31. 8. 2017 | Zdeněk Kamínek ml.

Patrik Maier opět proti Slovanu jako bitkař: Je to součást taktiky

Ústí nad Labem - Patrik Maier se v zápase s Ústím nad Labem postaral o zábavnou vsuvku pro diváky, když po třetí inkasované brance se popral s Ladislavem Gengelem. Dvacetiletý rodák z Bratislavy hájící barvy Benátek nad Jizerou z pěstního souboje vzešel vítězně, oba hráči vyfasovali za hrubost dvojitý menší trest. Svěřenci Jiřího Kudrny a Antonína Nečase na severu Čech padli poměrem 2:4, první gól vsítili ale právě až při vyloučení Patrika Maiera, který uznal, že i bitka je součást taktiky.

„Myslím si, že jsme odehráli celkem slušné střetnutí, ale bohužel jsme nevyhráli. Soupeř byl lepší a bylo vidět, že hrál doma. Doplatili jsme i na vlastní nedisciplinovanost, navíc jsme v utkání nevyužili dvojnásobnou početní výhodu. Na přesilových hrách musíme zapracovat,“ nechal se slyšet Patrik Maier, jenž ve třicáté třetí minutě po třetí inkasované brance změřil síly v bitce s Ladislavem Gengelem.

„Po závaru před bránou hráč soupeře shodil rukavice, neváhal jsem a shodil je také. K hokeji to patří, dokud se to nezakáže, je to součást zápasu. Trenéři v kabině to berou, je to způsob mojí práce. Podle mého názoru to našemu celku neuškodilo, naopak nás to nakoplo a přibližně po dvou minutách jsme snížili na rozdíl dvou gólů. Je to i součást taktiky,“ pokračoval bitkař, který z pěstního souboje vzešel vítězně.

Dvacetiletý zadák nastupuje v přípravě pravidelně s o den mladším Tomášem Tržickým. „Myslím, že jsme si sedli a spolupráce je dobrá. Všechny obrany jsou ale vyrovnané. V Benátkách nad Jizerou jsem podepsal roční smlouvu, do středočeského klubu jsem přestoupil. České angažmá je pro mě další a lepší krok. Má to nějaký význam pro můj vývoj,“ pochvaloval si podmínky Patrik Maier.

„WSM Ligu jsem dosud tolik nesledoval, ale věděl jsem o tom, že soutěž má úroveň a více hráčů z WSM Ligy chodí následně do slovenské extraligy, kde jsou platní. Byl jsem předtím dva roky v Kanadě a být bez rodiny jsem zvyklý. Nyní to nemám domů nijak extra daleko, a když můžu a máme volno, tak domů jezdím,“ dodal.

„Máme mladý tým, chceme překvapit a zapracovat do kádru mladé hráče. V soutěžní tabulce se budeme chtít umístit co nejvýše. Jako motivaci beru možnost probojovat se do kádru Liberce a doufám, že to tak i dopadne,“ okomentoval ambice svého celku hokejista s číslem dvanáct na zádech, jenž v letošní přípravě za deset utkání nastřádal dvě branky a jednu asistenci.

„Bilance kanadských bodů by mohla být lepší, ale jsem spokojen. Již nyní mám více bodů než za celou minulou sezónu. Jsem spíše defenzivní bek, ale začínám se zapojovat více i do ofenzivy,“ řekl závěrem Maier.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.