10. 2. 2017 | Věra Novotná

Přichází zápas, v němž mohou Benátečtí pojistit předkolo, Litoměřice bojují o všechno

Hokejový víkend uzavře základní část aktuálního ročníku, v němž ještě Benátky změří síly s Litoměřicemi a Havířovem. Právě sobotní zápas proti týmu HC Stadion Litoměřice může oběma celkům vyjasnit jejich pozici. Pokud Benátečtí budou dnes bodovat, mají předkolo jisté. Na druhou stranu, pokud Litoměřice ojedou s prázdnou, budou bojovat o záchranu. Takto rozdané karty slibují skvělý souboj, který vypukne 11. února v 17:00. Pokud nebudete přímo na stadionu, můžete ke sledování zápasu využít textovou reportáž nebo živý video-přenos.

Poslední zápasy se Kališníkům nevydařily

Litoměřice v posledních zápasech mnohokrát nebodovaly. Z posledních deseti utkání nasbírali Kališníci do tabulky pouze 13 bodů, což je méně než polovina ze všech možných. Bodovali hlavně proti silnějším soupeřům. Porazili Frýdek-Místek (5:2), Ústí nad Labem (5:0), Slavii (2:1sn) a poradili si i s Přerovem (3:2pp) nebo třeba s Českými Budějovicemi, které na jihu Čech obrali o dva body za výhru 5:4 v prodloužení. Z pěti zaznamenaných porážek přišly čtyři před domácím publikem. Kališníci nerozšířili svůj bodový zisk po zápasech s Kladnem (1:4), Jihlavou (1:4), Třebíčí (2:3) a nedokázali si poradit ani s posledním Mostem, jemuž podlehli 2:3 po samostatných nájezdech.

Poslední zápas HC Stadion Litoměřice

HC Stadion Litoměřice vs. HC Most 2:3sn (2:1, 0:1,0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Ondráček (Nedvídek), 17. Nedvídek (Barák, Plášil) – 10. Smolka (Divíšek, Havlíček), 27. Smolka (Rod), rozh. náj. Válek.

Sestava Litoměřic: Pavelka – Šulc, Jebavý, Smetana, Pavlas, Plášil, Barák, Bažant – Kalla, Veselý, Stoklasa – Kopta, Hanták, Loskot – Ondráček, Nedvídek, Valášek – Procházka, Miškář, Švagrovský.

Nejlepší mezi kališníky

V tabulce kanadského bodování ligy se musíme podívat na konec druhé desítky. Právě zde, konkrétně na devatenáctém místě, najdeme nejproduktivnějšího, a zároveň nejlépe asistujícího, hráče Litoměřic, jímž je Jaroslav Kalla (na snímku). Sedmatřicetiletý útočník má na v aktuálním ročníku odehraných 48 zápasů, v nichž zaznamenal 34 bodů (10+24). Naposledy se mu zadařilo proti lídrovi z Českých Budějovic, proti kterému zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Co se týče nejlepšího střelce, tak v této statistice předskočil Kallu jeho spoluhráč Lukáš Nedvídek, který vstřelil celkem dvanáct branek.

Ačkoliv se Litoměřice nachází v tíživé situaci, stále mohou pomýšlet na dobrou oporu ve svém brankovišti. Jaroslav Pavelka dostal důvěru ve třiatřiceti zápasech a díky svým výkonům a úspěšnosti zákroků 93,04% uzavírá TOP5 nejlepších gólmanů.

Před uzávěrkou přestupů přivedly Litoměřice dvě posily

Z Jihlavy přibyl do řad kališníků Filip Stoklasa, šestadvacetiletý útočník odehrál v dresu Litoměřic prozatím šest zápasů, v nichž zaznamenal stejný počet bodů za čtyři branky a dvě asistence. Další novou tváří je poté Aleš Dufek, který v juniorském týmu Hradce Králové bodově válí (35 zápasů, 12+21). Za kališníky naskočil do dvou zápasů, na svůj premiérový bod si ale ještě bude muset počkat.

Benátečtí mají s Litoměřicemi pozitivní bilanci

Úvodní vzájemný duel sehráli tito dva soupeři v Litoměřicích, kde si své vítězství domácí vzít nenechali a Benátečtí tak odjeli s prohrou 1:3. Následující dva zápasy již ale patřily benáteckým hráčům. Ti nejprve v odvetném utkání u řeky Jizery porazili kališníky 2:1 v prodloužení a ve třetím vzájemném duelu odvezli z Litoměřic, díky brance v poslední dvacetiminutovce, všechny tři body za výhru 3:2.

Poslední vzájemný zápas – 4. leden

HC Stadion Litoměřice vs. HC Benátky nad Jizerou 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. R. Pilař (O. Procházka), 29. Barák (Miškář, Jaroslav Kalla) – 17. Víšek (J. Mikyska, A. Dlouhý), 24. Prokeš (Mikliš, Bednář), 49. J. Mikyska.

Sestava Litoměřic: Šindelář - Jebavý, Barák, Š. Havránek, Piegl, Plášil, Pavlas, Smetana, J. Šulc – Kopta, Hanták, Loskot – J. Dvořák, Miškář, O. Procházka – Pletka, R. Pilař, Švagrovský – Jaroslav Kalla, Nedvídek, M. Ondráček.

Sestava Benátek: Halász – Mikliš, Pastor, Havlín, Bednář, Husa, M. Jandus, Tržický – D. Špaček, Chrtek, Černoch – Víšek, J. Mikyska, A. Dlouhý – Bittner, Janele, Hrníčko – Bělohorský, Hrabík, Prokeš – Wiencek.

FOTO: hclitomerice.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.