21. 11. 2017 | Věra Novotná

Benátky poprvé v sezoně změří síly se Vsetínem

Ve středu 22. listopadu dojde poprvé na měření sil mezi Benátkami nad Jizerou a postupujícím z druhé ligy - týmem VHK Robe Vsetín. V případě hokejistů od Jizery půjde o důležité body, neboť v případě výhry se dotáhnou bodově právě na svého příštího soupeře. Poslední zápas Vsetín prohrál 5:6 na nájezdy proti Frýdku-Místku. Také Benátky by rády odčinily porážky. Kdo si v rámci 25. kola napraví reputaci, bude jasné po zápase, který startuje v 17:30. Vše podstatné přinese server onlajny.com.

Ze začátku skvělý start, pak útlum…

Úvodní dvě kola přinesla Vsetínu dva úspěšné domácí duely. Nejprve diváci na Lapači viděli vítězství 5:2 proti Ústí nad Labem a následně dohnali svůj tým ke dvěma bodům proti Karlovým Varům v prodloužení (3:2). Pak ale přišel útlum a šňůra sedmi nevyvedených duelů, z nichž Vsetínští posbírali pouhé tři body. Chuť si spravili v zápase s Kadaní, kterou porazili 2:1, ale na tuto výhru nedokázali navázat ani ve Frýdku-Místku (3:4), ani doma proti Třebíči (1:3). Proti Ústí si ale znovu zastříleli (7:2) a přidali body do tabulky. Karlovy Vary už se ale znovu zaskočit nenechaly a na domácím ledě uhájily tři body, Vsetín naproti tomu nevstřelil ani branku (0:3).

Následně přišly horší i lepší dny…V posledních pěti kolech hned třikrát svítila na tabuli skóre nula. Dvakrát na straně Vsetína, kdy nedokázali dát gól Havířovu (0:3) a Českým Budějovicím (0:8). V Kadani naopak nováček WSM ligy domácí vynuloval (3:0). Dva zápasy skončily na nájezdy. V duelu s Prostějovem se radovali Vsetínští (5:4sn), na ledě Frýdku-Místku to naopak ke dvěma bodům nedotáhli (5:6sn).

Poslední zápas týmu VHK ROBE Vsetín

HC Frýdek-Místek vs. VHK ROBE Vsetín 6:5sn (1:0, 1:3, 3:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Vávra (Protasenja, Ostrčil), 39. Podešva (Vávra, Slováček), 49. Kopta (TS), 50. Žák (P. Beránek, Kopta), 58. Protasenja (Šenkeřík, P. Beránek) – 21. Pechanec, 27. Piegl (Kaukič), 32. Piegl (Kafka), 45. Ovčačík (Harkabus), 51. Klimša (Peterek, Pechanec), rozh. náj. Klimša.

Sestava Vsetína: Šurý – Šenkeřík, Teper, Ostrčil, Frolo, Dundáček, Žák – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Kopta, Protasenja, P. Beránek – Hořanský, Karafiát, Kajaba.

Na Lapači jsou k vidění stále nové a nové tváře

Na začátku listopadu se na zkoušku k Valachům hlásil Ivan Ďurač spolu s Ondřejem Koptou. Druhý jmenovaný na týdenní zkoušce uspěl a stal se plnohodnotným členem vsetínského kádru. Vstup se mu zatím velice vydařil, neboť ze třech odehraných zápasů má na svém kontě tři body (1+2).

Na měsíční hostování přichází do Vsetína Petr Beránek, jenž na tuto dobu vymění dres jiného z týmů WSM ligy, totiž Havířova. Ani čtyřiadvacetiletý útočník ale neměl s adaptací do nového prostředí zřejmě žádný problém, neboť jeho statistiky hlásí čtyři body (1+3) ze tří zápasů.

Prozatím nejčerstvější posila je z Běloruska. Anatolij Protasenja ale nešel do neznámého, neboť v kabině již byli i jeho dva ex-jihlavští spoluhráči Filip Dundáček a David Březina. I Protasenja nezkazil statistiky nových akvizic, neboť si také on drží slibný průměr jednoho bodu na zápas. Prozatím odehrál tři duely se ziskem tří bodů (1+2).

Statistické okénko

Ačkoliv Vsetín nevyniká v týmových statistikách, najdeme v jeho kádru jednu zářící ikonu. Tou je David Březina, který vévodí tabulce všech střelců WSM ligy díky svým třinácti brankám. K nim přidal ještě deset asistencí, což jej vyhouplo na sedmé místo ligových tabulek v rámci produktivity. Hned jednadvacet bodů z třiadvaceti bylo primárních, což znamená, že se jednalo o branku či první asistenci. Aby těch pěkných statistik neměl Březina málo, přidal k nim ještě druhé místo v počtu střel, celkem jich na branku soupeřů vyslal již 88.

Tváří v tvář

Poslední zápas celku HC Benátky nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Stadion Litoměřice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Z. Král (Jan Bednář, Kuťák) – 13. J. Veselý (Bílek, Pavlas), 35. Hanták (M. Havelka, Smetana).

Sestava Benátek: Kořenář (Stezka) – Kunst, Husa, Maier, Jan Bednář, Pyrochta, Mirochnikov – Psota, J. Mikyska, A. Dlouhý – Jeník, Chrtek, D. Špaček – Bittner, Bližňák, Teplý – Z. Král, Kuťák, Hrníčko.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.