10. 5. 2017 | Věra Novotná

44. kolo uplynulého ligového ročníku? Nově nalezené útočné duo

Vzpomenete si na dvojici útočníků, kteří spolu naskakovali v jedné lajně až ke konci základní části uplynulé sezony a velmi se jim dařilo? Vodítka pro dnešní díl Kroniky benátecké sezony jsou: HC Sparta Praha, ČEZ Motor České Budějovice, 8 společných branek…Už víte? Hledanou dvojicí je útočné duo Jiří Černoch a Radek Prokeš.

Sparťanský útočník Jiří Černoch oblékl ve středočeském týmu dres celkem dvaadvacetkrát. Hned ve svém prvním představení, které přišlo v rámci 6. kola, nasbíral Jirka 3 kanadské body (1+2). Pokud sečteme jeho počínání do konce sezony, najdeme na jeho kontě bodů devatenáct (8+11). Po svém prvním zápase na benáteckém ledě si dal Černoch deseti zápasovou pauzu, avšak po ní se již ale v benáteckých řadách objevoval pravidelně. Poslední Jirkův zápas přišel na konci základní části, tedy v kole číslo 52, kdy se rozloučil s uplynulou sezonou výkonem 0+1.

Vraťme se ale ke kolu nesoucí číslo 44, právě tehdy přišla jedna ze zlatých rošád trenéra Čelanského, kdy k Jirkovi do lajny dosadil Radka Prokeše. Právě tato dvojice začala soupeřům zatápět. Během devíti kol útočné duo nastřílelo sedm branek. U poslední, osmé, oba asistovali. Střelcem tandemu byl jasně Jirka Černoch (5+3), tvůrcem šancí Prokeš (2+6). Ke konci základní části jsme již mohli číst jasný vzorec souhry, kdy šel puk od tyče k tyči a soupeřův brankář neměl šanci. Spolupráci si oba velmi chválili. „S Prokym jsme si sedli hned od prvního zápasu, který jsme spolu hráli, a jsem rád, že jsme se takhle našli. Je důležitý, když máte někoho, o kom víte, kam si najede. Já si tuhle spolupráci jenom pochvaluji a jsem rád, že se nám takhle daří,“ řekl po vítězném domácí zápase Černoch. Právě v utkání proti Přerovu byl společně s Prokešem u dvou benáteckých branek ze tří.

Útočník Radek Prokeš přišel do Benátek z jihu Čech a na své nové působiště se velmi těšil. “Moc se těším na novou výzvu zde v Benátkách a uvidíme, jak to bude pokračovat,“ řekl v září minulého roku Prokeš, jenž měl jasno i o své úloze v týmu Středočechů. Víceméně my mladší musíme hře dodat elán a energii, hrát naplno, dohrávat souboje, hrát zodpovědně. Ty role jsou rozdané tak, že všichni víme, kdo jsou naši lídři a my jsme tam od toho, abychom jim pomáhali.“

Za Benátky odehrál 46 utkání v základní části a celé předkolo play-off proti Frýdku-Místku. Statistiky nám říkají, že Radek je spíše nahrávačem. V základní části si připsal pět branek a dvanáct asistencí a svou bodovou šňůru rozšířil následně proti Rysům jedním gólem a dvěma přesnými přihrávkami. Jak již bylo řečeno výše, větší bodový přínos přišel právě v době, kdy začal naskakovat s Jirkou Černochem. Necháme se překvapit, zda je pospolu v jedné lajně uvidíme i v sezoně následující.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.