22. 2. 2017 | Věra Novotná

Jiří Stejskal: Poslední zápas? Kdo by se netěšil! Máme šanci, věří Prokeš

Po prvním zápase ve východním koutu naší republiky, kdy do benátecké branky napadalo hned sedm přesných pokusů domácích rysů, přestali někteří věřit, že by se série ještě mohla vrátit k Jizeře. A přece se to povedlo! Benátečtí tuto prohru hodili za hlavu a druhý den si došli pro výhru 2:0. Po úvodní brance Matouše Bělohorského se prosadil Radek Prokeš a pojistil tak důležité vítězství Středočechů. Hlavní postavou byl také maskovaný muž Jiří Stejskal, který si připsal první čisté konto v bojích o čtvrtfinále play-off. Jak tito muži hodnotili dva zápasy na ledě Frýdku-Místku?

I přes výhru zůstává střelec druhé branky ze třetího vzájemného duelu nohama na zemi, co se týče výkonů benátecké družiny. „Naše výkony jsou jako na houpačce. Přijde mi, jako bychom potřebovali vždycky dostat facku, potom je ten druhý zápas skvělý,“ připustil Prokeš, který se k prvnímu duelu na severu Moravy, jenž skončil 1:7 pro partu trenéra Čelanského, nechtěl moc vracet. „Ten pondělní zápas nám prostě nevyšel ve všem. Doplatili jsme na častá vyloučení, ale to nebylo všechno. Zkrátka, v pondělí to bylo opravdu špatné.“

Před odvetou v doupěti rysů nad Středočechy kdekdo lámal hůl, hokejisté ale nepovedený den hodili za hlavu a zabojovali jako jeden muž. „Nervózní jsme nebyli. Řekli jsme si před zápasem nějaké věci, které musíme plnit, a to se nám dařilo. Jsem strašně rad, jak jsme to dnes zvládli,“ řekl Prokeš. Co se tedy muselo změnit? „Jednou ze základních věcí bylo, abychom nebyli pořád vylučovaní a hráli zodpovědně. To se nám dařilo,“ doplnil dvaadvacetiletý útočník. Atmosféra při cestě zpět do středu Čech tedy byla pozitivní. „Pocity jsou teď skvělé! Ten zápas jsme opravdu odjezdili a teď může na cestě domů panovat výborná atmosféra,“ potvrdil Radek, jenž ale dodal, že koncentrace nesmí zcela opadnout. „Už se ale také musíme připravovat na další zápas, který rozhodne.“

Hlavní postavou zápasu, a nejen toho posledního, byl také brankář Jiří Stejskal, jenž benátecký celek drží nejen velmi dobrými výkony v brance. „Jirka je náš nejdůležitější článek. Strašně nám v bráně pomáhá. Nejen výkony, ale i jeho skvělou povahou. Ještě, že ho máme,“ složil poklonu svému gólmanovi Prokeš, který potvrdil, že výhra před rozhodujícím kláním může být důležitou psychickou výhodou. „Tím druhým venkovním zápasem jsme si ověřili, že když budeme hrát naši hru, tak z toho budou takhle parádní zápasy s vítězstvím na naší straně. To nám do toho posledního zápasu pomůže.“

V prvním zápase na ledě Frýdku-Místku opouštěl Jiří Stejskal bránu po čtyřiceti minutách, v tom druhém navázal na své skvělé výkony z domácího prostředí a vychytal všech dvaatřicet pokusů Frýdku-Místku. „Tak samozřejmě, po vyhraném zápase byly pocity skvělé, protože se nám povedlo srovnat sérii na 2:2 a vrátit ji domů. Všichni jsme za to šťastní,“ potvrdil slova svého spoluhráče Stejskal. Jak ale sám říká, bez spoluhráčů by nula nebyla. „Kluci tam perfektně lehali do střel. Myslím si, že tohle byl náš nejlepší zápas v sérii,“ dodal.

Zápas bez obdržené branky velí zaplatit něco do klubové kasy. Stalo se tak? „Tak naštěstí mi to pokladník ještě nijak neohodnotil, takže uvidíme. Ale asi něco určitě budu muset něco zaplatit,“ směje se.

Myšlenky všech se nyní upínají k rozhodujícímu duelu, který je na programu 23. února. Ptát se, jak se Jirka na zápas těší, bylo zbytečné. „Kdo by se netěšil! Je to poslední zápas série.“ A jestli bude výhodou domácí prostředí v čele s kotlíkem věrných fanoušků? „Určitě ano. Každá podpora je znát,“ ví Stejskal.

Recept na vítězství zní jednoduše. „Pokud do tohoto utkání půjdeme tak, jako v posledním vzájemném zápase, bude to souboj se vším všudy,“ láká příznivce benáteckého hokeje Jiří Stejskal, jenž s největší pravděpodobností nastoupí mezi tři tyče i v pátém duelu. Frýdek-Místek ale nebude jednoduchým soupeřem, jak ukázal v předchozích střetnutích, a všichni se tak jistě máme na co těšit.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.