8. 8. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí ani podruhé na Slavii nestačili, v odvetě padli 2:3

přát., úterý 8. 8. 2017
Benátky n.J. - Slavia BEN - SLA

V odvetném zápase mezi Benátkami nad Jizerou a Slavií Praha si ti, kteří přišli do ledového stánku u řeky Jizery, na nedostatek akce nemohli stěžovat. V prvních deseti minutách padl gól na každé straně a domácí se ke konci první dvacetiminutovky dostali do vedení. Nerozhodný stav však Pražané zařídili ihned na začátku druhé třetiny. Rozhodovalo se tedy v posledním dějství a byli to slávisté, kteří se gólem Šafránka ujali poprvé v zápase vedení. Právě tato trefa se ukázala být vítěznou, a tak Pražané vyšli i ze druhého vzájemného duelu v přípravě vítězně díky výhře 3:2.

Benátky n.J.: Hosnedl (Žajdlík) – Husa, Kunst, Jandejsek, Maier, Turský, Starosta – Hrníčko, Chrtek, Dlouhý – Špaček, Šír, Psota – Teplý, Bittner, Bělohorský – Průžek, Nezbeda, Wiencek.
Slavia: Frodl (Vecka) – Holý, Růžička, Ryzák, Valík, Hejda, Walter – Krejčík, Šafránek, Kubica – Kopta, Nedvídek, Šmerha – Jankovský, Krliš, Tejral – Heldák, Furch, Procházka.
Branky a nahrávky: 4. Hrníčko (Dlouhý, Kunst), 13. Dlouhý (Průžek, Nezbeda) – 7. Krejčík (Kubica), 26. Krliš (Walter), 43. Šafránek. Rozhodčí: Wagner – Kettner, Kovačík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 180. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Komentář

Benátečtí hned zkraje zápasu předvedli houževnatou obranu a před Hosnedla mnoho puků nepustili. Do slibné šance se dostal hostující Valík, avšak střela mu nesedla. Úvodní benáteckou šanci měl Kunst, ale Frodl včas betonem vytěsnil puk z nebezpečného prostoru. Ve 4. minutě se ale domácí už radovali z branky zásluhou Dominika Hrníčka, který gólmana Pražanů prostřelil z bezprostřední blízkosti. Domácí se však neradovali dlouho, neboť o tři minuty později bylo srovnáno po samostatném průniku Lukáše Krejčíka, jenž poslal puk pod Hosnedlovým betonem do sítě. Benátečtí si své vedení vzali zpět sedm minut před úvodní sirénou poté, co Adam Dlouhý využil závaru před brankou Pražanů.

Druhá třetina začala hrou ve čtyřech na obou stranách. Slavia byla hladová po vyrovnávací brance, avšak Krejčík na svůj druhý gól nedosáhl, střelu poslal mimo tyče benátecké branky. Na druhé straně se pokusil zvýšit vedení domácích Jandejsek, který střílenou přihrávkou hledal hůl Tomáše Nezbedy, ale ani tato akce neskončila úspěšným zakončením. V polovině dvacetiminutovky měl na holi vyrovnání hostující Šafránek, bohužel pro hosty ani na nadvakrát bekhendem nepřekonal benáteckého gólmana. Z následující akce se však již Slavia radovala. Nad Hosnedlův beton přesně poslal puk Václav Krliš. Další minuty byly ve znamení několika vyloučení, ani na jedné straně ale nedokázali hráči své převahy využít.

Ve třetím dějství mohla být každá chyba osudná. Velkou šanci měl znovu hostující Krejčík, na něhož zívala prázdná branka, avšak s otočkou nebyl dostatečně rychlý. Mrzet ho to však nemuselo, neboť ihned z následné akce přesně pálil David Šafránek a Pražané poprvé vedli. O rychlou odpověď se Benátečtí mohli pokusit v přesilové hře, avšak šanci nevyužili ani tentokrát. Slavia se snažila o navýšení náskoku a rozhodnutí druhého přípravného zápasu ve svůj prospěch, avšak Hosnedl byl proti střele Holého pozorný. Na druhé straně zkusil vyrovnat tvrdou střelou Špaček, jenž přestřelil a pro následnou střelu Maiera z vrcholu kruhu si došel Frodl. Benátečtí pálili ze všech pozic, střely však postrádaly ty správné parametry. Čas na vyrovnání se i vinou vyloučení rychle krátil, avšak i šesté oslabení Benátečtí ubránili. Pražané si svou aktivitou jednobrankový náskok hlídali a i z druhého přípravného utkání si odvezli výhru.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Myslím si, že z naší strany to bylo dobré utkání, s výkonem jsme spokojeni. Samozřejmě nás mrzí, že jsme utkání nedotáhli do bodového konce, ať už do vítězství nebo remízy, protože jsme hráli s velkou chutí a bylo tam hodně pozitivních věcí. Máme se z čeho odrazit, ale je třeba usilovně pracovat. Máme mladý tým. Ve druhé třetině nám to rozbila vyloučení, hodně jsme hráli ve čtyřech a to nás dostalo z tempa.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Je to příprava, takže šanci dostávají mladší hráči a ti, co bojují o místo v sestavě. Samozřejmě je to začátek sezony při plném tréninkovém zatížení. Někteří nás přesvědčili víc, někteří méně. Ale samozřejmě je to příprava. Příště už budeme hrát v pozměněné sestavě, abychom se připravili na turnaj do Přerova."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.