27. 11. 2017 | Věra Novotná

Statistické okénko po 2. čtvrtině

Zápasem 26. kola se neúprosně uzavřela polovina letošního ročníku WSM ligy. Jak si Benátky nad Jizerou stojí nejen jako celek, ale jak si vedou i jednotliví zástupci středočeského celku? To se dozvíme při tradičním pohledu na statistické okénko uzavírající každou čtvrtinu sezony.

Druhá čtvrtina se výsledkově nepovedla

Oproti první čtvrtině zaznamenali Benátečtí propad o dvě místa směrem dolů. Aktuálně jim patří 13. příčka s 24 body. Hrozivou bilanci druhé části sezony dokazuje fakt, že po dalších třinácti kolech se bodový účet Benátek rozšířil pouze o sedm bodů. Stalo se tak díky zápasu s Třebíčí, kterou Benátky porazily 6:4, a body putovaly na benátecké konto také po souboji v Kadani, odkud odjeli Středočeši s vítězstvím 4:2. V následujícím kole přidali ještě jeden bod poté, kdy nestačili na Přerov v nájezdech. Ze zbytku duelů vyšli Benátečtí naprázdno.

Co se branek týká, i po polovině sezony mají Benátečtí záporné skóre. V úvodní části sezony to bylo pouze o čtyři branky (30:34). Ve druhé čtvrtině si parta trenéra Kudrny vylepšila své střelecké konto o 34 branek, ale soupeřům jich dovolila hned 65. Aktuální skóre je tedy 64:99.

S horší střeleckou potencí jde ruku v ruce také neúspěšné proměňování přesilových her. Zde se Benátky s úspěšností 19,33 % propadly ze druhého na šesté místo. To, že jsou Středočeši stále nejvíce vylučovaným týmem (aktuálně 578 TM), a odehrají tím pádem nejvíce oslabení, se oproti začátku ročníku nezměnilo. I ve statistikách úspěšného bránění početních nevýhod ale zaznamenali propad. Nyní jim patří 10. místo se 79,75 %.

Ve většině zápasů rozhodla o osudu druhá třetina. Jen čtyřikrát se Benátkám povedlo druhou dvacetiminutovku vyhrát, nebo v ní remizovat. Jen jedenkrát to ale vedlo k celkovému vítězství v zápase. V ostatních případech si soupeř své vedení pohlídal, či si jej zajistil v posledním dějství. Pouze dvakrát poté Benátečtí otevírali skóre jako první, naopak hned osmkrát museli dohánět ztrátu již po prvních deseti minutách zápasu.

Zdeněk Král je stále vidět

Benáteckou produktivitu i nadále drží v popředí ligových tabulek Zdeněk Král, jenž se aktuálně pohybuje na 12. místě s 21 body (6+15). Na nejproduktivnějšího hráče ligy, prostějovského Rudovského, mu schází sedm bodů. Do TOP10 ligových statistik proklouzl Král také v počtu asistencí, kde se drží na devátém místě.

Mezi dalšími útočníky se mnoho nezměnilo. Na druhém místě nadále najdeme Matěje Psotu s 13 body (4+9), za ním se poté drží Ondřej Chrtek (4+7) a na hranici 10 bodů se dostali také Dominik Hrníčko (4+6) a, nyní nejlepší střelec Benátek, Ladislav Bittner (7+3).

Také mezi obránci je vše při starém. Bodování zadních řad táhne Petr Kolmmann s devíti body (5+4). O druhou pozici se přetahují Filip Pyrochta (3+4) a Tomáš Havlín (2+5). Na bronzové příčce se drží Jakub Husa (2+3).

Co se týká času na ledě, tak doposud nejvíce vytěžovaným hráčem je Vratislav Kunst s celkovým počtem 453 minut a 29 sekund. Za útočníky nejčastěji naskakuje Matěj Psota jehož ice-time činí 376 minut a 23 sekund. Nejtrestanějším hráčem stále zůstává Patrik Maier se 74 trestnými minutami. Slovenský obránce rovněž zablokuje nejvíce pokusů soupeře, do dnešního dne to bylo přesně 39 střel.

Dvojice našich brankářů je pravidelně vytěžovaná. Josef Kořenář má stále na dohled TOP10 nejlepších gólmanů ligy, co se úspěšnosti zákroků týká. Jeho čísla se zastavila na 91,71 %. To jeho kolegu, Aleše Stezku najdeme na začátku třetí desítky s úspěšností zákroků 87,56 %.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.