9. 11. 2017 | Věra Novotná

Bojovník o Sympaťáka WSM ligy Petr Kolmann: Manželka už hlasovala, kluci v kabině zatím nic neříkali

V Benátkách se, s výjimkou sezony 2015/2016, pohybuje nyní devětadvacetiletý obránce od roku 2008. V aktuálním ročníku patří Petr Kolmann k nejstarším hokejistům v benátecké kabině a jeho úlohou je tedy i pomoc mladým hráčům. Po Honzovi Plodkovi a Václavu Kočím je teď Kolmann také benáteckým zástupcem ve třetím ročníku ankety o největšího sympaťáka WSM ligy. Hlasovat pro něj můžete na facebookových stránkách.

Naše redakce držela svou nominaci v tajnosti. Byli jsme tedy zvědaví, jak se Petr o své nominaci dozvěděl. „Jednou v autobuse, když jsme jeli na zápas, tak mi to tam někdo říkal,“ prozradil a zároveň přiznal, že nominaci nečekal „Co na to říct (smích). Byl jsem překvapený. V Benátkách jsem ale nyní služebně nejstarší, tak jsem byl vybrán asi kvůli tomu,“ spekuloval o důvodech. O vlastnostech, jakými by se měl Sympaťák WSM ligy pyšnit, ale nepřemýšlel.

Pokud už jsme tedy u soutěžení, nemohli jsme se nezeptat na Petrovu soutěživost. “Ano, určitě jsem. To bych jinak nedělal sport,“ odpověděl bez váhání. „Vždycky se v kabině o něco vsadíme, ale nijak extra se nesázím,“ dodal. Jasno měl také o případném náhradním kandidátovi. Vybral bych Daniela Špačka, určitě. Je s ním legrace a je taková správná, sympatická svině (smích).“

Proč tedy hlasovat zrovna pro Petra? „To musí vědět ti fanoušci, kteří budou hlasovat,“ řekl.

V aktuální sezoně je Petr zastupujícím kapitánem v benátecké kabině. Mnohokrát jsme ho na střídačce ale křičet neslyšeli. Pokud je ale potřeba, umí to. „Tak pokud jsem byl na zápase v Benátkách, zatím jsem jich moc neodehrál, tak nebylo potřeba. Kluci, kteří mě znají, tak vědí, že se snažím mladým klukům pomoci. Myslím si, že pokud na ně někdo bude řvát, tak jim to nepomůže. Na druhou stranu, kdyby bylo potřeba, tak bych dokázal někoho seřvat,“ připustil.

Co se týče fóbií, zařadil mezi ně Petr tu nejdůležitější stránku života. „Jak v osobním, tak v hokejovém životě to bude zdraví. To je jedna z nejdůležitějších věcí, zůstat zdravý. Největší radost mi naopak již dlouhou dobu přináší rodinný život a pohoda doma.“ Když už jsme u té domácí pohody a klidu, rodina už své hlasy rozdala? Manželka říkala, že ano. S rodiči jsem o tom ještě nemluvil, takže u ostatních nevím,“ přiznal a dodal, že ani v kabině se spoluhráči zatím hlasováním nezabývali.

A jaký je Petrův osobní tip na vítěze letošního třetího ročníku? „Nekoukal jsem, kdo je nominovaný, ale myslím si, že to vyhraje někdo z Budějovic nebo Karlových Varů, kde je ta fanouškovská základna trošku větší než u nás.“

Jedním z členů benátecké kabiny, který Petra zná již dlouhou řádku let, je Jiří Stejskal. „Petr je super kluk, nejen tím, jak v šatně působí na tým. Já ho znám osobně dlouho. Známe se z angažmá v Jablonci, kdy jsem po sezoně odcházel do Kadaně a Petr nakouknul do chlapského hokeje 2. národní a poté šel do juniorky Liberce,“ zavzpomínal Stejskal, jenž potvrdil, že nyní Petr v šatně především pomáhá mladým. Myslím si, že je to jasná volba. Poradí v šatně mladým klukům, ale dokáže i seřvat a zjednat si respekt.“

Cena pro Sympaťáka WSM ligy by byla pro Petra určitě potěšením, dle Stejskala by si ale devětadvacetiletý obránce zasloužil i jinou cenu. „Petr by si zasloužil také cenu za oddanost hokeji, protože strašně dlouho marodil s kolenem a měl s ním velké problémy. Dokázal se vrátit, a vrátil se ve výborné formě. Začal v Benátkách a teď už to i vypadá, že je z něj stabilní člen Bílých Tygrů. Takovou cenu by si jednoznačně zasloužil,“ uzavřel Stejskal.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.