19. 8. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí slaví první výhru proti EV Landshut

přát., sobota 19. 8. 2017
Landshut - Benátky n.J. LND - BEN
Hokejisté kolem trenéra Kudrny zvládli úvodní duel v salzburgské Red Bull aréně, v níž poměřili síly s německým týmem EV Landshut. Skóre otevíral pět minut před koncem první dvacetiminutovky Daniel Špaček, na nějž navázal v prostředním dějství Ladislav Bittner. Soupeř sice dokázal snížit, ale byla to jediná střela, kterou za svá záda Kořenář pustil. Za Středočechy se trefili i Adam Dlouhý a Matěj Psota a Benátečtí tak slaví výhru v poměru 4:1. Dnes je čeká druhý zápas turnaje, v němž se postaví proti EVZ Academy…
Landshut: Englbrecht - Meier, Krogh, Heiss, Gröger, Kuhn, Schadewaldt, Baumgartner – Hofbauer, Retzer, Gross – Fischhaber, Ehl, Sedlar – L: Abstreiter, Zitterbart, Franz – P. Abstreiter, Foster, Reiter.
Benátky n.J.: Kořenář – Kolmann, Husa, Bednář, Havlín, Maier, Tržický – Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – Psota, Veselý, Špaček – Jeník, Hrabík, Teplý – Bělohorský, Bittner, Průžek.
Branky a nahrávky: 37. Reiter (Hofbauer, Fischhaber) - 15. Špaček (Psota, Husa), 32. Bittner (Havlín, Bělohorský), 43. Dlouhý (Hrníčko), 50. Psota (Špaček, Tržický). Rozhodčí: Kainbergerová, Kellner - Oberhuber, Seewald. Vyloučení: 9:7, navíc Sedlar (LND) 10 minut OT, Krogh (LND) 10 minut OT, Reiter (LND) 5 minut a do konce zápasu - Havlín (BEN) 5 minut a do konce zápasu. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 18:36. Průběh utkání: .

Komentář

Nepříliš početné publikum, které si našlo cestu na zápas, si na úvodní branku duelu muselo počkat do poslední pětiminutovky první třetiny, ačkoliv středočeští hokejisté měli spoustu střeleckých pokusů. Psota sice ještě brankáře Landshutu neprostřelil, avšak v mezikruží již číhal na odražený puk Daniel Špaček a poslal jej přesně do horní poloviny branky německého celku. Jeho protějšek, Josef Kořenář, se v první třetině příliš nezapotil, likvidoval pouze šest střel soupeře.

Rovněž prostřední dějství nepřineslo dlouho změnu skóre. Ve 32. minutě však parta trenéra Kudrny zvýšila svůj náskok po střele Havlína od modré čáry, kterou Ladislav Bittner tečoval mimo dosah gólmana Landshutu. Německý tým se ale ještě ve druhé třetině dostal na dostřel, a to po střele Stefana Reitera, jenž dokázal využít převahu dvou mužů na ledě.

Benátečtí si však nechtěli nechat úvodní výhru sebrat a udeřili znovu hned z kraje poslední dvacetiminutovky. V předbrankovém prostoru se znovu ujala teč, tentokráte z hole Adama Dlouhého, který sáhl do střely Dominika Hrníčka. O sedm minut později navýšil skóre na 4:1 pro Benátky Matěj Psota, jenž tak potvrdil dominanci Benáteckých v těsné blízkosti německého gólmana.

Ohlasy trenérů

Axel Kammerer (Landshut): Na úvod turnaje to byl dobrý zápas s lepším koncem pro soupeře, který hrál velmi dobře.

Jiří Kudrna (Benátky nad Jizerou): Utkání se zahraničními soupeři jsou hodně o bruslení. Tyto týmy se snaží hrát fyzický hokej. Myslím si, že první třetina byla z naší strany dobrá, avšak měli jsme více zakončovat. Naopak ve druhé třetině byla hra hodně rozkouskovaná, zápas ztratil tempo a utkání tak nemělo spád. Zato v závěrečné třetině jsme za to vzali, hodně jsme stříleli a daleko častěji jsme byli v soupeřově pásmu a i díky tomu dovedli zápas do vítězného konce.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.