15. 8. 2017 | Věra Novotná

Benátky si hladce poradily s Ústím a slaví!

přát., úterý 15. 8. 2017
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL

Přípravný zápas proti Ústí nad Labem vyšel svěřencům trenéra Kudrny na výbornou. Díky brankám Matouše Bělohorského a Jaroslava Vlacha z první třetiny a dalším dvěma zásahům v dějství prostředním, vykročili tou správnou bruslí za prvním vítězstvím v základní hrací době. Hokejisté Ústí nad Labem dlouho hledali recept na vynikajícího Aleše Stezku v brance a dokázali jej překonat v samém závěru hned dvakrát. Na vítězství to ale nestačilo. Po vynikajícím týmovém výkonu zvítězili hokejisté Benátek 6:2.

Benátky n.J.: Stezka (Kořenář) – Kolmann, Husa, Bednář, Havlín, Maier, Tržický – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – Psota, Veselý, Špaček – Hrabík, Vlach, Teplý – Bělohorský, Bittner, Průžek.
Ústí n.L.: J. Dlouhý (Soukup) – Husák, Bernad, Brož, Vágner, Vaněk, Hes, Zdvořáček, Hucek – Macek, Roubík, Melka – Sladkovský, Vrdlovec, Navarra – Dufek, Volf, Severa – Uhlík, Musliu, Planý.
Branky a nahrávky: 3. Bělohorský (Teplý), 14. Vlach (Psota), 25. Psota (Veselý), 33. Hrníčko (A. Dlouhý, Bednář), 43. Bělohorský (Bittner, Průžek), 58. Špaček (Psota) – 57. Dufek, 58. Melka (Roubík). Rozhodčí: Veselý – Jecelín, Kovačík. Vyloučení: 8:5, navíc Vágner (UNL) 5+do konce utkání, Maier (BEN) 5+do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:0, 5:0, 5:1, 6:1, 6:2.

Komentář

Úvodní hvizd poslal do první šance hostující hokejisty, ale ani jedna z jejich šancí neskončila větším ohrožením brankáře Stezky v brance Benátek. Na druhé straně však ve třetí minutě poprvé uspěl Matouš Bělohorský, jenž trefil z bezprostřední blízkosti prázdnou část Dlouhého branky. Ústečtí mohli vyrovnat zásluhou samostatného úniku, ale Adam Dlouhý zatáhl za záchrannou brzdu a poslal domácí do čtyř. V přesilové hře si hosté mnoho šancí nevytvořili, jedinou nebezpečnou akcí byla střela Bernada, kterou však Stezka viděl.

Benátečtí byli následně aktivnějšími na ledě, avšak i Ústečtí dokázali zahrozit. Nejnebezpečnější byla akce dvojice Volf – Severa. První jmenovaný vypálil, Severa dorážel, avšak Stezka uhájil brankovou čáru a zasedl puk. Skóre se znovu měnilo ve 14. minutě a byl u toho znovu navrátilec benáteckých barev Matěj Psota, který našel přihrávkou Jaroslava Vlacha, jenž poslal puk k bližší tyči, kam se Dlouhý nestihl přesunout. Lvi dohrávali poslední minuty spíše ve svém obranném pásmu, ale jednu velkou šanci ještě přece jen měli. Na Roubíka zívala prázdná klec Benáteckých, avšak ke kýženému výsledku jeho střela nevedla.

Jak první třetina skončila, tak začala ta druhá. Benátečtí neslevili ze svého rychlostního stupně a dále tlačili soupeře před jeho vlastní brankoviště. Ústečtí se sice před Stezku podívali, ale ohrozit jej stále nedokázali. Neuspěl ani Macek v samostatném úniku, ani Melka střelou z prostoru mezi kruhy. Následně se projevilo známé hokejové pořekadlo „nedáš-dostaneš“. Za obranu se dostal Matěj Psota a chladnokrevně zakončil do horní poloviny Dlouhého branky. Že se hra fair-play neztrácí ani v přípravě, předvedli domácí odvoláním faulu, po němž tak Ústečtí pokračovali v přesilové hře, kterou ale nedokázali využít.

Už na 4:0 zvyšoval Dominik Hrníčko, jenž ve 33. minutě našel mezeru mezi betony ústeckého gólmana. Následovaly tři šance na straně druhé, avšak ani jeden z dvojice Husák-Bernad nedokázali se skóre pohnout. Do třetí třetiny si tak domácí nesli slibný náskok.

Aktivnější v poslední části byli hostující hráči, kteří nechtěli nechat svíti nulu na svém kontě, proti střele Vrdlovce ale stál připravený Stezka. Na druhé straně zkusil navýšit vedení domácích Vlach, ale střelou z pokleku neuspěl. Mrzet ho to však nemuselo, neboť na 5:0 zvyšoval Matouš Bělohorský, který využil několika kombinačních přihrávek a překonal Dlouhého, jenž již nemohl zasáhnout.

Smazat nulu na kontě hostí mohl znovu Vrdlovec, který ale nedosáhl na dorážku do odkryté branky. Ani po této akci hosté nesložili zbraně, avšak dostat se do zakončení jim nebylo souzeno. Co propustila obrana, pochytal Stezka. Závěrečné minuty ozdobila i bitka Maiera s Vágnerem , při níž oba ukázali své boxerské umění. Ústí v posledních pěti minutách vytvořilo obrovský tlak a Stezka poprvé kapituloval. Trefil se Jan Dufek po samostatné akci. Okamžitou odpovědí byl ale gól Daniela Špačka. Ani to ale nebyl poslední zásah zápasu. Mezi střelce se přidal také Antonín Melka, který střelou zpoza obránce Havlína korigoval výsledek na 2:6 z pohledu hostí.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Myslím si, že jsme dnes odehráli perfektní zápas. Musím říct, že jsme byli silní na puku, dobře nám jezdily nohy a dělali jsme věci, které jsme si řekli, že budeme dělat, dařilo se nám také v koncovce a s dnešním zápasem jsme spokojení. Samozřejmě nás trošku mrzí v závěru inkasované dva góly, ale přes to všechno myslím, že zápas byl z naší strany dobře odehraný. Z každého zápasu si chceme odnést zkušenosti a i z dnešního závěru si můžeme vzít ponaučení, že není radno nic podceňovat, i když je pár minut do konce. Ale jak jsem řekl, pozitiva dnes převládají.“

Tomáš Mareš (Ústí nad Labem): Předvedli jsme tu jednu velkou ostudu. Domácí nás přehráli úplně ve všem, hlavně v bojovnosti, což nechápeme. Když to řeknu špatně, ještě jsme byli biti. Polovina našeho týmu hraje o pár míst v kádru a někteří hráči ani nezabojují. Budeme z toho muset vyvodit nějaké důsledky.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.