10. 8. 2017 | Jiří Novák, Martina Nová

Benátky si připisují výhru v přípravě nad Litoměřicemi

přát., čtvrtek 10. 8. 2017
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Na stadionu v Litoměřicích poprvé v přípravě na sezonu 2017/18 Benátky triumfovaly. I když v duelu dvakrát benátečtí hráči vedli o dvě branky, v koncovce třetí třetiny domácí zabrali a vyrovnali na 3:3. Nakonec výhru Benátkám vystřelil v 63. minutě Kryštof Hrabík.
Litoměřice: Klouček (Wolf) – Jebavý (C), Jandus, Šesták, Smetana, Havránek, Strejček, Málek – Pilař (A), Hanták (A), Dvořák – Zajan, Miškář, Řehoř – Kulda, Komárek, Pšenička – Jirásek, Kmošek, Sýkora – Havelka
Benátky n.J.: Stezka (Hosnedl) – Kolmann (A), Husa, Bednář, Havlín, Maier, Jandejsek – Dlouhý (C), Chrtek, Hrníčko – Psota, Hrabík, Teplý – Bělohorský, Veselý, Bittner – Nezbeda, Šír, Průžek
Branky a nahrávky: 24. Hanták (Dvořák), 56. Miškář (Zajan), 58. Hanták (Pilař) – 5. Chrtek (Dlouhý), 8. Veselý (Bělohorský), 36. Psota (Hrabík), 63. Hrabík (Psota, Kolmann). Rozhodčí: Vyštejn, Folk – Votrubec, Śevic. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 220. Střely na branku: 34:38.

Komentář

Od začátku zápasu bylo vidět, že hosté už mají za sebou v přípravě o jeden zápas více a na branku Milana Kloučka se valil jeden útok za druhým. Postupně jej prověřili Bělohorský a Kollman, a v páté minutě jej překonal z dorážky Chrtek. Benátky tak využily hned první přesilovou hru v zápase.

Za další tři minuty už to bylo o dvě branky, když Bělohorský od zadního mantinelu našel najíždějícího Veselého a ten překonal Kloučka podruhé. Od 12. minuty si zahráli přesilovku i domácí, jedinou větší šanci Komárka však brankář Stezka zlikvidoval. Úspěšné nebyly ani další pokusy domácích. Střela Smetany postrádala razanci a Pilař netrefil přihrávku ideálně.

Litoměřičtí se dočkali gólu až ve druhé části zápasu, když se v 25. minutě prosadil střelou z kruhu pro vhazování Filip Hanták. Vzápětí dostali ještě šanci k vyrovnání při přesilové hře, ale Komárek trefil jen tyčku a Kulda z dorážky minul. Fanoušky mohlo každopádně těšit, že se hra obou týmů začala vyrovnávat.

Ke smůle domácího týmu však podával výborný výkon brankář Stezka, který pochytal pokusy Janduse i Šestáka. A tak potřetí udeřilo z hokejek bílomodrých hráčů - Psota se vrátil z trestné lavice, nabruslil si mezi kruhy a zvýšil na 3:1 pro hosty.

Do třetí části vlétli aktivněji hráči Benátek a domácí gólman Klouček musel vytáhnout skvělý zákrok proti najíždějícímu Průžkovi. V 47. minutě už sice puk skončil za jeho zády, ale rozhodčí jej neuznali pro úmyslné kopnutí. Pak divákům zpestřila zápas ještě pěstní bitka mezi domácím Kuldou a Maierem.

Bitka evidentně více nabudila domácí. V 56. minutě Stezka vyrazil střelu Zajana jen před Miškáře a pro toho už nebyl problém zakončit. A za dalších 87 vteřin bylo vyrovnáno! Pilař z levé strany objel branku hostí a naservíroval puk pohotově zakončujícímu Hantákovi.

Hned na úvod prodloužení se do velké šance dostal Vojtěch Komárek, ovšem do jeho střely z bekhendu se obětavě položil hostující Petr Kolmann. A když Stezka poté vyrazil střelu Janduse, udeřili z protiútoku Benátky. Blafákem v 63. minutě rozhodl Hrabík.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice

Bohužel jsme nezachytili začátek zápasu a první třetinu jsme byli výkonem bůhví kde. Druhá třetina byla z naší strany o hodně lepší, ale dostali jsme hloupý třetí gól a byli jsme opět ve dvoubrankové ztrátě. Třetí třetina byla výkonem nejlepší a podařilo se nám i vyrovnat skóre. V prodloužení jsme byli aktivnější než soupeř, ale udělali jsme opět chybu, kterou soupeř potrestal. Jinak to bylo klasicky přípravné utkání. Dvě poměrně mladá mužstva, hra nahoru dolu, bylo to rychlé a byla spousta chyb na obou stranách. Myslím si, že čím více toho odehrajeme, tím bude lepší výkon.

Jiří Kudrna - HC Benátky nad Jizerou

Měli jsme výborný vstup do utkání. Hráli jsme hodně aktivně a byli jsme silní na puku. Dostali jsme se do dvougólového vedení, ale ve druhé třetině nás přibrzdila vyloučení. Myslím si, že to byl pro oba celky dobrý zápas. Jsme strašně rádi, že jsme tento zápas dotáhli do vítězného konce. Pro mladé hráče to bude povzbuzení do další přípravy. Naši kluci zaslouží od trenérů pochvalu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.