22. 6. 2017 | Věra Novotná

Přestupní stanice Benátky nad Jizerou – 2. část

Náš seriál Kroniky benátecké sezony dnes napíše svůj šestnáctý díl, v němž se podíváme na tři útočníky, kteří v Benátkách nad Jizerou nestrávili příliš mnoho času. Všichni tři byli totiž zaměstnáni v jiných kategoriích. Dnes bude řeč o zástupci Bílých Tygrů Jaroslavu Vlachovi, jehož doprovodí dva mladoboleslavští útočníci Pavel Musil a Kroni Musliu. Schválně, víte, kdo měl z této trojice největší počet odehraných zápasů? Uhádnete co má tato trojice společného?

Pětadvacetiletý útočník Jaroslav Vlach je tím, který z dnešní trojice odehrál největší počet zápasů. V porovnání s jeho štací u Bílých Tygrů to ale bylo velmi zanedbatelné číslo. Pod trenérem Pešánem naskočil k 32 zápasům, z nichž na jeho konto přistálo devět kanadských bodů (3+6). Na benátecké střídačce se objevil v pěti utkáních, ve kterých ale bodoval pouze jedenkrát.

Loňský ročník WSM ligy psal své třinácté kolo a Benátky cestovaly na led Havířova, odkud přivezly výhru 5:2. Právě u pátého gólu Středočechů byl i Jaroslav Vlach, který přesně nahrál na hůl Radka Prokeše.

Prvním z dnešního dua, působícím ve městě automobilů, je Kroni Musliu, jenž stihl naskočit nejen za Benátky nad Jizerou, ale také za „A“ tým Mladé Boleslavi a rovněž za její kategorii do dvaceti let. Právě tam nasbíral Musliu nejvíce zkušeností. Představil se hned ve 37 zápasech a zvládl si udržet průměr jednoho bodu na zápas, neboť celkově jej v této kategorii zdobí bodů 38 (18+20).

V dresu středočeského celku mohli Kroniho diváci vidět ve čtyřech duelech. Stejně tak, jako jeho dva dnešní kolegové, si z nich odnesl jediný bod za asistenci. Ten přišel v prvním zápase mini-série s Horáckou Slavií Třebíč. Před domácím publikem otevíral v 18. minutě skóre Filip Pyrochta, jemuž nahrával právě Musliu. V jednom z rozhovorů pro web Benátek prozradil Kroni i svůj hokejový cíl. „Chtěl bych se dostat sem do Benátek stabilně na sezónu a určitě bych chtěl odehrát nějaký zápas za „áčko“ Mladé Boleslavi, to je můj cíl.“

Třetím do party jednobodových hráčů s krátkou zastávkou u řeky Jizery je Pavel Musil. Ten, stejně jako jeho parťák Kroni Musliu, obléká dres „A“ týmu BK Mladá Boleslav. V porovnání s Kronim má ale podstatně stabilnější pozici. Osmadvacet bodů (12+16) z dvaačtyřiceti zápasů hovoří za vše. K tomuto bodovému přídělu přidal i tři asistence v play-off proti Pirátům Chomutov.

Za středočeský celek odehrál tři zápasy s výsledným skóre – 1 asistence. Jeho první a jediný benátecký bod přišel v zápase proti Jihlavě, tedy v zápase, kterým se s benáteckým dresem rozloučil. V tomto duelu se Musil blýskl asistencí na vítězný gól Jana Ordoše, jenž tak zařídil výhru nad Duklou v poměru 3:2.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.