3. 8. 2017 | Michal Toman, Věra Novotná

Benátečtí na úvod přípravy podlehli Slavii 1:4

přát., čtvrtek 3. 8. 2017
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN
Přípravu na novou sezonu zahájili Benátečtí v pražském Edenu, jenž je domovem Slavie Praha. Domácí se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení díky využitým přesilovkám a hosté museli dotahovat. V prostřední části Pražané díky dalšímu zásahu odskočili o tři branky. Benátečtí zásluhou Patrika Maiera snížili, ale více branek nepřidali. Domácí Slavisté se trefili ještě jednou a po gólu Martina Kadlece do prázdné branky zvítězili 4:1.
Slavia: Polívka (Vecka) – Hejda, Kasík, Barák, Valík, Ryzák, Walter – Kadlec, Šagát, Ondráček – Kopta, Nedvídek, Tejral – Jankovský, Krliš, Šmerha – Heldák, Šteiner, Furch
Benátky n.J.: Kořenář (Hosnedl) – Kolmann, Husa, Maier, Tržický, Havlín, Bednář – Hrníčko, Janele, Dlouhý – Psota, Král, Špaček – Průžek, Chrtek, Veselý – Chlum, Bittner, Wiencek
Branky a nahrávky: 11. Kadlec (Kasík), 15. Jankovský (Krliš, Walter), 27. Furch (Walter, Heldák), 60. Kadlec (Hejda) – 32. Maier (Janele). Rozhodčí: Jílek – Horažďovský, Žídek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Komentář

Mlha přede mnou, mlha za mnou. Při rozbruslení před vzájemným přípravným duelem to opravdu neměli hráči Slavie a Benátek jednoduché. Ledová plocha v Edenu se zahalila do bílého hávu a nebylo pomalu vidět na krok.

Před začátkem zápasu se ale led znovu objevil a oba týmy se tak mohly vrhnout do prvního klání v nové sezoně.

Kasík potáhl kotouč na modré čáře a na levém kruhu uvolnil Martina Kadlece, který si sjel na střed a prostřelil Kořenáře ranou k bližší tyči. Jednu z několika přesilovek v úvodu tak sešívaní využili.

Také další zásah domácích přišel v početní výhodě. Krliš zavezl puk do útočného pásma, kde zadovkou přihrál Václavu Jankovskému, jenž nadvakrát dostal puk do sítě mezi betony hostujícího gólmana.

Krátce před koncem první části se vyznamenal Polívka. Mezi kruhy se po nečekaném odrazu puku objevil úplně volný Veselý, brankář červenobílých se ale roztáhl a proti pohotové střele zakročil lapačkou.

Před polovinou základní hrací doby se tak mohli slávisté ujmout tříbrankového vedení. Šteiner vyhrál buly v útočném pásmu k Waltrovi, který si všiml volného Aleše Furcha. Do přihrávky na brankoviště se sice vložil Kořenář, ale puk se nakonec od útočníka domácích odrazil do odkryté klece.

Chvilku nato mohl přidat další gól Pražanů Kadlec, jenž se parádně prokličkoval až před Kořenáře. Gólman Benátek si ale útočníkovu kličku do bekhendu pohlídal a kotouč skončil po jeho zákroku jen v rohu kluziště.

Netrvalo dlouho a hosté se dočkali snížení. Janele poslal puk po vyhraném vhazování Patriku Maierovi, jehož tvrdá rána prolétla až do sítě. Následnou dvojnásobnou přesilovku ovšem Benátky nevyužily a Slavia šla do třetí dvacetiminutovky s dvougólovým vedením.

Do závěrečného dějství nastoupil v brance domácích místo Polívky Vecka a hned se musel předvést proti dobré ráně Bednáře, kterou skvěle vytěsnil mimo.

Ve velké šanci těsně před koncem utkání Ondráček potom přeloboval Kořenáře, ale i svatyni hostů. Gólu se tak diváci dočkali až při benátecké hře bez brankáře. Za domácí se trefil Martin Kadlec. Sešívaní si tak připsali v prvním zápase nové sezony výhru 4:1

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Věděli jsme, že nás čeká mladý tým, jaký Benátky mají. Čekali jsme rychlé utkání, což se potvrdilo. Myslím, že hra měla na první zápas v sezoně celkem úroveň. V první třetině jsme se dostali do vedení, hráli jsme jednoduše, dobře jsme kombinovali. Potom jsme od toho trochu ustoupili a soupeř se dostal do hry, ale nakonec jsme zápas dovedli do vítězného konce.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Bylo to naše první utkání v sezoně. Myslím, že jsme nepodali vůbec špatný výkon. Snažili jsme se dobře bruslit. Na to, že jsme hráli první zápas, tak jsme nehráli vůbec špatně. Soupeř potrestal naše dvě vyloučení a dostal se do vedení. Potom to pro nás bylo těžké, ale vrátili jsme se do zápasu, dali jsme branku. Škoda, že jsme nepřidali další. Celkově to ale bylo oboustranně povedené utkání.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.