15. 6. 2017 | Věra Novotná

Pilíře benátecké obrany

Dnešní díl bude věnován dvěma velkým osobnostem benátecké obrany. Nejen, že velmi podporovali útok, což dokazují jejich statistiky, ale hlavně dokázali celý tým povzbudit, když šlo do tuhého. Pojďme si připomenout slova, čísla a momenty Petra Kolmanna a Václava Kočího. Patnáctý díl naší kroniky čeká jen na to, až jej otevřete.

Hráč s číslem 5, Petr Kolmann, patřil k nejvytěžovanějším mužům zadních řad. Z dvaapadesáti kol základní části, nastoupil k osmatřiceti. Více odehraných zápasů ve statistikách obránců najdeme u Tomáše Havlína (50), Ondřeje Mikliše (49) a Václava Kočího (48). Kolmann především podporoval útok svými střelami od modré čáry, které pak jeho spoluhráči doráželi za brankáře soupeřů. V Petrových statistikách najdeme číslo 15, jež je součtem čtrnácti asistencí a jednoho jediného gólu. Jediný přesný zásah urostlého beka přišel ve 33. kole na ledě pozdějšího rivala v předkole play-off, Frýdku-Místku. Skóre se na ledě Rysů otevíralo již ve 4. minutě a byl to právě benátecký hráč s číslem 5, kdo se trefil. Jak ale Petr Kolmann řekl v rozhovoru po skončení sezony, se svými výkony nebyl spokojený. „Těžko říct (smích). Patnáct bodů na to, že člověk hraje za zápas polovinu přesilovek svého týmu, si nemyslím, že je hodně. Nahrávek, dejme tomu, ale myslím si, že klidně mohlo být o pět, šest branek více. Nevím, proč to letos nepadalo, ale spokojený s tím určitě nejsem.“

K dalším velikánům středočeských zadních řad bezpochyby patřil i zástupce benáteckého celku v anketě „Sympaťák WSM ligy“ Václav Kočí, který ve 48 zápasech nasbíral 12 bodů. Stejně, jako Kolmann, je i v jeho statistikách zapsána pouze jediná přesná střela, vše ostatní byly gólové přihrávky pro spoluhráče. Gól z hole Václava Kočího přišel na domácím ledě proti Ústí nad Labem, kdy právě jeho branka zařídila, že šel zápas do nastavení. Bohužel, pro benáteckou partu nebylo vítězné.

Jak již bylo řečeno výše, Kočí nesl benátecký znak do boje o „Sympaťáka WSM ligy“. V rozhovoru pro server hokej.cz uvedl, že devizou středočeského celku je…vzpomenete si? „Největší přednost benáteckého týmu je právě v nadějném mládí.“ Právě mladým členům benátecké kabiny předával on, Jan Plodek a Jan Víšek své velké zkušenosti. „Moje role v týmu je jasná, snažím se předat klukům nějaké zkušenosti – jak hokejového, tak myšlenkového rázu.“ Bohužel, ani jednoho borce ze zmíněné trojice již v benáteckém dresu na ledě u Jizery neuvidíme.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.