16. 3. 2017 | Věra Novotná

Boleslavské posily v brankovišti

Další díl Kroniky benátecké sezony přinese pohled na benátecké působení dvou hokejistů, kteří nastupovali v dresu Středočechů mezi tři tyče. Oba maskovaní muži přišli k Jizeře z nedalekého města automobilů, a není to to jediné, co mají společné. Ani jeden z gólmanů totiž nemá kořeny v České republice. Už víte, čí cestu shrneme tentokrát? Jde o Tomáše Halásze a Tuomase Tarkkiho. Pojďme se tedy podívat, jak si tito dva vedli a co u řeky Jizery zažili.

Začněme gólmanem, který do Čech přišel ze slovenských Košic. Tomáš Halász naskočil v Benátkách do dvanácti zápasů, z nichž v celkovém součtu vzešla pozitivní bilance sedmi výher a pěti porážek. Angažmá u řeky Jizery nebylo v letošní sezoně jeho jediným. Ve dvou zápasech vypomohl Mostu a Litvínovu, a kromě těchto klání naskočil rovněž za Mladou Boleslav. Benátecké statistiky ozdobil vychytanou nulou, která přišla ve 47. kole proti Ústí nad Labem. Právě díky výkonu Halásze si Středočeši z tohoto zápasu odvezli důležité dva body za fotbalovou výhru 1:0 po prodloužení. Rovněž s celkovou úspěšností zákroků 92,27% může být Tomáš spokojený.

Do prvního utkání, v němž hájil benátecký dres, naskočil Halász ve 38. kole na ledě Litoměřic. Debut to byl úspěšný, neboť v napínavé bitvě Středočeši zvítězili 3:2. Další porce zápasů čekala na Tomáše mezi 42. – 51. kolem, tedy v době, kdy Benátečtí potřebovali každý bod. Také z těchto deseti utkání vzešla pro Halásze pozitivní bilance 6:4. Jak sám ale v rozhovoru přiznal, nejlepší zápas by vybíral jen těžko. „Já bych to až tak nebral, jsem rád za ty, které jsme vyhráli. Mně se celkem povedl první zápas proti Litoměřicím, pak přišla série třech slabších zápasů, kde byla škoda, že jsme tam neudělali nějaký bod. Potom jsem se do toho dostal a kluky jsem podržel. Jsem rád za každý zápas, ve kterém uděláme body,“ uvedl v rozhovoru po zápase s Českými Budějovicemi. Poslední klání v benáteckém dresu čekalo na Halásze, trošku symbolicky, znovu proti Litoměřicím. Také z tohoto duelu vyšli Středočeši vítězně, Kališníky přehráli 4:2.

Halász rovněž naskočil do utkání s Frýdkem-Místkem, které se neslo v duchu charitativního projektu „Legenda pomáhá“. I po skončení tohoto klání se mohl Halász radovat z výhry. Jak nám poté prozradil, vnímá podobné zápasy jako dobrou věc. „Bylo to super. Je to vynikající myšlenka. Dresy byly velmi povedené. Mně se líbí taková speciální utkání nebo retro-zápasy, má to trošku jinou atmosféru. A pokud mají jít dresy do dražby a ještě tedy pomůže takovýto zápas dobré věci, tak je to o to lepší.“

Rovněž Tuomas Tarkki přišel z Mladé Boleslavi, aby rozšířil řady maskovaných mužů. Finský brankář si v benáteckém dresu připsal čtyři starty s výsledným skóre jedné výhry a třech porážek. Výherní zápas přišel hned zkraje sezony, konkrétně ve třetím kole, na ledě Dukly Jihlava. Účastníka letošního play-off přehráli Benátečtí těsně 3:2. Úspěšnost Tarkkiho zákroků se, i díky dobrým výkonům v zápasech, které pro Středočechy nedopadly šťastně, zastavila na 92,65%. Tuomas Tarkki naskočil ke stejné porci zápasů za extraligovou Mladou Boleslav, bilance v těchto utkáních byla naprosto stejná, tři prohry a jedna výhra.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!