25. 2. 2017 | Věra Novotná

Tříbodový večer Jana Hlaváče? „Pěkný zápas, chyběl tomu jen ten výsledek.“

Přišel, viděl, zapsal tři body. Tak nějak by se dal shrnout první zápas Jana Hlaváče v dresu Benátek nad Jizerou. Čerstvá posila pražské Sparty přijela pomoci týmu od Jizery v rozhodujícím zápase předkola play-off. Bohužel, ani jeho tři body na výhru nestačily. Pojďte se podívat, jak hodnotil zápas, co jej v nejbližší době čeká nebo jak se celý rok udržoval v kondici.

Stejně, jako v loňské sezoně, se i letos přidal Jan Hlaváč k benáteckému týmu, aby se zde rozehrál před tím, než posílí pražskou Spartu. Rozhodující páté utkání předkola play-off si dle svých slov užil. „Pěkný zápas, musím říct, že mě to bavilo. Chyběl tomu jen ten výsledek,“ zhodnotil utkání bývalý český reprezentant. Co se týče spolupráce s „novými“ spoluhráči, ani ta nečinila větší problémy. „Spolupráce byla dobrá, já už jsem tady byl loni a víceméně tady všechny znám. Pro mě to bylo docela těžký, hrál jsem po roce první zápas, ale bruslilo se mi slušně. Tady, jak je zima, tak člověk není ani tak unavený.“

Jan Hlaváč otevřel skóre duelu v polovině první třetiny, kdy prodal své zkušenosti, nervózní však autor branky vůbec nebyl. „Já nejsem vůbec nervózní. Ve čtyřiceti letech, to už vůbec,“ řekl s úsměvem. Další Hlaváčův bod přišel ve druhé třetině, kdy přesně přihrál Honzovi Plodkovi a Benátečtí díky této souhře využili přesilovou hru. „Já si myslím, že přesilovky jsme sehráli slušně. Bylo tam hodně šancí, byl tam i jeden gól..." okomentoval hru v početních výhodách zkušený útočník.

S vlastními výkony byl Jan Hlaváč rovněž spokojený. „Určitě, já bych byl, i kdybych neudělal žádný bod. Přijel jsem sem, abych zkusil pomoci a skoro to vyšlo. S hrou jsem celkem spokojený,“ odpověděl tříbodový hráč zápasu, jenž dlouhodobě žije v zámoří. Jak se po dlouhé době bez zápasového vytížení cítil po fyzické stránce? „Ve třetí třetině už jsem měl těžké nohy, to je pravda. I ten led, jak byl přemrzlý, byl ke konci už jak pískoviště. Ty síly odcházely, ale myslím si, že se to dalo čekat,“ připustil Hlaváč, který se ale v USA stále udržoval v kondici. „Běhal jsem na pláži v písku. Na led jsem se dostal taky, ale ne tolik. Na suchu to bylo lepší. Trénoval jsem víceméně víc než tři čtvrtě roku, ale na tom ledě to je jiný.“

Do rozhodující části sezony posílí Jan Hlaváč pražskou Spartu, nebylo ale jisté, jestli se Hlaváč neupíše Kladnu, aby mu pomohl v boji za extraligovým postupem. „Kladno bylo ve hře a bylo to velké rozhodování. Kladno a Sparta jsou takové dvě moje srdcové záležitosti, ale v konečném rozhodování zvítězila Sparta.“

Nyní tedy čeká na bývalého hráče kanadsko-americké NHL štace v hlavním městě. Kdy by mohl nastoupit? „Vypadá to, že až o víkendu. Nejspíše v neděli,“ přiblížil Hlaváč svůj nejbližší program. Do České republiky se vždycky rád vrací, s hokejem zde toho zažil spoustu a právě tenhle sport je to, po čem se mu v zámoří nejvíce stýská. „Tak to je jasný, nejvíc mi chybí hokej, protože mě to pořád baví. Dokud člověk nechodí o berlích, tak by hrál pořád.“ Samozřejmě nepohrdne ale možností sledovat nejoblíbenější hokejovou soutěž světa – NHL. „Tak samozřejmě, mám to kousek od baráku, takže se dívám. Zdá se mi o tom. Láká mě to zpátky na led, když to vidím,“ uzavřel rozhovor Jan Hlaváč.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.