11. 2. 2017 | Věra Novotná

Základní část uzavřou Benátky domácím zápasem s Havířovem

Po sobotním vydařeném domácím klání proti Litoměřicím, čeká na hokejisty Benátek poslední zápas základní části aktuálního ročníku WSM ligy. Tým HC AZ Havířov 2010 má jisté boje v play-out, do nichž jde však, stejně jako Litoměřice, s dostatečným náskokem. Benátečtí hokejisté mají jisté předkolo play-off, nyní již jen čekají, který ze soupeřů se stane tím "jejich". Přijďte i vy na stadion a užijte si s hokejisty poslední domácí utkání základní části. Souboj začíná 12. února v 17:00 a vy jej můžete tradičně sledovat na serveru onlajny.com nebo díky živému video-přenosu.

Havířov změnil trenéra a vydal se stíhat předkolo play-off

Na konci měsíce října došlo v AZetu ke změně na trenérském postu. Na místo hlavního trenéra byl dosazen Martin Janeček, jehož pravou rukou se stal Patrik Rimmel. Od této doby se Havířov vydal do zápasů s jasným cílem, dostat se do předkola play-off. Vše se začalo obracet ve 36. kole, kdy v sedmi zápasech zvedali Havířovští ruce nad hlavu hned v pěti případech. Poradili si například s celkem Slavie a zaskočili i Rytíře z Kladna. V posledních kláních se ale AZetu moc nedaří. Postupně nestačil na Jihlavu (2:3), Třebíč (2:5), Kadaň (2:5), Frýdek-Místek (4:5), Ústí nad Labem (2:3sn) a neporadil si ani s Přerovem, jemuž podlehl 1:3. Šest bodů z osmi utkání vyválčil Havířov na ledě Mostu, kde zvítězil 4:2 a poradil si také doma s Prostějovem, nad nímž triumfoval poměrem 3:1. V předposledním zápase základní části nečekal na Havířov jednoduchý úkol. O body totiž přijel bojovat na led Českých Budějovic. Lídr WSM ligy si však v tomto duelu pojistil první příčku a tři body zůstaly na jihu Čech po výhře 5:3. Havířov svou stíhací jízdu do předkola nedotáhl do vítězného konce, play-out by ale měl zvládnout bez větších nervů.

Poslední zápas HC AZ Havířov 2010

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC AZ Havířov 2010 5:3 (3:0, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Šulek (Fillman, F. Novák), 13. Nouza (Vráblík), 19. Vlček (Mucha), 45. Babka (Škoda, F. Novák), 60. Čermák – 24. Štumpf (Kalus, Haas), 33. Štumpf (Dudek), 44. Dudek (Rác, Kanko).

Sestava Havířova: Šafránek (13. M. Laco) – Dudek, Petran, Krisl (A), Bahounek, Chroboček, D. Seman (C) – Kalus, Rác, Kanko – Dvořáček, Maruna, Kotala – Gago, Haas (A), Štumpf – L. Bednář, Pořízek.

Havířov táhle Kanko, nejproduktivnějším obráncem Petran

Ačkoliv je AZet v dolních patrech tabulky, individuálně se v jeho dresu daří Petru Kankovi, který se zařadil na dvanácté místo kanadského bodování v rámci WSM ligy. V dosavadních 50 zápasech, které rozdělil mezi Havířov a Frýdek-Místek, si připsal 39 bodů, ty rozprostřel mezi 19 branek a 20 asistencí. V čistě havířovských statistikách jej předskočil Daniel Štumpf, jenž je na první příčce týmové produktivity díky 32 bodům (14+18). Nejlepším mezi všemi beky Havířova a sedmnáctým nejproduktivnějším obráncem ligy je Marcel Petran s osmnácti body (8+10).

Benátky na Havířov umí

Tři vzájemné duely, tři výhry, skóre 9:6 z pohledu Benátek. První dvě utkání sehráli Havířovští na vlastním ledě. První duel skončil 2:5 v jejich neprospěch, v tom druhém sahal AZet po bodech, Benátecké výrazně přestřílel, ale nakonec padl v prodloužení, v němž zařídil druhou výhru pro Benátky Lukáš Volf. Prozatím poslední měření sil vyznělo opět tříbodovým vítězstvím pro Benátky po výhře 2:1.

Poslední vzájemný zápas – 12. ledna

HC Benátky nad Jizerou vs. HC AZ Havířov 2010 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Husa (Černoch, Kolmann), 26. Hrabík (Kolmann, Husa) – 57. Petran (Štumpf, Kalus).

Sestava Benátek: Bláha – Bednář, Kolmann, Pastor, Husa, Havlín, Mikliš, Tržický – Hrníčko, Černoch, D. Špaček – A. Dlouhý, Chrtek, Víšek – Janele, Hrabík, Bittner – Pospíšil, Volf, J. Havel – Prokeš.

Sestava Havířova: Šafránek – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl, D. Seman, Holomek – Rác, Hlinka, Kurovský – Kanko, Hubáček, Kalus – Štumpf, Haas, Maruna – Kotala, Pořízek, Dvořáček – Gřeš.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.