25. 1. 2017 | Jiří Novotný (KAD), Věra Novotná

Benátečtí zvládli gólovou přetahovanou a vezou z Kadaně důležité tři body

45., středa 25. 1. 2017
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN

Úvod vyšel Středočechům skvěle a rychle se ujali v Kadani vedení. Domácí ale na konci první dvacetiminutovky zužitkovali svůj tlak a dvěma slepenými góly zvrátili stav utkání na svou stranu. Druhá třetina dlouho branku nenabízela. Až v jejím závěru srovnal Ondřej Chrtek, pro kterého to byl první gól v dresu Benátek. V posledním dějství Středočeši odskočili o branku, ale ve stejné minutě opět vyrovnával David Kaše. Deset minut před koncem utkání si vzali Benátečtí vedení zpět. Gól z hole Daniela Špačka se nakonec ukázal jako vítězný.Benátky zvítězily 4:3 a berou důležité tři body!

Kadaň: Strmeň – R. Černý, Trefný, Weinhold, Baránek, Tejnor, R. Havel, D. Šimek, L. Chalupa – Hlava, Hejcman, Raška – Kohout, Kaše, Harkabus – Chrpa, Chlouba, Slavíček – L. Vrána, Osmík, Ringler.
Benátky n.J.: Halász – Mikliš, Kočí, Jandus, Kolmann, Havlín, Plutnar, Tržický – Víšek, Vrbata, A. Dlouhý – D. Špaček, Chrtek, Hrníčko – Prokeš, Hrabík, Černoch – Bittner, Volf, Janele.
Branky a nahrávky: 14. Slavíček (R. Havel, Chrpa), 15. Ringler (Chalupa), 47. Kaše (Chlouba, R. Havel) – 6. Prokeš (Hrabík, Černoch), 39. Chrtek (Plutnar, Hrníčko), 47. Volf (Dlouhý), 53. D. Špaček (Černoch, Jandus). Rozhodčí: Jílek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Úvod duelu patřil benáteckým, jimž se také podařilo v 6. minutě otevřít skóre. Po ráně Hrabíka se puku zmocnil Radek Prokeš a překonal gólmana Trhačů. V dalších minutách se hrálo převážně ve středním pásmu a ani jeden z týmu si nedokázal vytvořit vyloženou šanci. To se změnilo v se 14. minutě, kdy se ke kotouči dostal aktivní Bohumil Slavíček A srovnal stav utkání. Trhači nepolevili v obléhání Halásze a za necelou minutu otočil na 2:1 Tom Ringler. Třetí zásah mohl přidat Šimek, jeho dělovka trefila pouze pravou tyč hostující branky. Benátky osobě daly vědět v závěru, Kočí však na Strmeně nevyzrál.

Na začátku druhé třetině zahrozil Prokeš, jenž ujel domácí obraně, blafák ale nezvládl. Na druhé straně se před Halásze dostal Hlava, s jehož zakončením si benátecký gólman nadvakrát poradil. Poté vypálil Harkabus, nicméně mezi tři tyče se jeho pokus nevešel. Posléze se kotouč koulel před hostující klecí, ale žádná z kadaňských hokejek jej netrefila. Na konci druhé části začaly Benátky tlačit. Nejprve Strmeně ohrozili Špaček s Kočím, ve 39. minutě už skóroval Ondřej Chrtek.

Ve 47. minutě se hosté znovu ujali vedení. Lukáš Volf využil zaváhání kadaňské obrany a překonal Strmeně. Uběhlo sotva půl minuty a na tabuli svítilo opět vyrovnané skóre. Po velkém tlaku Trhačů zasunul do odkryté klece David Kaše. Poslední slovo měli ovšem hosté, Daniel Špaček vymetl v 53. minutě pavučinu a rozhodl o výhře Benátek.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň)
Dnešní porážka je pro nás špatná a úplně zbytečná. Myslím si, že jsme neodehráli zcela špatný zápas, ale nabídli jsme soupeřům čtyři chyby a zaváhání a ti je bezezbytku využili. Neměli jsme tak šikovného střelce a nebyli jsme pohotoví jak Benátky. Samozřejmě Benátky už jsou z vody venku, hrají uvolněně a v klidu, daří se jim, na co sáhnou. Na nás ten balvan trochu leží. V Budějovicích byla spousta věcí, které byly minimálně diskutabilní, a stálo to spoustu sil. Dnes ta koncentrace nebyla stoprocentní a dělali jsme individuální chyby a tyhle body ze zápasu nám budou strašně chybět.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou)
Pro nás opět důležité body. Utkání bylo jako doma s Mostem, hrajeme do posledních chvil a minut. Bylo to napínavé utkání, pro nás ty body jsou důležité, protože chceme udělat play – off.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.