24. 1. 2017 | Věra Novotná

Adam Dlouhý: Je dobře, že nás první gól nepoložil!

V rámci 44. kola zavítal na led benáteckého celku tým HC Most. Souboj o tři body to byl pro Benátky velmi důležitý, neboť je nutně potřebovaly do bojů o předkolo play-off. Ačkoliv měli domácí v úvodní třetině jasnou převahu, jako první šli do vedení hosté. Dvěma góly otočil utkání Jiří Černoch, jemuž dvakrát asistoval Radek Prokeš. Na vedoucí gól však našli Mostečtí odpověď, ale Benátečtí sebrali všechny síly a díky Janu Víškovi rozhodli jedenáct sekund před závěrečnou sirénou. My jsme si o zápase povídali s Adamem Dlouhým, který byl u všech důležitých momentů utkání. Gól mu však při několika šancích dopřán nebyl. Nebojte se, nepřijdete ani o vyjádření gólových asistentů!

Úvodní tlak Benáteckých byl dle slov Adama Dlouhého plánem. „My jsme chtěli začít hlavně aktivně, na nic nečekat. Hrát a napadat,“ přiblížil před-zápasový taktický plán. Úvodní branka ale padla na druhé straně. „Měli jsme hodně šancí, bohužel nám tam z jednoho nahozeného puku spadnul gól.“ Hokejisty hájící barvy Benátek to však od další aktivity neodradilo. „Je dobře, že jsme se z toho nepoložili a makali jsme pořád dál,“ těší Dlouhého, který v dnešním zápase absolvoval spoustu důležitých soubojů.

Ve druhé třetině Benátečtí vyrovnali zásluhou dvojice Prokeš-Černoch, která byla v zápase čtyřiačtyřicátého kola hodně vidět. Konec poslední dvacetiminutovky byl dobrou šancí pro hokejisty Mostu, aby se opět ujali vedení. Přesilovku 5 na 3 ale nevyužili. „Ubránit ji bylo hodně důležité. Bylo tam docela přísné vyloučení faulu, kdy jsme šli do tří. Tam kdybychom dostali gól, tak už by se to asi hodně těžko otáčelo,“ konstatoval forvard s číslem 11 na zádech.

Utkání ale nemohl ohodnotit jinak, než pozitivně. „Byl to těžký zápas, protože poslední dobou se nám nedaří. Dneska jsme dřeli, a myslím si, že jsme dnes zaslouženě vyhráli. Šancí jsme měli mnohem víc než soupeř.“

A teď ke gólům…

Jak gól na 1:1, tak vedoucí gól na 2:1 obstaral Jiří Černoch ve spolupráci s Radkem Prokešem. Že by ostřílená spolupráce? Ale kdeže…“Nacvičené nebyly. S Hrábou jsem nějaké zápasy odehrál, ale s Čečem jsme spolu byli poprvé dneska ráno na rozbruslení,“ objasnil zrod gólové dvojice Prokeš, jenž doufá, že to nebyla spolupráce jednorázová. „Dneska nám to sedlo, tak doufám, že to bude pokračovat a zvládneme vybojovat play-off!“

Jak sám Prokeš připustil, třetí benátecká lajna dnes měla svůj den. „Zápas nám jako lajně sednul, vytvořili jsme si spoustu šancí, ale měli jsme jich využít asi víc a dát nějaký gól dřív, ten zápas by se potom taky vyvíjel jinak. Nakonec z toho bylo drama, ale je strašně důležité, že jsme ho zvládli. Teď ty body musíme ve středu potvrdit.“

Rovněž třetí a rozhodující benátecká branka nebyla secvičenou akcí, jak nám potvrdil Josef Mikyska. „Nacvičené to nebylo. Já jsem od pravého mantinelu vybruslil na prostředek, dostal jsem puk na Špagra, který stál před gólmanem u tyčky. Prý mu to přeskočilo hokejku, tak jen objel bránu a krásně našel Višuru, který to dal do brány. Byla to pěkná a šťastná akce.“

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.