15. 11. 2017 | Věra Novotná

Po reprezentační pauze přivítají Benátky Přerov

Reprezentační zápasy jsou za námi a to znamená jediné! WSM liga je zpět a do akce tak znovu půjdou i hráči Benátek nad Jizerou. Partu kolem trenéra Kudrny čeká soupeř, který se momentálně nachází na 5. příčce tabulky WSM ligy - HC ZUBR Přerov. Oba týmy před reprezentační pauzou uspěly, kdo na toto vítězství naváže? To se dozvíte ve čtvrtek 16. listopadu. Zápas začíná v 17:30 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím serveru onlajny.com. Vaše hlasivky ale budou potřeba na stadionu!

Výsledky jako na houpačce, Zubři se ale drží čela tabulky

Osm bodů, přesně tolik dělí hokejisty Přerova od nejvyšší příčky tabulky v letošním ročníku WSM ligy. Po prvním vzájemném duelu s Benátkami ale nic nenasvědčovalo tomu, že se Zubři budou nacházet tak vysoko. Před vlastními fanoušky sice hráče Benátek přehráli 2:1 na nájezdy, avšak následné čtyři duely přinesly do tabulky pouze jediný bod. Kotouč do branky nedokázali Zubři dostat v souboji s Litoměřicemi (0:2), ani na ledě Slavie (0:2). Také v následném domácím duelu s Havířovem neslavili, Azet odvezl dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Nula na přerovském kontě svítila i po šedesáti minutách v Českých Budějovicích, odkud odjížděli Přerovští s prohrou 0:3.

Následně Zubři najeli na lepší vlnu, která je donesla ke třem bodům jak v utkání proti Prostějovu (2:1), tak v zápase s Kadaní (2:1). Na tyto výhry se nepovedlo Přerovu navázat v zápase s Frýdkem-Místkem, kde padl 1:3. Poté už výhra střídala porážku. Tři body si Zubři připsali proti Vsetínu (2:1), Ústí nad Labem (3:1) a také v posledním zápase proti Kladnu (4:3). Ztratili v Třebíči (1:3) a v Karlových Varech (2:4).

Poslední zápas týmu HC ZUBR Přerov

HC ZUBR Přerov vs. Rytíři Kladno 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Šlahař (Goiš, Malina), 39. Procházka (Pala, Berger), 51. M. Kratochvíl (Dvořák, Zbořil), 60. Goiš (Šlahař, Sýkora) – 7. Redlich (Kružík), 19. Kružík (Redlich), 31. Pekr (Štindl, Přikryl).

Sestava Přerova: Šimboch – Malina, Chmelíř, Novotný, Čáp, Pala, Zbořil – Goiš, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Berger – Plášek, Dvořák, M. Kratochvíl – Gago, Václavek, Navrátil.

Statistické okénko

Hokejistům Přerova se daří více na vlastním ledě, než na kluzištích soupeře. Před domácím publikem zvládli hned sedm z dvanácti duelů a přidali do tabulky 24 bodů. Devětkrát odjeli bojovat ven, celkem přivezli 11 bodů.

Z doposud odehraných 21 zápasů zvítězili Přerovští jedenáctkrát. Všech jedenáct výher se zrodilo, pokud Zubři dokázali vstřelit úvodní branku zápasu jako první.

Poslední vzájemné utkání – 4. října

HC ZUBR Přerov vs. HC Benátky nad Jizerou 2:1sn (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 12. M. Novotný (Šlahař), rozh. náj. Pala – 31. Bittner (Havlín, Psota).

Sestava Přerova: Šimboch – O. Horák, Malina, M. Novotný, Valenta, Zbořil, Pala (A) – Plášek (A), T. Sýkora (C), M. Kratochvíl – Milan Procházka, Pšurný, Fořt – Koblar, Berger, F. Dvořák – Goiš, Šlahař, Navrátil.

Sestava Benátek: Kořenář – Tržický, Kunst, Maier (A), Jan Bednář, Havlín, Jandejsek – A. Dlouhý (A), Chrtek, Hrníčko – Jeník, Bittner (C), Psota – Teplý, Z. Král, Hrabík – Wiencek, Nezbeda, Průžek.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

SK Trhači Kadaň vs. HC Benátky nad Jizerou 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Kůs (Chrpa), 51. Hejcman (Buchtela) – 9. Psota, 40. J. Mikyska (A. Dlouhý, R. Veselý), 53. D. Špaček (Chrtek, Hrabík), 60. Kuťák.

Sestava Benátek: Kořenář – Kunst, Pyrochta, Maier (A), Plutnar, Jandejsek, Mirochnnikov – R. Veselý, J. Mikyska, A. Dlouhý (A) – D. Špaček (C), Chrtek, Hrabík – Kuťák, Bittner, Psota – Průžek, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!