15. 10. 2017 | Věra Novotná

Jak si Benátečtí stojí po 1. čtvrtině? Vůbec ne špatně!

Benátečtí mají odehráno o jeden zápas méně v důsledku odloženého utkání se Vsetínem. I tak mohou být ale spokojení s mnohými statistikami po 13. kolech, která uzavřela první čtvrtinu ročníku 2017/2018. Pojďme se na řeč statistických čísel podívat trochu blíže!

Benátečtí jsou nejtrestanějším týmem, oslabení si ale hlídají!

Po 12 odehraných zápasech se Benátky pohybují na 11. místě se 17 body a skóre 30:37. Více gólů střílí Středočeši na domácím ledě (17), kde jich také od soupeřů méně dostávají (14). U řeky Jizery zůstalo celkem 9 bodů. Co se venkovních kluzišť týká, tak tam mají Benátečtí gólovou bilanci 13:23. Celkově přivezli od soupeřů 8 bodů.

Ve statistikách mapující přesilové hry, se prozatím Benátky drží v horní polovině tabulky. Celkově jsme doteď využili 23,73% našich početních výhod, což nás řadí na 2. místo. V 59 přesilovkách jsme dokázali nastřílet 14 branek. Jsme jednoznačně nejtrestanějším týmem (334 TM), a proto také odehrajeme nejvíce oslabení z celé ligy. V procentuálním vyjádření ubráníme 85,54%, což nás řadí na 5. příčku. Na svém účtu máme 102 dvouminutových prohřešků, dva pětiminutové tresty, pět desetiminutových provinění a tři vyloučení do konce zápasu. Nejtrestanější dvojicí tvoří Adam Jandejsek (39 TM) a Patrik Maier (38 TM). Průměrně uštědříme soupeřům 13,75 hitu na zápas, nejvíce jich prozatím obstaral Patrik Maier - 15, a zablokujeme v průměru 16,33 střel. Nejaktivnějšími hráči našeho týmu je v tomto směru Tomáš Havlín a Patrik Maier (27 zablokovaných pokusů soupeře).

Kořenář kraluje brankářům, Král se drží čela tabulky

Prvním benáteckým hokejistou v tabulce ligové produktivity je Zdeněk Král (na snímku), který v 11 zápasech nasbíral 13 bodů (4+9) a momentálně se pohybuje na sedmé příčce s mankem čtyř bodů na nejproduktivnějšího Matice Podlipnika z Karlových Varů. Král je, s 9 asistencemi, také šestým nejlepším nahrávačem ligy, kde se drží na dostřel čelu tabulky.

Mezi nejlepší benátecké útočníky patří i Matěj Psota se sedmi body (3+4) a hned trojice dalších hráčů, kteří mají shodně 6 bodů. Jsou to Ladislav Bittner, Ondřej Chrtek a Dominik Hrníčko.

Ani mezi obránci není situace jednoznačná. O první místo se přetahují Petr Kolmann a Tomáš Havlín se sedmi body, přičemž Kolmann vstřelil všech svých 5 branek v přesilové hře. Třetím do party nejproduktivnějších obránců je poté Jakub Husa s pěti body na svém kontě.

Také benátecké brankářská stopa je velmi dobře viditelná. Josef Kořenář drží první příčku mezi maskovanými muži celé ligy! Jeho úspěšnost zákroků je 95,31% a k tomu navíc přidal i jedno čisté konto v zápase s Českými Budějovicemi.

Pokud se podíváme na strávený čas na ledě, tak celkově nejvytěžovanějším hráčem je obránce Jakub Husa, který doposud strávil na hrací ploše 250:37 minut. V rámci průměru na zápas všechny předskočil Filip Pyrochta, který proti Slavii strávil na ledě 26:35 minuty. Nejvíce střídání za jeden zápas zvládne Petr Kolmann (31 střídání), za útočníky poté Adam Dlouhý (27 střídání). V průměru na jeden odehraný duel trvá jedno střídání Tomáše Havlína 49 sekund, Petr Kolmann odchází na střídačku o čtyři sekundy dříve. Filip Pyrochta si proti Slavii protáhl střídání na 57 vteřin.

Kolmann připsal hattrick, Kořenář slavil nulu

Pojďme se podívat na důležité zápasy první čtvrtiny. Poprvé se více slavilo ve 2. kole, v němž Benátky hostily na domácím ledě Havířov! Středočeši brali sice jenom 2 body v prodloužení, ale v kabině se přesto slavilo! Petr Kolmann si totiž připsal hattrick. Druhé kolo bylo důležité i pro Zdeňka Krále, jenž zde proměnil svůj nájezd, který se ukázal jako rozhodující. Následně Král bodoval v dalších šesti duelech a postupně se šplhal do čela benátecké produktivity. Další velká oslava přišla ve 4. kole, kdy Benátečtí zaskočili favorizované České Budějovice, které nedokázaly najít recept na Josefa Kořenáře, jenž tak slavil první čisté konto. Od sedmého do desátého kola to sice výsledkově nebylo úplně růžové, ale zatím se Benátečtí drží tam, kde chtějí! V bodovém dosahu play-off.

Hoši, jen tak dál!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!