26. 11. 2017 | Věra Novotná

Skóre neodpovídalo průběhu zápasu, posteskl si Chrtek

Útočník s číslem 91 na zádech patří v benáteckém celku k těm, kteří odehráli nejvíce zápasů. Ondřej Chrtek tak nechyběl ani v duelu proti Slavii Praha. Spolu se svými spoluhráči předvedl velmi dobrý výkon, po šedesáti minutách ale odcházel s porážkou. „Skóre neodpovídá průběhu zápasu, měli jsme tam dost šancí, ale bohužel nám to tam poslední dobou nepadá." Řeč přišla nejen na celkové zhodnocení, ale také na buly, z nichž byl Chrtek během zápasu párkrát vykázán.

Od prvních minut byli hokejisté Benátek Slavii vyrovnaným soupeřem. Ačkoliv Pražané občas měli ve své hře územní převahu, parta trenéra Kudrny mohla po šedesáti minutách odcházet se vztyčenou hlavou. „Myslím si, že jsme proti Slavii vůbec nepodali špatný výkon. Vzhledem k tomu, že jsme dnes hráli na tři lajny, tak to bylo fyzicky hodně náročné,“ přiznal mladý forward, který doufá, že se brzy začne blýskat na lepší výsledky. „Já věřím, že se to v dalších zápasech zlomí a napadá to tam. Doufám, že je to jenom otázka času,“ dodal.

Občas se stává, že soupeř vyrukuje s jinou taktikou, než všichni očekávají, proti Pražanům tomu ale tak nebylo. Věděli jsme, s čím na nás půjdou. Pouštěli jsme si nějaké klipy a věděli jsme, co hráli u nich. Připravili jsme se na ně dobře, ale bohužel, takový je hokej. Jim to tam napadalo, nám ne a skončilo to takhle,“ řekl Chrtek.

Benátečtí dovolili dva přesilovkové góly z osmi možností. I přes tato dvě zaváhání fungovala obrana v početní nevýhodě dobře. „Tak oni ty přesilové hry sehráli dobře. Kolikrát do toho plácnou a spadne jim to tam. My to na trénincích extra netrénujeme, ale nemyslím si, že bychom to hráli špatně,“ připustil.

Druhá třetina se ukázala být znovu zlomovou. Duel šestadvacátého kola byl znovu tím, kde prostřední pasáž rozhodla o osudu zápasu. „Určitě to byl gól na 3:1. Nám to tam nešťastně spadlo a potom už jsme nezvládli dát kontaktní gól a nedokázali jsme se odpíchnout,“ našel klíčový bod utkání Chrtek, jehož rozhodčí několikrát vykázal z kruhu pro vhazování. „Úplně nevím, proč mě vyhodil, takhle to viděl. Já jsem mu tam i říkal, že to má házet dřív, řekl s úsměvem.

Na benátecký stadion si dnes našlo cestu přes pět stovek diváků. Benátecký kotel se tak musel utkat s pražskými fanoušky, kterým zdatně vzdoroval. Stále tak bylo slyšet, že Benátečtí byli dnes doma. „Dneska přišlo docela hodně lidí, ale myslím, že kotel byl výborný. Na posledních zápasech nás podporovali skvěle. Doufám, že jim to začneme trošku oplácet.

Bohužel, trestná lavice se při benáteckých zápasech stále plní, nejinak tomu bylo i dnes. „Disciplína asi není úplně naše silná stránka a musíme na tom určitě zapracovat. Vyloučení je tam hodně a bohužel kvůli tomu ztrácíme zápasy,“ podotkl třetí nejproduktivnější hráč Benátek, který stále věří, že se černá série jednou musí zlomit. „Máme mladý tým a poslední zápasy nám úplně nesedly. Ale jak říkám, doufám, že se to zlomí a začneme vyhrávat.“

Hokejisté Benátek nad Jizerou se o to pokusí již ve středu. Právě v tento den započne třetí čtvrtina aktuálního ročníku WSM ligy. Benátky odjedou bojovat na led Třebíče. „V Třebíči je skvělá atmosféra, já se tam osobně hrozně těším. Naposledy jsme tam vyhráli, tak doufám, že to zopakujeme a urveme tam body i příští týden.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!