9. 2. 2018 | Věra Novotná

Motivovaní Zubři míří k Jizeře

V rámci 48. kola WSM ligy míří na stadion v Benátkách nad Jizerou celek HC ZUBR Přerov, který ve svém posledním zápase porazil kladenské Rytíře fotbalovým výsledkem 2:1. I díky tomuto vítězství se stále bodově drží se Slavií a Prostějovem, kteří mají na svém kontě rovněž 83 bodů. Boje o lepší postavení pro vyřazovací boje jsou tedy stále otevřeny. Benátečtí rovněž v minulém kole slavili. Trhače z Kadaně porazili 5:3.

Zápasy s Přerovem byly vždy velmi vyrovnané, prozatím se ale vždy radovali Zubři. Jak vzájemná série dopadne? To se dozvíme 10. února, po zápase který začíná v 16:00. Vše podstatné budeme tradičně přinášet skrze textový přenos.

Zubrům se lépe daří před vlastními fanoušky

Na kluzištích soupeřů odehráli Přerovští 23 zápasů, z nichž se jen osmkrát radovali ze zisku tří bodů, další tři vítězství přidali v nastaveném čase, popřípadě v nájezdech. Svou neúspěšnou bilanci venkovních zápasů prohloubili Zubři i v novém roce. O body odjeli bojovat hned sedmkrát, bez bodů se domů vrátili ve čtyřech případech. Tři body dokázali urvat na ledě pražské Slavie (3:1), dva body poté přistály na přerovské konto po duelu proti Ústí nad Labem (2:1sn) a o jeden bod obral Přerov favorizované Karlovy Vary (1:2sn).

Co se týče domácích výsledků, nepoznali v letošním roce Přerovští hořkost porážky za tři body. Naposledy před vlastními fanoušky porazili výše zmiňované Kladno.

Posledních pět zápasů Přerova

HC ZUBR Přerov vs. VHK ROBE Vsetín 4:3sn

SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC ZUBR Přerov 3:2

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC ZUBR Přerov 1:2sn

HC Energie Karlovy Vary vs. HC ZUBR Přerov 2:1sn

HC ZUBR Přerov vs. Rytíři Kladno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Sýkora (Chmelíř, Rosandič), 39. Šlahař (Novotný, Procházka) – 56. Kubík (Jágr, Svedlund).

Sestava Zubrů: Klimeš – Rosandič, Chemlíř, Zbořil, Novotný, Pala, Černý, Padrnos – Procházka, Sýkora, Šlahař – Plášek, Pšurný, Fryšara – Dvořák, Navrátil, Goiš – Malina, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl.

Statistické okénko

Nejproduktivnějšího hráče Přerova najdeme v ligových tabulkách až na začátku třetí desítky. Na 21. pozici se zde usadil Roman Pšurný, který doposud nasbíral 31 kanadských bodů za devět branek a 22 asistencí, díky nimž je nejlepším nahrávačem Zubrů. Pšurný dokazuje, že je pro svůj tým velice platným. Hned 29 z jeho 31 bodů bylo primárních, což znamená, že si připsal branku nebo první asistenci. O hokejku pro nejlepšího střelce Přerova se se 14 brankami přetahují Tomáš Sýkora a Jakub Šlahař. Brankáři soupeře by se měli mít na pozoru především před Karlem Pláškem, jehož úspěšnost střelby je těsně nad 31 %. Na branku soupeře sice vystřelil 29krát, to mu ale stačilo na devět branek a jednu asistenci.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Co říká o zápase Jakub Husa?

Co očekáváš od zápasu s Přerovem? „Očekávám těžké utkání, protože teď v posledním zápase porazili Kladno 2:1. Je ale pravdou, že jsou lepší, pokud hrají doma. Šanci určitě máme.“

Bude znovu důležité nenechat se vylučovat? „Určitě, to je důležité v každém zápase, protože přesilové hry proti zkušeným týmům rozhodují duely.

Kolik si myslíš, že padne branek? Tipoval bych pět.

Co je soupeřovou největší zbraní? „Mají rychlé protiútoky. Po ztrátě našeho kotouče si dají nahrávku křížem a hned startují. Právě rychlé přečíslení je pro nás hodně nepříjemné.

Všechny tři vzájemné zápasy mezi Přerovem a Benátkami nad Jizerou byly v letošním ročníku nejen velmi vyrovnané, ale rovněž velmi vypjaté. Rozhodčí doposud rozdali mezi oba týmy 41 dvouminutových trestů, z čehož hokejisté Přerova rozložili své tresty rovnoměrně. Za zápas odešli na trestnou lavici pětkrát. K vidění byly ale i vyšší tresty. Hned šestkrát udělili rozhodčí desetiminutový osobní trest, tři hráči poté zapsali vedle svého jména trest do konce utkání.

O výsledném skóre musely v prvních dvou duelech rozhodovat samostatné nájezdy. Obě střetnutí lépe zvládli hráči Přerova, kteří zaznamenali výhry v poměru 5:4 a 2:1. Třetí duel byl před zraky přerovských fanoušků opět velmi těsný. Tentokrát ale Zubrům stačilo k vítězství 4:3 šedesát minut.

Poslední vzájemný zápas – 29. prosince

HC ZUBR Přerov vs. HC Benátky nad Jizerou 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Šlahař (Sýkora, Doležal), 11. Goiš (Plášek, Zbořil), 15. Sýkora (Chmelíř, Malina), 37. Navrátil (Pala) – 11. Hrníčko, 31. Kuťák (Hanousek, Veselý), 60. Bittner (Jašek, Havlín).

Sestava Zubrů: Klimeš – Malina, Chmelíř, Zbořil, Novotný, Pala, Horák, Běhal, Lenďák – Doležal, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Gago – Plášek, Dvořák, Goiš – Š. Kratochvíl, Navrátil.

Sestava Benátek: Stezka – Husa, Havlín, Bednář, Kunst, Mirochnikov, Niko, Hanousek – Král, Chrtek, Jašek – Psota, Bittner, Hrníčko – Bělohorský, Kuťák, Veselý – Wiencek, Nezbeda, Průžek.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

SK Trhači Kadaň vs. HC Benátky nad Jizerou 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Kůs (Novák, Szathmáry), 22. Kůs (Hlava, Novák), 59. Kůs (Hlava, Havlíček) – 15. R. Veselý (Mirochnikov, Chrtek), 20. R. Veselý (Chrtek), 36. Wiencek (Hrabík), 56. Husa (Šír, Hrabík), 60. Husa (Wiencek, Veselý).

Sestava Benátek: Žajdlík – Husa, T. Hanousek, Maier, Kunst, Mirochnikov, Jandejsek – Psota, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Hrabík, Šír – Bělohorský, Chrtek, R. Veselý – Burda, Nezbeda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!