13. 7. 2017 | Věra Novotná

Obránci bruslařského klubu v benáteckém dresu

Po devatenácté dnes otevíráme naši kroniku sezony minulé. Dnes se zastavíme hned u čtveřice hráčů klubu BK Mladá Boleslav, který ale není jediným pojítkem těchto čtyř hokejistů. Dalším společným znakem je i pozice, na které působí. Všichni totiž v ročníku 2016/2017 vyztužili benátecké obranné řady. Pojďme se podívat, který z hokejistů strávil u řeky Jizery nejdelší čas a kdo si připsal nejvíce bodů.

Tomáš Pastor dlouhou dobu oblékal dres Vítkovic, v uplynulém ročníku ale změnil působiště a vydal se směrem do města automobilů. Pastor byl stabilním článkem bruslařského klubu, obranné řady středočeského celku poté rozšířil ve třinácti utkáních. Kanadské body si však v loňské sezoně nepřipsal ani v jednom dresu.

Pro Tomáše Pastora těžko najdeme emotivnější zápas, než jeho počáteční v dresu Mladoboleslavských. Hned z kraje sezony se totiž bruslaři střetli právě s Vítkovicemi.

Ani jeho parťák z obrany Jan Holub se bodově neprosadil ani v Mladé Boleslavi, ani v Benátkách. Do ledového stánku u řeky Jizery přijel Honza vypomoci v době mezi 18. – 25. kolem, tedy v době, kdy se Benáteckým zápasově vůbec nedařilo. S bilancí čtyř výher a čtyř porážek se Holub následně vrátil bojovat do Mladé Boleslavi.

Třetím do party mladoboleslavských obránců je David Štich, jenž se v dresu Benátek představil pouze třikrát, stačilo mu to však na to, aby se bodově prosadil. V zápase 20. kola, v němž Benátečtí hostili svého pozdějšího soka v předkole play-off, Frýdek-Místek, zařídil Štich snížení na 4:3 poté, kdy svou nahrávkou našel přesně hůl Filipa Pyrochty.

Druhý kanadský bod v podobě nahrávky přišel i o kolo později v souboji s Ústí nad Labem. Tentokráte však ani Štichova asistence k obratu nestačila. Ani v mladoboleslavském dresu tento bouřlivák, který v české nejvyšší soutěži nasbíral 102 trestných minut, nezůstal bez bodu. Ze 33 utkání nasbíral 5 kanadských bodů (1+4).

Jiří Kurka, třiadvacetiletý bek, prozatím jiný dres než ten mladoboleslavský neoblékl. Benátečtí příznivci jej mohli na ledě vídat již v sezoně 2015/2016. V porovnání právě s touto sezonou byla ta uplynulá pro Kurku opravdu jen velmi rychlou přestupní stanicí. Do benátecké kabiny vkročil v ročníku 17/18 pouze čtyřikrát.

Jirka zaznamenal svůj jediný kanadský bod v dresu Benátek v souboji na ledě Frýdku-Místku. V rámci sedmého kola vykřesal Kurka svou přihrávkou na gól Jana Ordoše šanci na body, když právě jejich akce zařídila vyrovnání na 1:1. V konečném součtu však Středočeši na body nedosáhli a padli 2:3.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.