14. 5. 2017 | Ondřej Nejedlo

Mladí hráči dostanou více prostoru, říká o nové podobě WSM Ligy Jan Slivka

Příprava na novou prvoligovou sezónu 2017/2018 již pomalu klepe na dveře. Benátečtí hráči se přibližně za týden sejdou v Liberci, kde začnou polykat tréninkové dávky v nepříliš oblíbené suché letní přípravě. Právě o ní, o tvorbě kádru či o nové podobě WSM Ligy jsme si tradičně povídali se sportovním ředitelem benáteckého klubu panem Janem Slivkou.
Po roční přestávce jste se opět podívali do vyřazovacích bojů druhé nejvyšší hokejové soutěže. Jak hodnotíte uplynulou sezónu?

Sezóna pro nás skončila dobře. To, co jsme si kladli za cíl, jsme splnili. Podařilo se nám postoupit do play-off. Bohužel, jak to bývá, někteří hráči v něm již nemohli nastoupit. Neměli jsme brankáře, kteří nám odchytali celou sezónu. Trošku se to projevilo. Ale jak jsem řekl, sezóna pro nás dopadla dobře, i když pochopitelně postup do čtvrtfinále by byl lepší. Náš tým je tu ale trošku od něčeho jiného. Prvotním cílem je výchova mladých hráčů. Myslím si, že přesně tohle jsme splnili. V sezóně si jich za nás zahrálo hodně. Navíc jsme rádi, že jsme neměli žádné problémy se sestupem.

Druhým rokem také probíhala spolupráce mezi Benátkami a extraligovými týmy z Liberce, Mladé Boleslavi a Sparty. Bude tato kooperace pokračovat i nadále?

Stále zůstáváme partnerským oddílem Bílých Tygrů Liberec. Nicméně situace ve WSM Lize se nyní trošku mění, protože, jak jistě každý ví, příští tři roky se nebude sestupovat. Cílem tohoto opatření je větší prostor pro mladé hráče. V těchto dnech se jedná o tom, zda tato spolupráce bude pokračovat také v případě Mladé Boleslavi i pražské Sparty. Je možné, že budeme spolupracovat pouze s jedním z těchto klubů.

Máte tedy i nadále zájem o spolupráci s těmito dvěma extraligovými týmy?

Ano, určitě o ni zájem máme. Chodili k nám nejlepší juniorští hráči z těchto klubů, což bylo fajn. Ale jak jsem již říkal, v tuto chvíli o tom jednáme, takže definitivní řešení ještě nepadlo.

Už jste to trošku nakousl. V příští sezóně se z WSM Ligy nebude sestupovat. Jak na toto stanovisko nahlížíte?

Samozřejmě na tohle je dvojí pohled. V první lize jsou týmy, které mají ambice postoupit do extraligy, ti se na to pochopitelně dívají svým pohledem. Farmy, do nichž patříme i my, to přivítaly, protože je potřeba, aby mladí hráči mohli dostat šanci. Když se sestupovalo, tak žádný tým samozřejmě nechtěl spadnout, tudíž musel mít ve svém kádru i starší hráče. Dnes bude situace jiná, mladí dostanou více prostoru. Myslím si, že je to správné. Osmnáctiletí či devatenáctiletí hráči, pokud by z nich něco mělo být, měli by hrát druhou nejvyšší soutěž. Nicméně vše se vyhodnotí po třech letech a uvidí se.

Také Benátky měly ve svém kádru několik starších hráčů. Počítáte ještě s jejich službami, nebo tu skončí?

Tři z nich u nás končí. Nadále tu nebudou hrát Janové Plodek a Víšek s Václavem Kočím. Z těch starších, ale ještě relativně mladých, tu zůstane Petr Kolmann a Daniel Špaček. Jan Plodek by měl nastoupit místo Emila Šostého na pozici kustoda u Bílých Tygrů. Jan Víšek si zřejmě bude shánět nějaké angažmá. Situaci kolem Václava Kočího neznám.

Benátecký tým nyní čeká letní příprava. Jaká bude její náplň a kdy začne?

Hráči se sejdou 22. května v Liberci. Začne již pod vedením nového hlavního trenéra, jímž se stal Jiří Kudrna, kterému budou pomáhat asistenti Čermák s Nečasem. Sehrajeme několik přátelských zápasů s tradičními soupeři, kterými jsou Litoměřice, Kadaň či Ústí nad Labem.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.