6. 1. 2017 | Věra Novotná

Ladislav Bittner: Jsem rád, když na sobě vidím pokroky

Jako prvního v novém roce jsme vyzpovídali čtyřiadvacetiletého útočníka, který v Benátkách působí již delší dobu. Poprvé se na soupisce objevil v roce 2012, ale tehdy ještě benátecký dres neoblékl. Od následujícího roku začal v kádru Benátek působit pravidelně. Řeč je o Ladislavu Bittnerovi, s nímž jsme si povídali o jeho volnu, začátcích i o Benátkách.

Pokud zrovna Ladislav netrénuje nebo nehraje zápas, má dlouhou řadu aktivit, které mu vyplňují jeho volný čas. „Volno trávím hlavně odpočinkem, ale mám rád i aktivní odpočinek, práci na zahradě, bazén, procházky se psem, in-line bruslení...Také si rád zajdu do kina nebo na hokej. K Vánocům jsem dostal nějaké knížky, takže se teď snažím nahrazovat televizi četbou,“ říká mladý forvard, který využil přelom roku k návštěvě svých blízkých. „Silvestr jsem prožil v poklidu doma. Moc často se přes sezonu domu nedostanu, takže jsem si to moc užil.“ O těch nejlepších momentech, které se udály za uplynulý rok, měl jasno. „Letos se odehrálo v mém životě celkem dost změn. Vybojoval jsem si stálou pozici v Benátkách, za což jsem strašně rád, a i v osobním životě se odehrálo hodně pozitivních změn,“ potvrdil Bittner, jehož oblíbenou aktivitou je sledování filmů. Tak schválně, jaký žánr a co to bylo naposledy? „Oblíbeným žánrem je komedie, něco na odreagování. V poslední době, jelikož byly Vánoce, jsem koukal hodně na pohádky. Viděl jsem například S čerty nejsou žerty nebo jsem byl v kině na Anděl páně 2, což byla sranda.“ Jak jsme zjistili, neztratil by se Ladislav díky své zálibě ve filmech ani na pustém ostrově. „Nůž, zapalovač a stříbrnou lepicí pásku. Viděl jsem dokument, kde si z ní udělali chýši, nádobí a dokonce i vor, takže bych se brzy dostal zpět,“ sdělil nám s úsměvem tři věci, které by si vzal s sebou na ostrov.

Jak potvrdili v předešlých rozhovorech Láďovi spoluhráči, nálada v kabině je na dobré vlně a hokejisté se setkávají i mimo led. Jak tedy tráví společný čas? „Většinou v sauně, nohejbalem nebo v posilovně. Naposledy jsem byl asi s Tržou (Tomáš Tržický) a Albim (Albert Janele).“ Snem čtyřiadvacetiletého útočníka je nejvyšší česká hokejová soutěž. „Určitě bych si chtěl zahrát extraligu,“ prozrazuje a my věříme, že jednou se to určitě povede. Jak již bylo řečeno výše, Bittner je v kádru benáteckého týmu již od roku 2013. Na svou premiérovou sezonu nevzpomíná ve zlém. „Na první sezónu vzpomínám kladně, byl jsem rád, že jsem dostal šanci v první lize. Bylo to úplně něco jiného přejít z juniorské kategorie do mužské. Hokej je rychlejší, silovější, člověka to motivuje a posouvá.“ A jak nahlíží na aktuální ročník? „Začátek sezony byl skvělý, vedli jsme si jak herně, tak bodově dobře. Nějací hráči se dostali do Bílých Tygrů a teď nás trochu trápí zranění a tím pádem i trochu okleštěná sestava, ale snažíme se s tím poprat. Například na posledním utkání v Budějovicích jsme hráli jen se čtyřmi obránci. Věřím, že po novém roce se to zlepší.“ Cíle Středočechů se od začátku sezony nezměnily. „Našim cílem je skončit do desátého místa.“

Na co ale Ladislav příliš nevzpomíná, jsou jeho první kroky na ledě. „K prvním krůčkům na ledě mě přivedl děda, bylo to na veřejném bruslení a k hokeji mě pak vlastně přivedl táta, když mě přihlásil do hronovské přípravky v pěti letech. Ze začátku mi to moc nešlo, takže na to nevzpomínám moc rád,“ připouští, ale vytrvalost se vyplatila. „Nakonec jsem rád, že jsem u hokeje zůstal,“ dodal. V letošní sezoně má na svém kontě šest bodů (3+3), spokojenost? „Určitě by to mohlo být lepší, ale snažím se odvádět dobrou práci pro tým, blokovat střely a tak. Kdybych měl víc bodů, určitě bych byl spokojenější.“ Motivaci má Bittner ve svých nejbližších. „Rodina a přítelkyně mě hodně podporují a prostor na zlepšení mě hodně motivuje. Jsem rád, když na sobě vidím pokroky v průběhu své kariéry. Určitě se ještě je kam posouvat,“ ví. Za své vzory považuje dva hráče, kteří oblékali/oblékají dres tučňáků z Pittsburgu. „Sydney Crosby a samozřejmě náš Jarda Jágr,“ uzavřel rozhovor Bittner.

FOTO: Zdeněk Langšádl/ppna.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!