8. 2. 2017 | Věra Novotná

Nejen benátečtí mladíci dostali opět šanci bojovat v reprezentaci

Základní část WSM ligy pomalu spěje do cíle své základní části, reprezentační akce se v této chvíli naopak rozjíždí. Hokejisté Benátek nad Jizerou mají ve dvou výběrech znovu své zástupce. Šanci ukázat se dostanou jak mladíci, kteří nyní pravidelně nastupují v benáteckém dresu, tak odchovanci, kteří se srdnatě bijí za Bílé Tygry a jsou pevnou základnou reprezentačního A-týmu. Pojďme si krátce představit ty, kteří se budou pyšnit českým znakem na prsou. Osmnáctku čeká Turnaj pěti zemí ve Švédsku, A-tým poté Švédské hokejové hry.

Česká reprezentace do osmnácti let měla benátecké zástupce již na minulých akcích a vypadá to, že dva mladí zástupci libereckých Bílých Tygrů mají velmi dobře našlápnuto i do dalších let. Útočník Kryštof Hrabík byl již na Turnaji pěti zemí v USA, kde se zapsal nejen gólově, ale také dvěma asistencemi. Tento turnaj nemohl okomentovat jinak, než pozitivně. “Turnaj jsem si moc užil, byl jsem zvědavý na zámořský styl hokeje a musím říct, že to byla obrovská zkušenost. Myslím si, že jako tým jsme odehráli dobré zápasy. Já jsem se svým výkonem spokojený, ale vždycky to může být lepší! Nejvíc jsem si užil zápas proti Finsku, protože jsme vyhráli a mně se podařilo dát první gól. Turnaj bych hodnotil pozitivně. Hra, kterou jsme se prezentovali, byla kvalitní. Všichni kluci určitě nabrali nějaké zkušenosti, které si přenesou do klubu.“ Hrabík byl poté rovněž povolán na Turnaj pěti zemí do Švýcarska. Osmnáctiletý útočník je stabilním pilířem benáteckého kádru. Ve svých dosavadních čtyřiatřiceti zápasech si připsal devět kanadských bodů za tři branky a šest asistencí.

Oporou Hrabíkovi ve Švédsku bude jeho vrstevník a kolega Jan Bednář. Společně se zapojili do obou turnajů pěti zemí a Honza si poté připsal i triumf na Memoriálu Ivana Hlinky, což považuje za doposud svůj největší hokejový úspěch, jak se můžete dočíst zde. Bednář zatím prošel všemi juniorskými reprezentacemi, zapojil se do WSM ligy a rovněž začal sbírat cenné zkušenosti v A-týmu Bílých Tygrů. Jako náhradník byl do Švédska nominován i Ondřej Chrtek, který v nedávné době oslavil své osmnácté narozeniny premiérovým gólem ve WSM lize.

Nejen mladá benátecká krev je zastoupena v reprezentačních bojích. Rovněž odchovanci Benátek, kteří již nyní stabilně naskakují v české nejvyšší hokejové soutěži a jsou mezi těmi nejlepšími, se budou bít za národní A-tým. Snad nejvýraznější postavou je obránce Radim Šimek, který u Jizery působil v letech 2007-2014, poté se pevně chytil u libereckých Tygrů a české reprezentace. S jedenácti brankami je nejlépe střílejícím obráncem extraligy a nejen díky tomu se nyní dostal do hledáčku týmů NHL. Zatím se o něj nejvíce zajímá celek San Jose Sharks.

Společnost bude Radimovi dělat jeho spoluhráč Ondřej Vitásek, jenž u Jizery začínal v sezoně 2011 a benátecký dres svlékl sezonu minulou. Ani Vitásek bodově nezahálí, ve čtyřiačtyřiceti zápasech přibylo na jeho konto třináct bodů (4+9).

FOTO: Zdeněk Langšádl - PPNA.cz, hokejbenatky.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.