4. 5. 2017 | Věra Novotná

Českobudějovičtí gólmani na benátecké štaci

Dnes otevíráme další, již devátou, kapitolu naší benátecké kroniky uplynulé sezony. V ní se podíváme znovu do modrého půlkruhu, jež vymezuje prostor pro muže s odlišnou výstrojí v týmu. Do benátecké kabiny zavítali na hostování hned dva brankáři z Českých Budějovic. Jako první přišel k řece Jizeře Petr Kváča, jenž se poté vystřídal se svým českobudějovickým kolegou Ondřejem Bláhou. Pojďme se tedy na jejich středočeské angažmá podívat.

Devatenáctiletý talent Petr Kváča, který v minulé sezoně získal za své výkony v dresu Českých Budějovic cenu pro gólmana s nejlepší statistikou v průměru obdržených branek (18 utkání, průměr 1,41), naskočil do party kolem trenéra Čelanského hned ve 2. kole. Jeho premiéra ale nebyla v konečném součtu úspěšná, neboť Benátky podlehly Slavii 2:3 v prodloužení. Petr se dvakrát posadil na lavičku benáteckých jako dvojka, sedmkrát naskočil jako startující gólman. Výsledná bilance z utkání, v nichž se postavil mezi tři tyče, je 5 výher a 2 porážky. Úspěšnost mladého brankáře v benáteckém dresu hlásí více jak devadesát procent, konkrétně 91,7%.

Poslední Kváčův zápas přišel v pětadvacátém kole, kdy Benátky zvítězily na ledě Prostějova 5:4. Po tomto zápase zamířil Petr zpět do Českých Budějovic, kde se svým celkem došel až do boje o českou nejvyšší soutěž. V baráži odehrál 11 utkání s úspěšností zákroků 92,3%.

Stejně kvalitní náhradou za mladého Petra Kváču byl jeho českobudějovický kolega Ondřej Bláha. Ten do ledového stánku v Benátkách přišel poprvé 16. listopadu, usedl ale jen na lavičku, aby kryl záda Filipovi Novotnému. O kolo později již byl ale mužem číslo 1 a svůj první ostrý zápas, v dresu s benáteckým znakem na hrudi, zvládl na výbornou. Benátky, i díky Bláhově výkonu, zvítězily nad Havířovem 3:2 v prodloužení. Ondřej vypomohl Středočechům v dalších osmi kláních a zahrál si také v mezinárodním utkání, v němž, těsně před vánočním časem, přivítali benátečtí hráči celek univerzity Bethel.

Celková bilance z Ondrových zápasů v kádru Benátek čítá tři výhry a šest porážek. I přes negativní bilanci měl ale Bláha velmi slušná čísla, což hovoří o jeho velkém potenciálu. Úspěšnost zákroků se zastavila na čísle 92,7%. I přes některé nevydařené zápasy se Bláha s benáteckým publikem rozloučil vítězně a zakončil svou benáteckou štaci tak, jako ji začal – proti Havířovu. Před svým návratem na jih Čech se po šedesáti minutách mohl zavřít naposledy do benátecké kabiny a oslavit výhru 2:1.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.