28. 12. 2017 | Tomáš Nejedlo

Kalendářní rok 2017 uzavřou Benátky v Přerově

Poslední utkání kalendářního roku 2017 čeká benátecké hokejisty už v pátek 29. prosince, kdy se vydají na stadion Zubrů z Přerova. Celek z Hané je zatím příjemným překvapením dosavadního průběhu letošního ročníku WSM ligy, když z aktuální šesté pozice drží kontakt s přímou špičkou tabulky. Vždyť na vedoucí tandem Karlovy Vary a České Budějovice ztrácejí Zubři jen osm bodů. Benátečtí přesto letos s Přerovem dvakrát bodovali, byť v obou případech padli v samostatných nájezdech. Po vítězství nad Kadaní by však Středočeši mohli mít zpátky pošramocené sebevědomí a pokusit se soupeře překvapit. Utkání v přerovské MEO Aréně startuje v 18 hodin a jeho průběh nabídne tradiční on-line přenos.

Zubři drží kontakt se špičkou tabulky

Přerovští hokejisté mohou své dosavadní působení v letošním ročníku WSM ligy hodnotit kladně. Vždyť, jak už bylo v úvodu řečeno, drží kontakt se samou špičkou tabulky. Na tandem Karlovy Vary a České Budějovice schází Hanákům jen osm bodů. Navíc Přerovské jistě velmi těší fakt, že zvítězili ve všech třech letošních derby s Prostějovem. Zápasy s Jestřáby bývají pro samotné hráče i fanoušky Zubrů vždy velmi emotivní.

V září se žlutomodrým podařilo zdolat Karlovy Vary nebo urvat dva body na Kladně, v říjnu přišlo proměnlivé období výher a porážek, avšak pořádný kauf se Přerovským povedl na přelomu listopadu a prosince, kdy v rozmezí 25. a 31. kola zaznamenali osm výher v řadě, což je vyšvihlo do vrchním pater tabulky.

Přerovští trenéři mohou sázet na vyrovnanou dvojici brankářů. Juraj Šimboch a Lukáš Klimeš si zápasy rozdělili takřka rovnoměrně a svou úspěšností zásahů okolo dvaadevadesáti procent jsou pro svůj tým oporou. Produktivitě obránců vévodí třiatřicetiletý zkušený odchovanec Radomír Pala, který dosud posbíral třináct bodů. Jedenáct bodů získal Zdeněk Čáp, jenž do nejvyšší soutěže nakoukl v Pardubicích a Hradci Králové. Čáp však v Přerově letos zatím odehrál jen jednadvacet zápasů. Zkušenost pak Zubři mají i v dalším obránci Lukáši Chmelířovi.

Kanadské bodování útočníků vede Roman Pšurný s dvaadvaceti body, na osmnácti pak jsou Jakub Šlahař a ostřílený Tomáš Sýkora, devětatřicetiletý další přerovský odchovanec. Stálo co dát má týmu i o rok starší Milan Procházka. Celkově mají Přerovští svůj mančaft velmi dobře poskládaný, což ostatně i výsledky ukazují.

Poslední zápas Přerova

33. kolo, HC ZUBR Přerov – HC Energie Karlovy Vary 1:6 (1:1, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 18. Navrátil (Lenďák) – 14. Vachovec (Kovačevič, T. Rohan), 37. Stloukal (Kverka, Kovačevič), 42. Gorčík (Sičák), 46. Krejčí (Stloukal, Sičák), 50. Gorčík (M. Rohan), 56. Gorčík (Vachovec).

Sestava Přerova: Šimboch – Malina, Chmelíř, Zbořil, Lenďák, Pala, Horák – Doležal, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Gago – Goiš, Popelka, Dvořák – M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl, Navrátil.

Vzájemné zápasy

V obou letošních dosud odehraných vzájemných zápasech se benáteckým hokejistům podařilo bodovat. Na přerovském ledě doslova čaroval brankář Josef Kořenář, když si připsal úctyhodných šedesát zákroků a byl tedy hlavním strůjcem zisku, byť jen bodového. Za hosty vyrovnával skóre v polovině utkání Ladislav Bittner a o majiteli druhého bodu musela rozhodnout až jedenáctá série nájezdů!

Až do samostatných nájezdů dospěl i zápas Benátek a Přerova. Ten byl však o poznání gólově bohatší! Hosté vedli 2:0, avšak domácím se postupně podařilo manko smazat, a když v závěru druhé části Josef Mikyska zvyšoval už na 4:2 pro Benátky, zdál se být průběh pro domácí nadějný. Leč Zubři ve třetí části zapnuli a díky Sýkorovi s Kratochvílem srovnali. Rozhodující nájezd pak proměnil zkušený Tomáš Sýkora.

Poslední vzájemný zápas – 16. listopadu

22. kolo, HC Benátky nad Jizerou – HC ZUBR Přerov 4:5 po sam. náj. (2:2, 2:0, 0:2 - 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Hrabík (Vantuch), 19. Kunst (J. Mikyska, A. Dlouhý), 32. Kuťák (Kunst), 40. J. Mikyska – 8. Gago (Václavek, Navrátil), 14. Berger, 43. T. Sýkora (Chmelíř, Goiš), 48. M. Kratochvíl (Berger), rozh. náj. T. Sýkora.

Sestava Přerova: Šimboch (41. Klimeš) – Chmelíř, Malina, Zbořil, M. Novotný, O. Horák, Pala – Šlahař, T. Sýkora, Goiš – Berger, Pšurný, Milan Procházka – M. Kratochvíl, F. Dvořák, Plášek – Navrátil, Václavek, Gago.

Sestava Benátek: Stezka – Husa, Kunst, Plutnar, Maier, Pyrochta, Jan Bednář – Jeník, J. Mikyska, A. Dlouhý – Z. Král, Chrtek, D. Špaček – Vantuch, Bittner, Hrabík – Hrníčko, Kuťák, Psota.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

34. kolo, HC Benátky nad Jizerou – SK Trhači Kadaň 7:3 (2:1, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Jeník (Z. Král, Chrtek), 16. Z. Král (Jeník, Chrtek), 24. Niko (Jeník, Chrtek), 24. Hrníčko (Bittner, Kunst), 56. Z. Král (Jan Bednář, Jeník), 57. R. Veselý (Bělohorský, Niko), 60. Z. Král (Chrtek, Niko) – 10. Havlíček (Hejcman, Szathmáry), 47. Chlán, 49. Rindoš (Wágner, Tupý).

Sestava Benátek: Stezka (Žajdlík) – Havlín, Husa, Kunst, Jan Bednář, Niko, Mirochnikov, T. Hanousek – Jeník, Chrtek, Z. Král – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Kuťák, Bělohorský – Nezbeda, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!