5. 12. 2017 | Věra Novotná

Benátky zavítají do Ústí, kterému se v poslední době nedaří

Na řadu přichází 29. kolo, které nabídne souboj dvou sousedících týmů z dolní části tabulky. Třinácté Benátky nad Jizerou zavítají na led dvanáctého Ústí nad Labem. Slovan ukořistil z posledních deseti zápasů dvě výhry, naposledy ale padl v Třebíči 3:4 po samostatných nájezdech. Benátečtí mají ze stejného počtu zápasů pouze jediné tříbodové vítězství.

Podaří se partě trenéra Kudrny smazat část dvanáctibodového manka, které mají právě na Ústí? To se dozvíme 6. prosince. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00. Vše podstatné sledujte na serveru onlajny.com.

Slovan se v poslední době trápí

Po úspěšném venkovním tažení, kdy si hráči Ústí poradili jak s Benátkami (6:4), tak s Karlovými Vary (3:2), se přísun bodů poněkud zastavil. Z jedenácti utkání zvítězili pouze dvakrát a hned šestkrát dostali puk do sítě soupeřů jen jednou nebo vůbec.

Doma proti Kladnu Slovan bojoval až do konce, avšak nakonec rozdílem jediného gólu padl (3:4). Nedařilo se ani v Přerově, odkud odjeli Ústečtí bez bodu (1:3). Vítězství přišlo na ledě Litoměřic, kde se hráči Slovanu radovali z konečného výsledku 3:1. Pak ale následovala šňůra proher. Slavia si doma zastřílela a poslala Ústí nad Labem domů s vysokou porážkou 1:8. V domácím klání proti Havířovu pak hráči Slovanu nenašli střelce a prohráli 0:2. Další dvě vysoké prohry přišly proti Českým Budějovicím (1:7) a v zápase s Prostějovem (1:9). Nedařilo se ani na ledě poslední Kadaně (2:4). Nelichotivou sérii zastavili Ústečtí v duelu s Frýdkem-Místkem, v němž zvítězili 5:4. Další dvě kola se ale znovu nedařilo. Slovan neuspěl jak proti Vsetínu (1:4), tak na ledě Třebíče (3:4sn).

Poslední zápas celku HC Slovan Ústí nad Labem

SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Slovan Ústí nad Labem 4:3sn (1:1, 2:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Jan Wasserbauer (Kristl), 26. Dolníček (Jan Wasserbauer, R. Erat), 34. Kusko (Vodný, T. Havránek), rozh. náj. Kusko – 13. Severa (Vrdlovec, Navarra), 28. Vl. Brož (Bernad), 40. D. Merta (M. Vágner, Vrdlovec).

Sestava Ústí nad Labem: Volke – Bernad, Vl. Brož, M. Vágner (C), Hes, Vaněk, M. Zdvořáček – Melka, Roubík (A), Severa – D. Merta, Vrdlovec (A), Smolka – Kuběna, Vachovec, Jandus – Macek, Navarra.

Ústečtí se v ligových tabulkách neztratí

Na Benátky čeká soupeř v podobě čtvrtého nejproduktivnějšího celku, na kontě Ústí je ale také druhé nejvyšší číslo v počtu obdržených branek. Obrovskou zbraní Ústí jsou jeho přesilové hry, v nichž si drží úspěšnost jejich proměňování 23,62 %, to pro Slovan znamená druhé místo ligových tabulek.

Co se týče individuálních ikon týmu, není jich ve Slovanu málo. V desítce nejlepších střelců se nyní pohybují hned dva jeho zástupci. Na druhém místě najdeme Davida Mertu se 14 góly, na dělené deváté pozici je poté Antonín Melka s 11 vstřelenými brankami. Ani nejlepší nahrávači nezaostávají. Druhým nejlépe nahrávajícím hráčem ligy, jehož zdobí 19 asistencí, je Daniel Vrdlovec. O příčku zpět poté najdeme Davida Bernada s 18 asistencemi. Do TOP10 se vešel ještě Jaroslav Roubík, jenž se zařadil do skupiny hráčů s 15 nahrávkami.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 21. října

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slovan Ústí nad Labem 4:6 (0:2, 3:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Hrníčko (Chrtek), 21. Kunst (Psota, Bittner), 27. Z. Král (Hrabík), 51. R. Veselý (Z. Král) – 4. Roubík (Hes, Melka), 9. D. Merta (M. Vágner, Vrdlovec), 26. Husák (D. Merta, Vrdlovec), 35. Hes (Roubík), 41. Roubík (Melka), 53. Husák (M. Vágner).

Sestava Benátek nad Jizerou: Stezka – Plutnar, Husa, Pyrochta, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, R. Veselý – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.

Sestava Ústí nad Labem: Volke – Hes, Bernad, M. Vágner, Husák, Macek, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, Gengel – D. Merta, Vrdlovec, P. Kousal – Severa, Najman, L. Volf – Navarra, Sladkovský, Markulinec.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou vs. AZ RESIDOMO Havířov 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Bittner (Chrtek, Mirochnikov) – 23. Matai (Kanko, Hudeček), 27. M. Kalus (Staněk).

Sestava Benátek nad Jizerou: Kořenář – Husa, Kunst, Maier, Jan Bednář, T. Hanousek, Mirochnikov, Tržický – Psota, J. Mikyska, Z. Král – Hrníčko, Chrtek, Bittner – Wiencek, Nezbeda, Bělohorský – Janele.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.