23. 1. 2018 | Věra Novotná

Do Benátek se chystá neoblíbený tým z Ústí nad Labem

Příští soupeř mladého středočeského celku, Slovan Ústí nad Labem, se aktuálně nachází příčku před Benátkami a s novým vedením v zádech stíhá osmou příčku zajišťující play-off. Momentálně na ni Ústeckým chybí devět bodů. Benátečtí mladíci se stále snaží navázat na osm sezonních výher. I přes zúžený kádr dokázali benátečtí hokejisté potrápit v minulém kole Havířov, který nakonec zvítězil 4:2. Ústí se naproti tomu poslední kolo povedlo, doma zvítězilo nad Třebíčí 3:1. Na zápasy s Benátkami mají ústečtí hokejisté dobré vzpomínky, prozatím zvládli všechny tři vzájemné duely.

Jak dopadne zápas 42. kola sledujte 24. ledna od 17:30. K dispozici je vám tradičně také textová reportáž.

Výsledky nejsou růžové, naděje ale stále žije

Na začátku letošního ročníku WSM ligy byl tým HC Slovan Ústí nad Labem považován za černého koně pro play-off. Realita je ale jedenáct kol před koncem základní části poněkud jiná. Po posledních dvanácti zápasech zvedali hokejisté Ústí nad Labem ruce nad hlavu pouze čtyřikrát. Hned tři z těchto zápasů skončili vítězstvím 3:1 pro Slovan. Stalo se tak v soubojích s Přerovem, Frýdkem-Místkem a Třebíčí. Poté Ústí slavilo také doma proti Litoměřicím, kterým nadělilo ještě o jednu branku více (4:1). Dalších osm duelů nepřineslo do ligové tabulky ani bod.

I přes tyto nelichotivé výsledky ale Slovan může ještě živit naději na play-off. Na poslední postupové příčce se aktuálně nachází celek Vsetína, na jehož kontě najdeme 61 bodů. Ústečtí ztrácí bodů devět. Není to mnoho, v nelítostném boji o pokračování sezony ale nejsou sami. Na pozici Vsetína si brousí brusle ještě další tři celky. Litoměřice, Frýdek-Místek i Havířov. Zaváhání si v této nabité skupině nemůže dovolit nikdo.

Poslední zápas Ústí nad Labem

HC Slovan Ústí nad Labem vs. SK Horácká Slavia Třebíč 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Kružík (M. Zdvořáček, Merta), 19. Gengel (Vl. Brož), 31. Najman (T. Jandus) – 40. P. Kratochvíl (Dolníček, R. Erat).

Sestava Ústí: Volke – M. Zdvořáček, Weinhold, Vaněk, Bernad, Vl. Brož, Kurka – L. Volf, Gengel, Navarra – Macek, T. Jandus, M. Chalupa – Melka, Davídek, Najman – Severa, D. Merta, Kružík.

V Ústí byl trenérem od roku 2014, nyní Mach končí

Osmé, čtvrté a šesté místo. Přesně takové byly výsledky Ústí nad Labem pod vedením Miroslava Macha. Také v letošní sezoně měl lodivod Mach příznivý vítr, vždyť byli jeho svěřenci ještě v listopadu na 5. pozici. Poté ale přišel útlum a tabulkový propad. Vše vykrystalizovalo ještě před porážkou 1:3, kterou Ústeckým připravil poslední celek ligy Trhači Kadaň. Již v tento čas požádal Mach o uvolnění ze smlouvy. Jeho kroky zamířily do týmu Nových Zámků. Novými trenéry, kteří kromě play-off bojují také o trenérský post na další sezonu, jsou nyní Tomáš Mareš, Vladimír Machulda a Vladimír Evan.

Opory odchází, přichází mládí

Ústecký dres již neoblékne aktuálně sedmý nejproduktivnější hráč letošního ročníku Daniel Vrdlovec, jehož kroky zamířily do Karlových Varů, kde bude hostovat do konce sezony.

V elitní desítce mezi beky, konkrétně na 6. příčce, se drží Patrik Husák. I on ale nebude nadále vypomáhat ústeckému Slovanu, neboť se mu novým působištěm stane slovenská extraliga, konkrétně tým Nových Zámků.

Kdo se nově přidá do kádru Ústí nad Labem, to je Milan Davídek. Devatenáctiletý útočník působil v české extralize v kádru Karlových Varů. Za tým Slovanu naskočil již do třech zápasů, v nichž zaznamenal jednu asistenci.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Co říká o zápase Vratislav Kunst?

Ústí bude těžkým soupeřem s výbornými přesilovkami, takže se nesmíme nechat vylučovat. Mají také několik výborných hráčů, které když si pohlídáme, můžeme bodovat. Stavět můžeme na minulém duelu. Pokud budeme mít nasazení jako v Havířově, věřím, že uspějeme.

Vzkaz pro fanoušky: Chápu, že to pro vás není jednoduché, protože naše výsledky nejsou ideální. Budeme vás ale potřebovat, vaše podpora nás požene za vítězstvím.

Poprvé svedl letošní ročník oba týmy dohromady ve 3. kole, kdy Benátečtí zajížděli do Ústí. Na určení vítěze nestačilo šedesát minut, a tak muselo rozhodnout prodloužení. V nastaveném čase zařídil druhý bod pro Ústí zkušený Jaroslav Roubík. Odvetné kolo nabídlo hned deset gólů. Větší porci z nich dali opět Ústečtí, kteří se tak radovali z druhé výhry (6:4). Třetí vzájemné utkání přišlo v době, kdy již natahovali benátečtí svou šňůru proher. Benátecký kádr se musel i potřetí sklonit před svým soupeřem a zkousnout další porážku, tentokrát poměrem 6:2.

Komu se proti Ústí nad Labem v benáteckém dresu daří, to je nejproduktivnější hráč mladého kádru – Zdeněk Král. Desátý nejproduktivnější hráč ligy bodoval v každém ze zápasů proti Ústí nad Labem. Celkově zaznamenal ve vzájemné mini-sérii dva góly a jednu asistenci.

Poslední vzájemný zápas

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 16. Severa (M. Vágner, Šenkeřík), 36. Bernad (Roubík, Melka), 40. Melka (Roubík), 44. Pšenička (T. Jandus, Hes), 54. Kuběna (Vachovec, Gengel), 56. Severa (Melka) – 28. T. Hanousek (J. Mikyska), 41. T. Hanousek (J. Mikyska, Z. Král).

Sestava Ústí: J. Dlouhý – Bernad, Vl. Brož, M. Vágner (C), Šenkeřík, Hrdinka, Hes – Melka, Roubík (A), Severa – D. Merta, Vrdlovec (A), Smolka – Kuběna, Vachovec, Gengel – Pšenička, Najman, T. Jandus.

Sestava Benátek: Kořenář – Jandejsek, Husa, Maier (A), T. Hanousek, Tržický, Mirochnikov – Teplý, J. Mikyska, Z. Král – Hrníčko, Bittner (C), Průžek – Wiencek, Nezbeda, Bělohorský – Šír, Janele, Burda.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Benátky nad Jizerou 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Gřeš (Pořízek, Drtil), 27. M. Kalus, 28. Luža (M. Kalus, Fronk), 47. Gřeš – 12. Hrníčko (Psota), 25. Bittner (Jan Bednář).

Sestava Benátek: Kořenář – Kunst, Jan Bednář, Mirochnikov, Jandejsek, Havlín – Psota, Bittner (C), Hrníčko (A) – Z. Král, Chrtek, R. Veselý – Wiencek, Hrabík, Šír.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.