12. 1. 2018 | Věra Novotná

Hokejisté Benátek míří do hlavního města, kde je čeká Slavia

WSM liga jde v sobotu znovu do akce! Hokejisté Benátek nad Jizerou zamíří k 39. kolu do hlavního města, kde je čeká souboj s celkem HC Slavia Praha. Od posledního vzájemného utkání zvítězili Benátečtí pouze jedenkrát a ani na vzájemné souboje s pražským celkem nemají dobré vzpomínky. Nad Pražany nezvítězili v této sezoně ani jednou. Slavia se též v poslední době trápí, aktuálně má šňůru tří proher v řadě. Naposledy padla 0:2 v Litoměřicích. Jak dopadne třetí vzájemné utkání, sledujte 12. ledna. K dispozici bude tradiční textová reportáž. Úvodní buly bude vhozeno v 15:00.

Slavia se drží ve vodách play-off, v roce 2018 ale ještě nevyhrála

Před utkáním s Benátkami, které uzavře třetí čtvrtinu soutěže, patří Pražanům šestá příčka. K té Slavii pomohlo 64 bodů, z nichž hned 29 nasbírala na hřištích soupeřů. Právě v loupení bodů na venkovních kluzištích je třetím nejúspěšnějším celkem. Doma se nachází přesně v polovině tabulky. Z 19 duelů desetkrát zvítězila a přidala i další dvě výhry v prodloužení.

Od šestadvacátého kola, kdy se oba soupeři potkali naposledy, uběhlo dvanáct zápasů. Benátečtí dokázali za tuto dobu zvítězit jen jedenkrát. Stalo se tak v domácím duelu s Kadaní, kterou parta trenéra Kudrny porazila 7:3. Z ostatních 11 duelů ale Středočeši nevybojovali ani bod.

Slavia má za toto období bilanci pěti výher, jedné výhry na samostatné nájezdy, jedné prohry v prodloužení a pěti porážek. Ke konci prosince se Slavia dostala na vítěznou vlnu, kdy bodovala ve čtyřech zápasech po sobě. Porazila Vsetín (4:2), Třebíč (4:1), Ústí nad Labem (5:2) i Karlovy Vary (2:1). Pak ale přišel rok 2018 a bodový přísun do tabulky se zastavil. V novém roce totiž Slavia ještě nebodovala. Padla postupně na Kladně (2:7), doma s Přerovem (1:2) a v Litoměřicích (0:2).

Poslední zápas týmu HC Slavia Praha

HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Bílek (J. Veselý), 18. L. Doudera (Machala).

Sestava Pražanů: Frodl – J. Holý, Šmíd, Barák, Štibingr, Kasík, A. Růžička, Ryzák – Jankovský, Šafránek, Račuk – J. Doležal, Nedvídek, Z. Doležal – M. Ondráček, Kubica, Krliš – Šteiner, Furch, Šmerha.

Pražané nadále posilují

Na začátku minulého měsíce přilétla zpráva, že sešívaný dres oblékne znovu Jan Pohl. V minulé sezoně odehrál v kádru Slavie 39 zápasů, v nichž si připsal 21 bodů (6+15) a vysloužil si tak první místo v produktivitě mezi beky. Tuto sezonu ale začal v týmu Orli Znojmo, účastníka EBEL ligy. Ani zde si nevedl špatně. V 18 zápasech zaznamenal 10 bodů (1+9). Nyní ale znovu obléká sešívaný dres. Po svém návratu prozatím odehrál 10 zápasů se ziskem čtyř bodů (0+4).

Jeden návrat hlásí také slavistické útočné řady. Třiadvacetiletý útočník Jiří Doležal se vrací po dvou letech strávených v Litvínově, odkud si občas odskočil do WSM ligy, potažmo druhé ligy, kde hájil barvy Mostu. Letos se do hlavního města vrátil. Prozatím v kádru Slavie odehrál osm zápasů, v nichž nasbíral dva body (0+2).

Nejčerstvější posilou je forvard Tomás Zigo. Loňský ročník hrával se Slovanem Bratislava KHL, avšak poté, kdy bylo jasné, že se Slovan bojů play-off neúčastní, odešel do týmu Banské Bystrice, s nímž vyhrál slovenskou Tipsport ligu. Právě zápas proti Benátkám nad Jizerou by měl být prvním vystoupením Ziga v rámci české WSM ligy.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 25. listopadu

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. J. Mikyska (Z. Král) – 7. Z. Doležal (Račuk), 29. Šagát (M. Kadlec), 34. Kubica (J. Holý, L. Krejčík), 47. Račuk (J. Drtina, J. Novák).

Sestava Benátek: Stezka – Kunst, Husa, Jan Bednář, Maier (A), Mirochnikov, Pyrochta, Tržický – Z. Král, J. Mikyska, Psota – D. Špaček (C), Chrtek, R. Veselý – Kuťák, Bittner, Jeník.

Sestava Slavie Praha: Polívka – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička – Z. Doležal, Račuk, Nedvídek – L. Krejčík, Šafránek, Kubica – M. Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Heldák, Krliš, Šmerha.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou vs. VHK ROBE Vsetín 1:9 (0:2, 0:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 46. Psota (Hrníčko, Bittner) – 1. Protasenja (Vítek, Janáček), 3. Frolo (Žák, Markovič), 27. Podešva (Dundáček, Vávra), 29. Kopta (Markovič, Březina), 37. Karafiát (Illéš, Dundáček), 41. Březina (Janáček, D. Krenželok), 48. Vávra (Slováček, Pokorný), 52. Dundáček (Vítek, Kopta), 53. Illéš (Protasenja).

Sestava Benátek: Žajdlík (27. Stezka) – T. Hanousek, Husa, Jandejsek, Kunst, Maier, Mirochnikov, Jan Bednář – Jeník, Chrtek, Z. Král – Psota, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Hrabík, Bělohorský – Kuťák, Šír, Průžek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.