7. 8. 2017 | Věra Novotná

Odveta je tady! Slavia míří do Benátek

První přípravný zápas Benáteckým nevyšel výsledkově podle představ, na pražském Edenu padli v souboji se Slavií Praha 1:4 (představení soupeře před minulým zápasem najdete zde).

8. srpna v 18:00 budou mít však šanci vrátit sešívaným tuto porážku. První přípravný zápas v domácím prostředí je na spadnutí, přijďte podpořit benátecké hokejisty i vy! Zápas můžete tradičně sledovat také prostřednictvím serveru onlajny.com.

1. vzájemný zápas v přípravě

Úvodní dvacetiminutovka byla ve znamení využitých přesilových her. Pražané potrestali vyloučení Benáteckých a Kořenář lovil ze své sítě puk v početní nevýhodě hned dvakrát. Zásluhou Aleše Furcha se v prostřední části dostali Pražané už na rozdíl tří branek, avšak Benátečtí zbraně nesložili. Albert Janele vyhrál vhazování a poslal puk na Patrika Maiera, který se tvrdou ranou nemýlil. Více puků však svěřenci trenéra Kudrny za brankovou čáru nedostali a museli zkousnou první porážku v přípravě.

HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Kadlec (Kasík), 15. Jankovský (Krliš, Walter), 27. Furch (Walter, Heldák), 60. Kadlec (Hejda) – 32. Maier (Janele).

Sestava týmu Slavia Praha: Polívka (40. Vecka) – Hejda, Kasík, Barák, Valík, Ryzák, Walter – Kadlec, Šagát, Ondráček – Kopta, Nedvídek, Tejral – Jankovský, Krliš, Šmerha – Heldák, Šteiner, Furch.

Sestava Benátek: Kořenář (Hosnedl) – Kolmann, Husa, Maier, Tržický, Havlín, Bednář – Hrníčko, Janele, Dlouhý – Psota, Král, Špaček – Průžek, Chrtek, Veselý – Chlum, Bittner, Wiencek.

Ohlasy trenérů po 1. utkání

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Věděli jsme, že nás čeká mladý tým, jaký Benátky mají. Čekali jsme rychlé utkání, což se potvrdilo. Myslím, že hra měla na první zápas v sezoně celkem úroveň. V první třetině jsme se dostali do vedení, hráli jsme jednoduše, dobře jsme kombinovali. Potom jsme od toho trochu ustoupili a soupeř se dostal do hry, ale nakonec jsme zápas dovedli do vítězného konce.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Bylo to naše první utkání v sezoně. Myslím, že jsme nepodali vůbec špatný výkon. Snažili jsme se dobře bruslit. Na to, že jsme hráli první zápas, tak jsme nehráli vůbec špatně. Soupeř potrestal naše dvě vyloučení a dostal se do vedení. Potom to pro nás bylo těžké, ale vrátili jsme se do zápasu, dali jsme branku. Škoda, že jsme nepřidali další. Celkově to ale bylo oboustranně povedené utkání.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.