22. 12. 2017 | Věra Novotná

Kladno sahalo po desítce, Benátecké poslalo domů s výpraskem

33., pátek 22. 12. 2017
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

Na ledě Kladna proběhla první změna skóre hned po deseti sekundách hry. Domácí byli v celém zápase jasně aktivnější. Benátečtí si rovněž vypracovali své příležitosti, recept na brankáře Cikánka ale našli až v polovině zápasu. Obdržená branka však nastartovala Rytíře, kteří přidali další dva góly. Pět branek za dvacet minut byl pro benátecké mladíky příliš velký úkol. Po závěrečném hvizdu tak odcházeli do kabin s vysokou porážkou 3:9.

Kladno: Cikánek – Zelingr, Štindl, P. Hořava, F. Matula, Kehar, Repe, Veber – Redlich, T. Kaut, Zikmund – Kubík, Machač (A), Svedlund – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – J. Strnad (C), R. Přikryl, Pekr.
Benátky n.J.: Stezka – Husa, Kunst, Jan Bednář, T. Hanousek, Mirochnikov, Niko, Jandejsek – Z. Král, J. Mikyska (A), R. Veselý – Hrníčko, Chrtek, Bittner (C) – Bělohorský, Kuťák, Psota – Wiencek, Janele, Nezbeda.
Branky a nahrávky: 1. Štindl, 17. D. Tůma (Kurjanov, T. Kaut), 18. Redlich (T. Kaut), 23. R. Přikryl (Repe, J. Strnad), 36. D. Tůma (Kurjanov, J. Kloz), 36. R. Přikryl (Pekr), 45. J. Strnad (R. Přikryl, Pekr), 54. Štindl (Pekr), 56. Pekr (J. Strnad) – 32. Bittner (Hrníčko, Kunst), 53. Bělohorský (J. Mikyska, Psota), 57. Wiencek (Nezbeda, Kunst). Rozhodčí: Doležal, Valenta - Tvrdík, Ševic. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1701. Střely na branku: 47:25. Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 7:1, 7:2, 9:2, 9:3.

Komentář

Benátečtí vyhráli úvodní buly, to však nezabránilo Petru Štindlovi, aby si vzal puk pro sebe a donutil Stezku inkasovat hned z první střely zápasu. Vstup si hosté navíc zkomplikovali následným vyloučením, které mohl potrestat Pekr, jenž odkrytou část branky netrefil. Také Benátečtí získali výhodu jednoho muže v poli, šance se ale zrodila na druhé straně poté, co se Machač pustil do samostatného úniku. Celá akce skončila faulem brankáře Stezky a vyrovnáním sil na ledové ploše. Krátce před polovinou první třetiny se ke střeleckému pokusu dostali Benátečtí, konkrétně Ján Niko, jehož pokus ale Cikánkovi nenadělal větší problémy. O chvíli později se obrana Kladna ale musela mít na pozoru, v poslední chvíli však zachránil brejk hostí Kehar. Další šanci na vyrovnání skóre měl pět minut před koncem úvodní třetiny Wiencek, samostatný únik ale do zdárného konce nedotáhl a chvíli poté si odešel sednout na trestnou lavici. Přesilovou hru Kladenští využili. David Tůma poslal ze své hole puk neomylně do horního roku Stezkovy branky. Rytířům ale dvoubrankový náskok nestačil. O dvě minuty později našel Kaut svoji přihrávkou Tomáše Redlicha, který svoji nabídnutou šanci využil. V samém závěru mohl dostat Benátky do hry Bittner, nejlepší střelec Středočechů ale v zakončení své akce selhal.

Prostřední třetina pokračovala kladenskou přesilovkou 5na3, kterou Rytíři nevyužili. Mrzet je to však nemuselo. Krátce po vyrovnání sil se trefil Roman Přikryl, který zůstal před brankou nikým nebráněn. Benátečtí následně zkusili zasypat Cikánkovu branku svými střelami. Ani jeden pokus, vyslaný z holí Hanouska, Wienceka a Kuťáka, ale neprošel do branky. Hra se na šance vyrovnala a svěřenci trenéra Kudrny našli v polovině zápasu recept na kladenského brankáře. Ladislav Bittner se znovu ocitl v přečíslení 2na1 a tentokrát se ve svém zakončení nemýlil. Rytíři ale záhy vrátili úder a to hned dvojnásobně. Nejprve svému týmu vrátil čtyřbrankový náskok David Tůma, jehož našel chytrou přihrávkou Kuryanov. Šestou branku domácích záhy přidal Roman Přikryl. V samém závěru přišla další početní výhoda Rytířů, tentokrát ale zůstala nevyužita. I přesto odcházeli Kladenští po čtyřiceti minutách výrazně spokojenější.

Také začátek posledního dějství patřil Rytířům, kteří Stezku ihned zaměstnali. Tlak vyústil v benátecký faul, jejž Kladenští slušivou kombinací potrestali. Puk si vyměnili Roman Přikryl spolu s Jakubem Strnadem. Druhý jmenovaný poslal rychle kotouč za záda přesouvajícího se Stezky. Na druhé straně kluziště zkoušel najít svého spoluhráče Mikyska, jeho pas ale skončil pouze na holi kladenského Tůmy. Svěřenci trenéra Kudry ale přece jen gólu dosáhli a to v početní výhodě, kterou využil Matouš Bělohorský střelou z pravého kruhu. Rytíři však přišli znovu s rychlou odpovědí. Petr Štindl se totiž záhy po Mikyskově trefě prosadil z ostrého úhlu. Pět minut před koncem přispěchali Rytíři s devátou brankou v podobě úspěšné dorážky Matěje Pekra. Červené světlo se následně rozsvítilo i nad druhou brankou. Po vyhraném buly pálil od modré čáry Petr Wiencek, jehož střela se zastavila až o síťku Cikánkovy branky.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): Jsem rád, že jsme vyhráli takovým rozdílem, hlavně kvůli našim divákům. Měli jsme tři domácí zápasy v řadě a obával jsem se toho, že dnes přijde strašně málo lidí. Fanoušci ale přišli a viděli nějaké góly. Jsem tedy rád hlavně kvůli nim.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dostali jsme brzký gól, který soupeře uklidnil. Kladno bylo jednoznačně lepším týmem a zaslouženě zvítězilo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.