13. 10. 2017 | Věra Novotná

Proti Slavii to v přípravě nevycházelo, uspějí Benátečtí tentokrát?

Na partu trenéra Kudrny čeká další soupeř, s nímž se již potkali před mistrovskými zápasy. V sobotu 14. října zamíří Benátky do Edenu, který je domovem celku HC Slavia Praha. Oba týmy od sebe dělí jeden bod, o nějž je Slavia právě za Benátkami. Minulé kolo odjeli Pražané bojovat o body do Litoměřic, kde třikrát vedli, ale nakonec padli 4:5 v prodloužení.

Sledujte závěr první čtvrtiny sezony prostřednictvím serveru onlajny.com. Úvodní hvizd zazní v 17:30.

Jak se změnila Slavia Praha oproti minulé sezoně?

Vše o minulé sezoně Slavie Praha jsme vám přinesli v preview k prvnímu přípravnému zápasu, které naleznete zde.

V brance Slavie se nezměnilo od minulé sezony vůbec nic. Sešívaní udrželi skvělého Dominika Frodla, kterému zdatně sekunduje i jeho parťák Patrik Polívka.

V řadách před maskovanými muži ale k několika změnám došlo. Slavističtí fanoušci se museli rozloučit hned se třemi obránci, kteří vloni zakončili sezonu v TOP5 mezi nejproduktivnějšími beky. Odešel Jan Pohl (21 bodů), jehož kroky zamířily do Znojma, Ronald Knot (15 bodů) a Martin Bača (5 bodů). Do Edenu se naopak vrací Jiří Drtina a Pražané tak mezi sebe s radostí přivítali muže, jen byl také u slavistického titulu z roku 2008. Prozatím si tento dvaatřicetiletý hokejista vede skvěle, ovládl totiž téměř všechny týmové statistiky. Slavistický dres poprvé oblékne Jaroslav Kasík, jenž minulý ročník strávil v Ústí nad Labem, kde si připsal 20 bodů (3+17). Třetím do party nových tváří je Jindřich Barák, jemuž byly v minulém ročníku domovem Litoměřice, kde přispěl 15 body (4+11).

Také v ofenzivě se fanoušci Pražanů mohou těšit na nováčky ve slavistickém dresu. Z Prostějova se do Prahy přesunul Lukáš Krejčík, jehož jméno figurovalo po skončení základní části na 9. místě tabulky produktivity (40 bodů). Další posilou je Zdeněk Doležal, jenž je ale nyní zapsán na marodce pražského celku. Kromě těchto hokejistů se bude v Edenu prohánět i David Šafránek, jenž vloni zakončil sezonu jako nejproduktivnější hráč svého celku (31 bodů). Na střídané starty přichází do Edenu devatenáctiletý Tomáš Vracovský z Plzně.

Statistické okénko

Slavia Praha patří ke třem týmům, kde aktuálně vede tabulku produktivity obránce. Kromě Jiřího Drtiny se beci drží na prvním místě také v Prostějově (Marek Drtina) a v Karlových Varech (Matic Podlipnik).

Nejvíce střídání za zápas zvládne obranné duo Drtina – Novák (32 střídání), které stráví při jednom střídání na ledě 44 sekund. Do osobních soubojů se nejvíce hrne Martin Šagát, jenž rozdal ve 12 zápasech 21 hitů. Jméno Jiřího Drtiny najdeme také ve statistice zablokovaných střel. Právě on nejčastěji maří pokusy soupeřů na ohrožení slavistické branky.

Na straně Benátek se nejčastěji vrhá do střel Tomáš Havlín, který se v deseti zápasech zastavil 27 střel soupeřů. Jméno Tomáše Havlína najdeme na prvním místě i při pohledu na průměrný čas strávený na ledě (24:37) a spolu s Dominikem Hrníčkem je také nejčastěji střílejícím hráčem na branku soupeře.

Slavia se zatím nachází v záporných číslech

Z celkových dvanácti odehraných kol mají Pražané zápornou bilanci skládající se z pěti výher, šesti porážek a jedné porážky v prodloužení.

Vše odstartovalo povedené utkání proti Havířovu, kterému Slavia nadělila před domácím publikem 5 branek a celkově zvítězila 5:1. Poté ale stejným výsledkem padla v Českých Budějovicích a nedařilo se ani doma proti Prostějovu, kde se Pražané neprosadili (0:3). Tři body přidala Slavia na své konto po zápase v Kadani, odkud odjela s výhrou 6:3, avšak v zápase s Frýdkem-Místkem na toto vítězství navázat nedokázala (0:2). Chuť si Pražané spravili na ledě Vsetína, kde opět brali plný počet bodů za výhru 5:2. Ani tentokrát ale nezačala vítězná šňůra. Porážky přišly jak od Karlových Varů (1:5), tak od Kladna (0:2). Další vítězství se zrodilo proti Přerovu (2:0) a blízko k bodům byla Slavia i na ledě Litoměřic, odkud ale odvezla jediný bod za prohru 3:4 po prodloužení.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha 5:4pp (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Jandus (Kusý, Bílek), 26. J. Veselý (Kusý, Bílek), 52. Bílek (J. Veselý, Smetana), 63. Kusý (Pavlas, Kodýtek) – 4. Nedvídek (Kopta), 15. J. Novák (Kopta), 46. M. Kadlec (Šagát).

Sestava Slavie Praha: Frodl – J. Drtina, J. Novák, Kasík, J. Holý, Ryzák, Kolařík – Vracovský, Nedvídek, Kopta – L. Krejčík, Šafránek, Kubica – M. Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Krliš, Furch, Šteiner.

HC Stadion Litoměřice vs. HC Benátky nad Jizerou 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. M. Chalupa (Kvasnička, Kodýtek) – 24. Havlín (J. Vlach, Z. Král), 34. A. Dlouhý (Hrníčko, Husa), 57. Kolmann (Husa, Z. Král).

Sestava Benátek: Kořenář – Husa, Kolmann, Havlín, Šmíd, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, J. Vlach – Wiencek, R. Veselý, Teplý.

Poslední vzájemný zápas – 8. srpna

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Hrníčko (Dlouhý, Kunst), 13. Dlouhý (Průžek, Nezbeda) – 7. Krejčík (Kubica), 26. Krliš (Walter), 43. Šafránek.

Sestava Benátek: Hosnedl (Žajdlík) – Husa, Kunst, Jandejsek, Maier, Turský, Starosta – Hrníčko, Chrtek, Dlouhý – Špaček, Šír, Psota – Teplý, Bittner, Bělohorský – Průžek, Nezbeda, Wiencek.

Sestava Slavie Praha: Frodl (Vecka) – Holý, Růžička, Ryzák, Valík, Hejda, Walter – Krejčík, Šafránek, Kubica – Kopta, Nedvídek, Šmerha – Jankovský, Krliš, Tejral – Heldák, Furch, Procházka.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.