17. 11. 2017 | Věra Novotná

Blíží se odveta na ledě Frýdku-Místku, vyrovnají Benátečtí vzájemnou sérii?

Po zápase s Přerovem odcházeli Benátečtí jako poražení. Za prohru 4:5 po samostatných nájezdech si do tabulky připsali bod. Nyní už ale vyhlíží 23.kolo, které jim do cesty postaví soupeře v podobě celku HC Frýdek-Místek. Rysové v minulém kole zaznamenali na chlup stejný výsledek jako Benátky a aktuálně se drží na 6. příčce mezi kluby s 34 body. Úvodní vzájemné utkání rozhodly pro Frýdek-Místek nájezdy, vrátí Benátečtí soupeři porážku a přidají tři body? Sledujte duel prostřednictvím tradiční textové reportáže. Úvodní buly bude vhozeno 18. listopadu v 17:00.

Rysům se v poslední době nedaří

Poprvé se tito soupeři utkali v rámci 10. kola u řeky Jizery, odkud Frýdek-Místek odvezl dva body za vítězství 3:2 v prodloužení. Následně zvládl i domácí zápas se Vsetínem, který těsně porazil 4:3. V Třebíči ale hráči s rysem na prsou nedokázali vstřelit branku a padli 0:4. V dalším duelu, tentokrát proti Ústí nad Labem, musely rozhodnout o druhém bodu nájezdy (6:5) a šedesát minut nestačilo ani v zápase s Karlovými Vary (1:0pp). Obě utkání ale nakonec Frýdeckomístečtí zvládli. To na kladenské půdě museli přijmout porážku 1:4, kterou si ale vzápětí vynahradili výhrou v zápase s Přerovem (3:1). Mezi 17. a 19. kolem se ale rysové k dalším bodům nedostali. Postupně podlehli Litoměřicím (4:6), Slavii (1:2) i Havířovu (1:3). Poté ale zaskočili České Budějovice, které obrali o tři body a slavili vítězství 3:1. Poslední dvě kola přinesla do tabulky 2 body. S porážkou 2:3 po prodloužení odjížděli rysové z Prostějova a na samostatné nájezdy prohráli s Kadaní (4:5).

Poslední zápas Frýdku-Místku

HC Frýdek-Místek vs. SK Trhači Kadaň 4:5sn (2:0, 1:1, 1:3 – 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Przybyla (Klimša, Christov), 15. Ovčačík (Harkabus), 30. Raška, 58. Bajtek (Harkabus, Osmík) – 40. Krejčiřík, 48. Hlava (Šesták, Dufek), 54. Kůs (Dufek, Trefný), 60. Trefný (Szathmáry).

Sestava Frýdku-Místku: Hamerlík – L. Kovář, Haman, Ovčačík (A), Zahradníček (A), Piegl, D. Stránský – Pechanec, Bajtek, Harkabus – Osmík, Kaukič, Przybyla – Klimša (C), Flok, Raška – Christov.

Posily se bodově ihned chytily

Martin Osmík a Tomáš Harkabus, to je duo, které opustilo kádr Karlových Varů a přišlo do Frýdku-Místku na časově omezené hostování. Po měsíci si je Energie může znovu povolat do svých služeb.

Jedenadvacetiletý forward Martin Osmík odehrál za Energii čtyři zápasy, bod si nepřipsal. Vypomohl také druholigovému Sokolovu, kde nasbíral pět bodů v šesti zápasech (5+0). Do svého nového působiště se uvedl nejlépe, jak mohl. Ihned si při svém prvním startu připsal gólovou nahrávku.

Stejné zastávky měl v dnešní sezoně také Tomáš Harkabus, avšak bodoval v rozdílných dresech, než jeho kolega. V Sokolově si ve třech duelech bod nepřipsal, za Energii se prezentoval jednou nahrávkou v šesti zápasech a za Frýdek-Místek má po svém prvním startu na kontě body dva (0+2).

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 7. října

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Frýdek-Místek 2:3pp (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 12. R. Veselý (Kolmann), 44. Bittner (Psota) – 15. Kvasnica (Pechanec, Ovčačík), 55. Ovčačík (Franek), 65. Mikulík (TS).

Sestava Benátek: Stezka – Husa, Kolmann, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, Teplý – Wiencek, R. Veselý, Bělohorský.

Sestava Frýdku-Místku: L. Daneček – Bartko, L. Kovář, Ovčačík, Zahradníček, D. Stránský, Piegl – Kvasnica, Pechanec, Bajtek – Kofroň, Mikulík, Christov – Franek, Klimša, J. Kalus – Flok, Kaukič.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou vs. HC ZUBR Přerov 4:5sn (2:2, 2:0, 0:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Hrabík (Vantuch), 19. Kunst (J. Mikyska, A. Dlouhý), 32. Kuťák (Kunst), 40. J. Mikyska – 8. Gago (Václavek, Navrátil), 14. Berger, 43. T. Sýkora (Chmelíř, Goiš), 48. M. Kratochvíl (Berger), rozh. náj. T. Sýkora.

Sestava Benátek: Stezka – Husa, Kunst, Plutnar, Maier, Pyrochta, Jan Bednář – Jeník, J. Mikyska, A. Dlouhý – Z. Král, Chrtek, D. Špaček – Vantuch, Bittner, Hrabík – Hrníčko, Kuťák, Psota.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!