion Litoměřice 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Kubinčák (Divíšek) – 14. Nedvídek (Kalla, Ondráček), 17. Švagrovský (Pilař, Havránek).

Sestava Litoměřic: Pavelka (Šindelář) – Barák, Piegl, Jebavý, Šulc, Havránek, Plášil, Málek, Smetana – Hanták, Kopta, Loskot – Kalla, Nedvídek, Ondráček – J. Veselý, Miškář, Procházka – Pletka, Pilař, Švagrovský.

V letošní sezoně je vzájemná bilance vyrovnaná

S Litoměřicemi odehráli Benátečtí také jeden přípravný duel, v němž Kališníkům podlehli 1:3. Stejným výsledkem ve prospěch Litoměřic dopadlo i první klání aktuálního ročníku WSM ligy. Ačkoliv Benátky zásluhou Daniela Krejčího vedly, Kališníci během druhé třetiny utkání otočili a v 60. minutě pečetil jejich vítězství do prázdné brány ex-benátecký Václav Pletka.

Ve druhém vzájemném utkání byli lepší hokejisté Benátek. I zde platilo, že vedoucí tým nakonec utkání do vítězného konce nedotáhl. Skóre otevřel ve 47. minutě litoměřický Jaroslav Kalla, ale díky trefě Adama Chlapíka bylo vyrovnáno. V nastavení poté vystřelil Středočechům druhý bod Jan Plodek.

Poslední vzájemný zápas – 16. listopad

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Stadion Litoměřice 2:1pp (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 55. Chlapík (Kolmann, Mikyska), 62. Plodek (Víšek) - 47. Jaroslav Kalla (Paločko, Barák).

Sestava Benátek: F. Novotný (Bláha) – Mikliš, Kočí, Kolmann, Husa, Pyrochta, Holub, Zeleňák, Havlín – Hrníčko, Plodek, A. Dlouhý – Chlapík, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Volf, Bittner – Ďurač, Da. Svoboda, J. Havel.

Sestava Litoměřic: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Smetana, Pavlas, Barák, Piegl, Bílek – Švagrovský, Rubeš, Pletka – Paločko, J. Veselý, Jaroslav Kalla – Půlpán, Hanták, M. Ondráček – O. Procházka, R. Pilař, Kulda.

Pomůže Stadionu Marek Loskot?

Sedmadvacetiletý útočník Marek Loskot přišel do Litoměřic z Ústí nad Labem poté, co se oba kluby dohodly na měsíčním hostování.

Loskot za Ústí odehrál sedmadvacet zápasů, v nichž zaznamenal čtrnáct kanadských bodů za sedm branek a stejný počet asistencí. Jak vidno, nezahálí ani ve svém novém působišti. V Litoměřicích naskočil již do pěti utkání a na jeho kontě přibyly tři body (2+1).

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!